Citronkage
Opskrift giver en citronkage
Af min madopskrift
Citronkage er en slags sandkage og en rigtig lækker “kaffe og te” kage. Lækker og nem kage med en frisk smag af citron. Den kan sagtens holde sig et par dage i en lukket brødkasse. Denne opskrift på citronkage er en af vore bedste opskrifter. Blød og lækker konsistens og med masser af smag af citron.
Ingredienser dej:
- 125 g blødt smør
- 225 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- Skallen fra 1 økologisk citron (Kan reduceres til ¾, hvis der ikke ønskes en kraftig citronsmag)
- 1 1⁄4 dl mælk
Ingredienser glasur:
- 1 økologisk citron (Kan reduceres til halvdelen, hvis der ikke ønskes en kraftig citronsmag)
- 300 g flormelis
- Evt. kogende vand
Glasur:
- Rør flormelis sammen med fintrevet citronskal og saften fra citron.
- Tilsæt evt. lidt kogende vand.
Fremgangsmåde:
- Pisk smør, sukker og æg sammen til en slags æggesnaps. Tilsæt mel og bagepulver i dejen.
- Tilsæt fintrevet citronskal og mælk i dejen, mens der piskes kraftigt, og indtil den har en ensartet og cremet konsistens.
- Ovnen sættes på 150 grader.
- Hæld derefter dejen i en smurt almindelig springform, og bag kagen i ca. 35 minutter eller indtil citronkagen er gennembagt. Stik en strikkepind midt ind i kagen, og hvis der ikke hænger dej ved, er kagen bagt færdig.
- Lad kagen køle helt af, før du tager den ud af springformen og pynter den med glasur.
Tips
- Husk at bruge økologiske citroner, da skallen indgår i opskriften.
- Du kan bruge et bagetermometer til kagen
Kommentarer
Ingen kommentarer