Hjemmelavede Fedtekager
Antal: cirka 60 stk.
Tid: Kagerne tager cirka 30 min. at lave 🙂
Mangler du lidt inspiration til kaffe bordet når gæsterne kommer forbi søndag eftermiddag eller savner du bare lidt lækkert når lækker sulten melder sig?
Jeg har forsøgt mig med disse hjemmelavede fedtekager, fordi jeg ærlig talt var blevet lidt træt af de traditionelle vaniljekranse og småkager som altid bliver serveret ved selskaber.
De er VIRKELIG lækre og så er de både som en traditionel småkage men alligevel giver glasuren den et virkelig frisk pust.
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Det skal du bruge til Hjemmelavede Fedtekager
- 200 g mel (ca. 3 ½ dl)
- ¼ hjortetakssalt
- 125 g sukker (ca. 1 1⁄2dl)
- 125 g kokosmel (ca. 3 dl)
- 200 g blødt smør
Glasur
- 225 g flormelis
- 3-4 spsk rom
- Vand
Fremgangsmåden Hjemmelavede Fedtekager
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Herefter blandes mel og hjortetakssalt sammen og fedtstoffet efterfølgende.
- Tilsæt nu sukker og kokosmel og ælt hurtigt dejen sammen.
- Dejen skal nu rulles i tommelfinger tykke stænger og trykkes flade.
- Nu skal de bare i ovnen og bages i ca. 10 min.
- Mens kagerne er i ovnen røres glasuren af flormelis og rom og vand tilsættes efter hvad som er nødvendigt.
- Lige så snart kagerne er færdig bagte tages de ud af ovnen og glasuren kommes på.
*** HUSK AT SKÆRE KAGERNE I SKRÅ STYKKER LIGE SÅ SNART DE KOMMER UD AF OVNEN.
– ellers bliver de for tørre og knækker hvis du venter med at skære dem til de er kølet af.
OBS! Tips til hjemmelavede fedtekager
- Kagerne bør opbevares i en tæt lukket kagedåse, så de ikke bliver tørre.
Prøv også min opskrift Nougat snack
Velbekomme og rigtig godt 2015 her fra Min Madopskrift til dig og din familie 🙂
– Julie Fie – Madskribent på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer