Hjemmelavet groft knækbrød med 5 kornsblanding
Hjemmelavet groft knækbrød lige til at komme i kagedåsen, hvor det holder sig sprødt og lækkert, hvis dåsen er helt tæt.
Du kan variere korn, efter smag og hvad du lige har i køkkenskuffen.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Hjemmelavet groft knækbrød
- 300 gram hvedemel
- 300 gram korn, (f.eks. 5 kornsblanding af, havre, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø
- 1 dl olie
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 3 dl vand
Fremgangsmåde Hjemmelavet groft knækbrød
Bland mel og bagepulver sammen.
Kom mel, olie, salt og vand i en skål og rør det til en dej.
Når dejen er fin, kommer du korn i skålen og så rører og ælter du alle korn ind i dejen.
Del dejen i to stykker.
Rul nu dejen ud, så de passer i en bageplader. Dejen skal Max være 3 mm. Tyk.
Smør bageplader eller brug bagepapir.
Læg dejen på en bageplade, og skær nu dejen ud i ”knækbrød størrelse”
Gør dette med begge bageplader.
Bages ved 175 grader varmluft i ca. 20 – 25 min. eller til de er sprøde og gyldne.
Sæt dem til afkøling på en bageplade, hvor de bliver sprøde, når de afkølet.
Se også knækbrød opskrift
Tips til Hjemmelavet groft knækbrød
Du kan variere kornblaning. Du kan erstatte lidt af hvedemel med groft mel.
Kommentarer
Ingen kommentarer