Det er så fantastisk nemt at lave lækre boller selv. Du behøver slet ikke, at bruge så meget tid på det. Du skal bruge en koldhævet dej til disse lækre koldhævede boller med manitoba mel, som endda kan laves på få minutter med et uovertruffen lækket resultatet.
Prøv også langtidshævede koldhævede boller
Gå til
Hvordan laver man en perfekt koldhævet bolle?
Fremgangsmåden er simpel. Du tager bare en skål og hælder alle ingredienserne i og rører det sammen. Det tager ca. 2 minutter. Så sætter du madfolie over skålen og kommer den i køleskabet til næste dag. Dagen efter tænder du ovnen, former boller og kommer dem ind i ovnen på en bageplade. 15 minutter senere har du de lækreste luftige boller du kan tænke dig. Bollerne har desuden en lækker svampet konsistens og et godt bid. Se mere i selve opskriften herunder.
Tilsæt mysli til den koldhævede dej
Her får du et godt fif til koldhævet boller. Kom mysli med frugt og nødder i dejen, det giver boller en lækker smag fra de forskellige tørrede frugter, nødder og korn. Vi bruger en god kvalitets mysli som indeholder, nødder, tørret frugt, rosiner og forskelligt valset korn. Den lange tid i dejen gør, at dejen suger smagen fra myslien ud i dejen, så man får en bolle med masser af smag.
Opskrift med noter
Koldhævede boller med Manitoba mel
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 5 dl Vand
- 4 dl Manitoba mel (kan erstattes med hvedemel)
- 4½ dl Hvedemel (kan erstattes med Manitoba)
- 1 dl Speltmel (kan erstattes med hvedemel)
- ½ dl Rugmel (kan erstattes med hvedemel)
- 2 dl Cashewnødder (kan erstattes af usaltede peanuts)
- 2 tsk. Salt
- 5 g Gær
Pynt
- 1 dl Græskarkerner
Sådan gør du
Dej dag 1
- Tag en meget stor skål og kom vand og gær i skålen og rør det sammen.
- Når gæren begynder at virke røres alle ingredienser sammen. Når det hele er rørt godt sammen har du en tynd og klistret dej.
- Kom film over skålen og sæt den i køleskabet.
Dej dag 2
- Næste dag tages skålen med dejen ud af køleskabet og hældes ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud så du får en lang pølse og skær 16 boller ud. Lad bollerne få varmen i ca. 10 minutter under et fugtigt klæde.
- Tag græskarkerner og drys dem over hvor viskestykket har ligget, da der vil være fugtigt der, så sidder græskarkernerne bedre fast.
Boller
- Tænd ovnen op på 220 grader almindelig varme.
- Du skal ikke forme dem runde, da de så smider luften, men trykke begge ender sammen med en kniv og mel.
- Sæt bollerne midt ind i den varme ovn og bag dem i 15 minutter eller til de har fået farve og er gennembagte. Boller sættes til afkøling på en bagerist i ca. 10 minutter inden servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er 15 min. Samlet 2 timer og 20 minutter. 16 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
5 dl Vand
4 dl Manitoba mel (kan erstattes med hvedemel)
4½ dl Hvedemel (kan erstattes med Manitoba)
1 dl Speltmel (kan erstattes med hvedemel)
½ dl Rugmel (kan erstattes med hvedemel)
2 dl Cashewnødder (kan erstattes af usaltede peanuts)
2 tsk. Salt
5 g Gær
🥬Pynt
- 1 dl Græskarkerner
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Dej dag 1
- Tag en meget stor skål og kom vand og gær i skålen og rør det sammen.
- Når gæren begynder at virke røres alle ingredienser sammen. Når det hele er rørt godt sammen har du en tynd og klistret dej.
- Kom film over skålen og sæt den i køleskabet.
Dej dag 2
- Næste dag tages skålen med dejen ud af køleskabet og hældes ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud så du får en lang pølse og skær 16 boller ud. Lad bollerne få varmen i ca. 10 minutter under et fugtigt klæde.
- Tag græskarkerner og drys dem over hvor viskestykket har ligget, da der vil være fugtigt der, så sidder græskarkernerne bedre fast.
Boller
- Tænd ovnen op på 220 grader almindelig varme.
- Du skal ikke forme dem runde, da de så smider luften, men trykke begge ender sammen med en kniv og mel.
- Sæt bollerne midt ind i den varme ovn og bag dem i 15 minutter eller til de har fået farve og er gennembagte. Boller sættes til afkøling på en bagerist i ca. 10 minutter inden servering.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan udskifte mel med f.eks. Ølandshvede, durum mel, Italiensk tipo 0 mel, grahamsmel, groft hvedemel og lign.
- Vi bruger meget ofte frugt mysli i vores boller. Det giver en sød og lækker bolle.
Kommentarer
Ingen kommentarer