Hvis du vil have entrecote perfekte mรธre og saftig rรธde, bรธr du komme entrecote steak i ovn, nรฅr de er brunet pรฅ panden. Denne sarte mรฅde at tilberede kรธdet pรฅ, gรธr at fibrene i kรธdet ikke trรฆkker sig sammen og bliver seje.
Kom sรธlvpapir ovenpรฅ det ildfaste fad, sรฅ du ikke slipper at dampen ud. Derved beholder kรธdet saften og du fรฅr perfekte entrecote med masser af kรธdsaft.
Hjemmelavet bearnaisesauce
Hjemmelavet bearnaisesauce smager meget bedre end den kรธbte, og sรฅ er det jo ogsรฅ lidt sjovt og spรฆndende, at kunne servere steaks med hjemmelavet sauce bearnaise til sine gรฆster eller til sig selv.
Her fรฅr du to fremgangsmรฅder pรฅ den kendte bearnaise sauce. Du vil blive overrasket over, hvor godt de begge smager.
Vi laver ofte den nemme og hurtige, da der ikke er den store forskel i smagen. Du kan udelade cayennepeber, hvis du ikke lige har den i krydderiskuffen.
Prรธv ogsรฅ Oksesteaks i ovn

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 15 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 35 min. Opskrift til 2 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Ingredienser entrecote steak i ovn
- 2ย stk.ย Entrecoteย (300 g)
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Friskkvรฆrnet peber
๐ฅTilbehรธr
- 600 gram Kartofler (Nye)
- 1 fed Hvidlรธg
- 1 stk. Broccoli (Dampet)
- 4 stk. Gulerรธdder (Dampet)
- 1 spsk. Timian (Frisk og finthakket)
- 2 spsk. Smรธr (Eller margarine til stegning)
Ingredienser bearnaise sauce
- ยผ dl Bearnaise essens
- ยฝ dl Vand
- 4 stk. รggeblommer (Pasteuriserede og stuetemperatur)
- 400 g Afklaret smรธr (Smeltet smรธr, hvor den hvide valle er sunket til bunds og kasseres)
- 1 tsk. Salt
- ยผ tsk. Cayennepeber
- 2 spsk. Citronsaft (Frisk og stuetemperatur)
- 2 spsk. Fransk estragon (Skyllet og finthakket)
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Fremgangsmรฅde entrecotes i ovn
- Forvarm og tรฆnd ovnen pรฅ 100 grader. Tag en stegepande og kom lidt smรธr eller margarine pรฅ. Pres hvidlรธg ud over entrecote.
- Brun entrecote pรฅ begge sider og kom dem derefter i et ildfast fad og ind i ovnen. Her skal de vรฆre i ca. 10 minutter eller indtil de er mรธre og fรฆrdige.
- Smag til med salt og peber.
Fremgangsmรฅde grรธntsager
- Skrรฆl gulerรธdder og skรฆr dem i passende stykker.
- Skyl broccoli og skรฆr i passende stykker. Damp og kog det.
Fremgangsmรฅde smรฅ nye kartofler
- Skrub og skรฆld de smรฅ kartofler. Kom dem nรฆsten helt mรธre. Lad dem kรธle ned.
- Tag derefter en stegepande og kom godt med smรธr pรฅ og lad det bruse op. Kom kartoflerne pรฅ, og brun dem. Tilsรฆt timian og tag det af varmen.
Fremgangsmรฅde 1: Sauce bearnaise med bearnaise essens
- Bearnaise essens, vand og รฆggeblommer legeres til cremekonsistens ved at den piskes kraftigt over svag varme.
- Varmen mรฅ ikke blive sรฅ kraftig at blandingen bliver kogene i bunden af gryden.
- Vigtigt! (temperaturen mรฅ ikke komme over 60 grader, da รฆggene sรฅ skiller af). Hรฆld evt. lidt koldt vand i, hvis blandingen er ved at blive for varm.
- Brug evt. et saucetermometer, da det er svรฆrt at lave uden.
- Det tages af varmen og tilsรฆttes lidt efter lidt det varme, afklarede smรธr under kraftig piskning.
- Der skal mindst piskes i 10 minutter, fรธr saucen er som den skal vรฆre.
- Smag saucen til med citronsaft, salt og cayennepeber.
- Nรฅr saucen er som du vil have den, kommes friskhakket fransk estragon i.
Fremgangsmรฅde 2: Bearnaise sauce nem og hurtig
- Smรธrret skal klares. Det gรธres ved, at man smelter smรธrret i en saucegryde og lader det bruse op. Sรฅ snart det bruser op, tages det af varmen, og lad det kรธle lidt, indtil det hvide er sunket til bunds.
- Det hvide der synker ned skal ikke bruges, og tages fra.
- Tag en blender og skyl blenderglasset i meget varmt vand og tรธr det af. Kom citronsaft, pasteuriserede รฆggeblommer i og blend det i rolige start og stop. Derefter kรธres der konstant i ca. 10 sekunder.
- Derefter hรฆldes smรธrret i lidt af gangen og i drรฅber eller en tynd strรฅle, mens der kรธres pรฅ hurtigste hastighed. Til sidst kommes krydderier i. Hรฆld blandingen op i en gryde og kom estragon i.
- Smag til med citronsaft, salt og cayennepeber.
- Server Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise og dampede grรธntsager til.
๐ญโ Tips og FAQ
Her er nogle tips til entrecote i ovn:
- Bearnaisesauce smager ogsรฅ godt som kold.
- Pas pรฅ med at varme saucen op, da den sรฅ vil skille af.
- Hvis du vil have saucen varmere, kan dette gรธres over et vandbad mens der piskes.
- Bearnaiseessens kan man lave selv ved at indkoge blandt andet rรธdvinseddike, estragon, kรธrvel, persille og knust hvid peber.
๐ Komplet opskrift med noter

Entrecote steak i ovn
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
Ingredienser entrecote steak i ovn
- 2 stk. Entrecote (300 g)
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Friskkvรฆrnet peber
Tilbehรธr
- 600 gram Kartofler (Nye)
- 1 fed Hvidlรธg
- 1 stk. Broccoli (Dampet)
- 4 stk. Gulerรธdder (Dampet)
- 1 spsk. Timian (Frisk og finthakket)
- 2 spsk. Smรธr (Eller margarine til stegning)
Ingredienser bearnaise sauce
- ยผ dl Bearnaise essens
- ยฝ dl Vand
- 4 stk. รggeblommer (Pasteuriserede og stuetemperatur)
- 400 g Afklaret smรธr (Smeltet smรธr, hvor den hvide valle er synket til bunds og kasseres)
- 1 tsk. Salt
- ยผ tsk. Cayennepeber
- 2 spsk. Citronsaft (Frisk og stuetemperatur)
- 2 spsk. Fransk estragon (Skyllet og finthakket)
Sรฅdan gรธr du
Fremgangsmรฅde entrecotes i ovn
- Forvarm og tรฆnd ovnen pรฅ 100 grader. Tag en stegepande og kom lidt smรธr eller margarine pรฅ. Pres hvidlรธg ud over entrecote.
- Brun entrecote pรฅ begge sider og kom dem derefter i et ildfast fad og ind i ovnen. Her skal de vรฆre i ca. 10 minutter eller indtil de er mรธre og fรฆrdige.
- Smag til med salt og peber.
Fremgangsmรฅde grรธntsager
- Skrรฆl gulerรธdder og skรฆr dem i passende stykker.
- Skyl broccoli og skรฆr i passende stykker. Damp og kog det.
Fremgangsmรฅde smรฅ nye kartofler
- Skrub og skรฆld de smรฅ kartofler. Kom dem nรฆsten helt mรธre. Lad dem kรธle ned.
- Tag derefter en stegepande og kom godt med smรธr pรฅ og lad det bruse op. Kom kartoflerne pรฅ, og brun dem. Tilsรฆt timian og tag det af varmen.
Fremgangsmรฅde 1: Sauce bearnaise med bearnaise essens
- Bearnaise essens, vand og รฆggeblommer legeres til cremekonsistens ved at den piskes kraftigt over svag varme.
- Varmen mรฅ ikke blive sรฅ kraftig at blandingen bliver kogene i bunden af gryden.
- Vigtigt! (temperaturen mรฅ ikke komme over 60 grader, da รฆggene sรฅ skiller af). Hรฆld evt. lidt koldt vand i, hvis blandingen er ved at blive for varm.
- Brug evt. et saucetermometer, da det er svรฆrt at lave uden.
- Det tages af varmen og tilsรฆttes lidt efter lidt det varme, afklarede smรธr under kraftig piskning.
- Der skal mindst piskes i 10 minutter, fรธr saucen er som den skal vรฆre.
- Smag saucen til med citronsaft, salt og cayennepeber.
- Nรฅr saucen er som du vil have den, kommes friskhakket fransk estragon i.
Fremgangsmรฅde 2: Bearnaise sauce nem og hurtig
- Smรธrret skal klares. Det gรธres ved, at man smelter smรธrret i en saucegryde og lader det bruse op. Sรฅ snart det bruser op, tages det af varmen, og lad det kรธle lidt, indtil det hvide er sunket til bunds.
- Det hvide der synker ned skal ikke bruges, og tages fra.
- Tag en blender og skyl blenderglasset i meget varmt vand og tรธr det af. Kom citronsaft, pasteuriserede รฆggeblommer i og blend det i rolige start og stop. Derefter kรธres der konstant i ca. 10 sekunder.
- Derefter hรฆldes smรธrret i lidt af gangen og i drรฅber eller en tynd strรฅle, mens der kรธres pรฅ hurtigste hastighed. Til sidst kommes krydderier i. Hรฆld blandingen op i en gryde og kom estragon i.
- Smag til med citronsaft, salt og cayennepeber.
- Server Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise og dampede grรธntsager til.
Noter
- Bearnaisesauce smager ogsรฅ godt som kold.
- Pas pรฅ med at varme saucen op, da den sรฅ vil skille af.
- Hvis du vil have saucen varmere, kan dette gรธres over et vandbad mens der piskes.
- Bearnaiseessens kan man lave selv ved at indkoge blandt andet rรธdvinseddike, estragon, kรธrvel, persille og knust hvid peber.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Kommentarer
Ingen kommentarer