Hvis du vil have entrecote perfekte møre og saftig røde, bør du komme entrecote steak i ovn, når de er brunet på panden. Denne sarte måde at tilberede kødet på, gør at fibrene i kødet ikke trækker sig sammen og bliver seje.
Kom sølvpapir ovenpå det ildfaste fad, så du ikke slipper at dampen ud. Derved beholder kødet saften og du får perfekte entrecote med masser af kødsaft.
Hjemmelavet bearnaisesauce
Hjemmelavet bearnaisesauce smager meget bedre end den købte, og så er det jo også lidt sjovt og spændende, at kunne servere steaks med hjemmelavet sauce bearnaise til sine gæster eller til sig selv.
Her får du to fremgangsmåder på den kendte bearnaise sauce. Du vil blive overrasket over, hvor godt de begge smager.
Vi laver ofte den nemme og hurtige, da der ikke er den store forskel i smagen. Du kan udelade cayennepeber, hvis du ikke lige har den i krydderiskuffen.
Prøv også Oksesteaks i ovn
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 15 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 35 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser entrecote steak i ovn
- 2 stk. Entrecote (300 g)
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Friskkværnet peber
🥗Tilbehør
- 600 gram Kartofler (Nye)
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Broccoli (Dampet)
- 4 stk. Gulerødder (Dampet)
- 1 spsk. Timian (Frisk og finthakket)
- 2 spsk. Smør (Eller margarine til stegning)
Ingredienser bearnaise sauce
- ¼ dl Bearnaise essens
- ½ dl Vand
- 4 stk. Æggeblommer (Pasteuriserede og stuetemperatur)
- 400 g Afklaret smør (Smeltet smør, hvor den hvide valle er sunket til bunds og kasseres)
- 1 tsk. Salt
- ¼ tsk. Cayennepeber
- 2 spsk. Citronsaft (Frisk og stuetemperatur)
- 2 spsk. Fransk estragon (Skyllet og finthakket)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Fremgangsmåde entrecotes i ovn
- Forvarm og tænd ovnen på 100 grader. Tag en stegepande og kom lidt smør eller margarine på. Pres hvidløg ud over entrecote.
- Brun entrecote på begge sider og kom dem derefter i et ildfast fad og ind i ovnen. Her skal de være i ca. 10 minutter eller indtil de er møre og færdige.
- Smag til med salt og peber.
Fremgangsmåde grøntsager
- Skræl gulerødder og skær dem i passende stykker.
- Skyl broccoli og skær i passende stykker. Damp og kog det.
Fremgangsmåde små nye kartofler
- Skrub og skæld de små kartofler. Kom dem næsten helt møre. Lad dem køle ned.
- Tag derefter en stegepande og kom godt med smør på og lad det bruse op. Kom kartoflerne på, og brun dem. Tilsæt timian og tag det af varmen.
Fremgangsmåde 1: Sauce bearnaise med bearnaise essens
- Bearnaise essens, vand og æggeblommer legeres til cremekonsistens ved at den piskes kraftigt over svag varme.
- Varmen må ikke blive så kraftig at blandingen bliver kogene i bunden af gryden.
- Vigtigt! (temperaturen må ikke komme over 60 grader, da æggene så skiller af). Hæld evt. lidt koldt vand i, hvis blandingen er ved at blive for varm.
- Brug evt. et saucetermometer, da det er svært at lave uden.
- Det tages af varmen og tilsættes lidt efter lidt det varme, afklarede smør under kraftig piskning.
- Der skal mindst piskes i 10 minutter, før saucen er som den skal være.
- Smag saucen til med citronsaft, salt og cayennepeber.
- Når saucen er som du vil have den, kommes friskhakket fransk estragon i.
Fremgangsmåde 2: Bearnaise sauce nem og hurtig
- Smørret skal klares. Det gøres ved, at man smelter smørret i en saucegryde og lader det bruse op. Så snart det bruser op, tages det af varmen, og lad det køle lidt, indtil det hvide er sunket til bunds.
- Det hvide der synker ned skal ikke bruges, og tages fra.
- Tag en blender og skyl blenderglasset i meget varmt vand og tør det af. Kom citronsaft, pasteuriserede æggeblommer i og blend det i rolige start og stop. Derefter køres der konstant i ca. 10 sekunder.
- Derefter hældes smørret i lidt af gangen og i dråber eller en tynd stråle, mens der køres på hurtigste hastighed. Til sidst kommes krydderier i. Hæld blandingen op i en gryde og kom estragon i.
