Hvis du vil have din oksesteak, mør og saftig, som de serveres på de gode steak restauranter, får du fremgangsmåden her.
Steak som på restaurant, steges ved høj varme så de er saftige og møre indeni og får en krydret sprød overflade med pikant smag af salt.
Hver opmærksom på, at sejt kød ikke bliver mørt på denne måde, så du skal bruge kød af god kvalitet for, at få det rigtige resultat.
Gå til
Steaks
Når du skal have en god mør og saftig steak, så skal du købe godt velhængt og modnet kød fra slagteren.
Du kan dog også bruge oksemørbrad eller oksefilet som du selv skærer ud, fra et helt stykke.
Det er vigtigt, at steaks vejer mindst 250 gram, da mindre stykker har tildens til, at blive tørre og flade.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 20 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 stk. Okse steaks (600 g)
- 4 stk. hvidløg (hele fed)
- 2 kviste timian (frisk)
- 2 kviste rosmarin (frisk)
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag steaks ud ca. 20 minutter før de skal tilberedes, så de har stuetemperatur. Dæk dem til, så de ikke får insekter eller lign. på.
- Tag hvidløgsfed ud af hvidløg, men pil dem ikke.
- Krydr steaks godt med flagesalt og lad dem hvile med salt.
- Så tændes komfuret og panden varmes op til den er glohed. Kom lidt smør og olivenolie på panden og kom steaks på panden med saltet mod panden. Smid hvidløgsfed på panden.
- Giv steaks ca. to minutter så de bliver brune og sprøde på stegesiden. Krydr oversiden med flagesalt mens de bliver stegt.
- Smid lidt friske krydderurter på panden.
- Nu vendes steaks og de svitses yderlige to minutter. Tag nu en spiseske og fordel stegefedtet (som nu har smag af krydderurter) over steaks, så overfladen holdes varm og får smag. Tag det hele af panden.
- Pak begge steaks ind i folie med hvidløgsfed og urter, lad det hele hvile i 5 minutter og hæld olien fra panden ud.
- Smid krydderurter ud.
- Tør panden af og varm panden op igen.
- Tag de klargjorte kviste krydderurter frem. Læg nu en kvist rosmarin og timian ovenpå hver steaks.
- Kom lidt frisk olivenolie og evt. lidt smør på panden igen og smid de hele fed hvidløg på panden igen.
- Læg nu steaks med de friske krydderurter ned på panden og svits dem i ca. 1 minut. Vend dem så krydderurter kommer med ovenpå steaks.
- Nu giver du steaks ca. 1 minut igen. Tryk på steaks og mærk om de føles færdige. De skal stadig have en blød konsistens.
- Tag en stor spiseske og vip panden så stegevæsken samler sig. Overhæld steaks hele tiden under stegningen, så de holder varmen.
- Nu pakkes steaks ind i folie igen med de hele hvidløgsfed. Lad dem trække i folie i ca. 10 minutter så kødsaften trækker ind i steaks.
- Pak steaks ud af folien og de serveres straks med de hele hvidløgsfed og krydderurter ovenpå.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du skal bruge flagesalt. Fint salt er ikke så godt
- Steaks må ikke gennemsteges, så lad dem ikke ligge på panden, da de så bliver tørre og seje.
❓ FAQ
Brug en min 250 gram stor steak som har stuetemperatur og steg steaks af to omgange og ved høj varme i ca. 5 minutter i alt.
Opskrift med noter
Steaks som de laves på restaurant
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Jernpande
Ingredienser
- 2 stk. okse steaks (600 g)
- 4 stk. hvidløg (hele fed)
- 2 kviste timian (frisk)
- 2 kviste rosmarin (frisk)
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. smør
Sådan gør du
- Tag steaks ud ca. 20 minutter før de skal tilberedes, så de har stuetemperatur. Dæk dem til, så de ikke får insekter eller lign. på.
- Tag hvidløgsfed ud af hvidløg, men pil dem ikke.
- Krydr steaks godt med flagesalt og lad dem hvile med salt.
- Så tændes komfuret og panden varmes op til den er glohed. Kom lidt smør og olivenolie på panden og kom steaks på panden med saltet mod panden. Smid hvidløgsfed på panden.
- Giv steaks ca. to minutter så de bliver brune og sprøde på stegesiden. Krydr oversiden med flagesalt mens de bliver stegt.
- Smid lidt friske krydderurter på panden.
- Nu vendes steaks og de svitses yderlige to minutter. Tag nu en spiseske og fordel stegefedtet (som nu har smag af krydderurter) over steaks, så overfladen holdes varm og får smag. Tag det hele af panden.
- Pak begge steaks ind i folie med hvidløgsfed og urter, lad det hele hvile i 5 minutter og hæld olien fra panden ud.
- Smid krydderurter ud.
- Tør panden af og varm panden op igen.
- Tag de klargjorte kviste krydderurter frem. Læg nu en kvist rosmarin og timian ovenpå hver steaks.
- Kom lidt frisk olivenolie og evt. lidt smør på panden igen og smid de hele fed hvidløg på panden igen.
- Læg nu steaks med de friske krydderurter ned på panden. Vend dem så krydderurter kommer med ovenpå steaks.
- Nu giver du steaks ca. 1 minut igen. Tryk på steaks og mærk om de føles færdige. De skal stadig have en blød konsistens.
- Tag en stor spiseske og vip panden så stegevæsken samler sig. Overhæld steaks hele tiden under stegningen, så de holder varmen.
- Nu pakkes steaks ind i folie igen med de hele hvidløgsfed. Lad dem trække i folie i ca. 10 minutter så kødsaften trækker ind i steaks.
- Pak steaks ud af folien og de serveres straks med de hele hvidløgsfed og krydderurter ovenpå.
Noter
- Du skal bruge flagesalt. Fint salt er ikke så godt
- Steaks må ikke gennemsteges, så lad dem ikke ligge på panden, da de så bliver tørre og seje.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer