Æble og havregrynstærte med krydderier
Lækker Æble og havregrynstærte som smager skønt. Du kan evt. udelade en eller flere krydderier efter egne valg, men vaniljesmagen er svær at udelade.
Brug friske søde æbler der ikke er for saftige som f. eks. bella de boskoop eller Filippa
Af Min Madopskrift
Ingredienser Æble og havregrynstærte
- 50 g finvalsede havregryn
- 6 spsk. hvedemel
- 30 g brun farin
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. mørk eller lys sirup
- 3 æbler skåret i små tynde både.
Fremgangsmåde Æble og havregrynstærte
Sæt ovnen til 200 grader.
Tag en almindelig tærteform og smør den ind i smør eller margarine.
Bland mel, havregryn, farin, kanel, kardemomme, vaniljesukker eller korn fra vaniljestang, sirup og smør sammen i en stor skål og rør blandingen sammen indtil det er blandet godt sammen.
Saml dejen til en kugle.
Sæt dejen i køleskabet i en time.
Tag en stegepande og kom lidt smør på panden. Smelt smørret og kom lidt brun farin og sirup op i panden.
Varm det op og hæld æblebåde op på panden.
Fordel blandingen over æblestykker.
Giv det et par minutter.
Tag det af varmen
Dejen tages ud af køleskabet og deles i to stykker. Rul den ene ud, så den dækker tærteformen.
Bag tærtedejen i ca. 10 minutter eller indtil den er fast.
Fordel æblebåde over tærtedejen.
Bland nu kanel og sukker og drys det over æbler.
Rul den anden dej ud og kom den over tærten. Skær evt. et par snit i dejen, så dampen kan slippe ud.
Sæt tærten i midt i ovnen og giv den 200 grader i ca. 30 minutter eller indtil dejen er gylden og sprød.
Sæt tærten til afkøling i ca. 30 minutter inden den serveres.
Prøv også Æbletærte med brombær
Servering
Server tærten med en god cremefraiche med vanilje.
Tips til Æble og havregrynstærte
Du kan pynte med lidt friske blåbær eller andre friske bær som f.eks hindbær eller jordbær.
Kommentarer
Ingen kommentarer