- Smag til med citronsaft, salt og cayennepeber.
- Server Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise og dampede grøntsager til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til entrecote i ovn:
- Bearnaisesauce smager også godt som kold.
- Pas på med at varme saucen op, da den så vil skille af.
- Hvis du vil have saucen varmere, kan dette gøres over et vandbad mens der piskes.
- Bearnaiseessens kan man lave selv ved at indkoge blandt andet rødvinseddike, estragon, kørvel, persille og knust hvid peber.
Opskrift med noter
Entrecote steak i ovn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser entrecote steak i ovn
- 2 stk. Entrecote (300 g)
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Friskkværnet peber
Tilbehør
- 600 gram Kartofler (Nye)
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Broccoli (Dampet)
- 4 stk. Gulerødder (Dampet)
- 1 spsk. Timian (Frisk og finthakket)
- 2 spsk. Smør (Eller margarine til stegning)
Ingredienser bearnaise sauce
- ¼ dl Bearnaise essens
- ½ dl Vand
- 4 stk. Æggeblommer (Pasteuriserede og stuetemperatur)
- 400 g Afklaret smør (Smeltet smør, hvor den hvide valle er synket til bunds og kasseres)
- 1 tsk. Salt
- ¼ tsk. Cayennepeber
- 2 spsk. Citronsaft (Frisk og stuetemperatur)
- 2 spsk. Fransk estragon (Skyllet og finthakket)
Sådan gør du
Fremgangsmåde entrecotes i ovn
- Forvarm og tænd ovnen på 100 grader. Tag en stegepande og kom lidt smør eller margarine på. Pres hvidløg ud over entrecote.
- Brun entrecote på begge sider og kom dem derefter i et ildfast fad og ind i ovnen. Her skal de være i ca. 10 minutter eller indtil de er møre og færdige.
- Smag til med salt og peber.
Fremgangsmåde grøntsager
- Skræl gulerødder og skær dem i passende stykker.
- Skyl broccoli og skær i passende stykker. Damp og kog det.
Fremgangsmåde små nye kartofler
- Skrub og skæld de små kartofler. Kom dem næsten helt møre. Lad dem køle ned.
- Tag derefter en stegepande og kom godt med smør på og lad det bruse op. Kom kartoflerne på, og brun dem. Tilsæt timian og tag det af varmen.
Fremgangsmåde 1: Sauce bearnaise med bearnaise essens
- Bearnaise essens, vand og æggeblommer legeres til cremekonsistens ved at den piskes kraftigt over svag varme.
- Varmen må ikke blive så kraftig at blandingen bliver kogene i bunden af gryden.
- Vigtigt! (temperaturen må ikke komme over 60 grader, da æggene så skiller af). Hæld evt. lidt koldt vand i, hvis blandingen er ved at blive for varm.
- Brug evt. et saucetermometer, da det er svært at lave uden.
- Det tages af varmen og tilsættes lidt efter lidt det varme, afklarede smør under kraftig piskning.
- Der skal mindst piskes i 10 minutter, før saucen er som den skal være.
- Smag saucen til med citronsaft, salt og cayennepeber.
- Når saucen er som du vil have den, kommes friskhakket fransk estragon i.
Fremgangsmåde 2: Bearnaise sauce nem og hurtig
- Smørret skal klares. Det gøres ved, at man smelter smørret i en saucegryde og lader det bruse op. Så snart det bruser op, tages det af varmen, og lad det køle lidt, indtil det hvide er sunket til bunds.
- Det hvide der synker ned skal ikke bruges, og tages fra.
- Tag en blender og skyl blenderglasset i meget varmt vand og tør det af. Kom citronsaft, pasteuriserede æggeblommer i og blend det i rolige start og stop. Derefter køres der konstant i ca. 10 sekunder.
- Derefter hældes smørret i lidt af gangen og i dråber eller en tynd stråle, mens der køres på hurtigste hastighed. Til sidst kommes krydderier i. Hæld blandingen op i en gryde og kom estragon i.
- Smag til med citronsaft, salt og cayennepeber.
- Server Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise og dampede grøntsager til.
Noter
- Bearnaisesauce smager også godt som kold.
- Pas på med at varme saucen op, da den så vil skille af.
- Hvis du vil have saucen varmere, kan dette gøres over et vandbad mens der piskes.
- Bearnaiseessens kan man lave selv ved at indkoge blandt andet rødvinseddike, estragon, kørvel, persille og knust hvid peber.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer