Spaghetti bolognese – spaghetti med kødsauce (Umami)
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Bolognese sauce er en kraftig sauce uden kød som bliver til spaghetti med kødsauce på Dansk da vi tilsætter kød. Bolognese sauce kommes også typisk i indbagte pizzaer.
Bolognese sauce er en kraftig sauce som laves på få ingredienser i den originale italienske opskrift.
Bolognese sauce eller spaghetti med kødsauce er nem at lave og kan laves i mange varianter og kan anvendes til mange forskellige retter som f. eks. indbagt pizza, som fyld i pitabrød, pasta retter med bolognese sauce etc.
Denne opskrift på Spaghetti Bolognese er meget smagfuld og kraftig i smagen. Her er det Pancetta som giver umami smag til retten.
Ingredienser:
- 1 finthakket løg
- 40 gram Pancetta (Pan’cetta, italiensk saltet og krydret bacon. Alm. Bacon kan også bruges)
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 stilk bladselleri hakket
- 1 finthakket gulerod
- 500 gram hakket magert oksekød
- 2 dåser flåede hakkede tomater
- 1 lille dåse tomatpure
- 50 gram smør
- 2 dl. olivenolie
- 2 spsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 dl basilikum
- spaghetti til 4 personer
- Revet parmesan
- 2 spsk. vineddike
- Salt og Peber
Fremgangsmåde Bolognese sauce:
Tag en god gryde og varm smør og olie op. Når det er klart tilsættes tomatpure, løg, bladselleri, og gulerod mens der røres.
Tilsæt Pan’cetta. Derefter tilsættes kødet. Lad det svitse lidt til kødet er klart og tilsæt så hvidløg. Smag til med salt og peber. Husk at røre rundt hele tiden og svits det til grøntsagerne er blevet bløde og kødet er brunet.
Nu tilsættes flådede tomater, timian og vineddike. Rør rundt og læg låget på gryden og lad kødsaucen simre ved svag varme et par timer.
Tilsæt væde (Vand, mælk eller oksebouillon) hvis saucen bliver for tyk. Inden servering tilsættes oregano og frisk basilikum som røres godt ind i saucen. Oregano og basilikum må ikke simre med i retten, da smagen derved forringes.
Server med frisk brød med smør til, spaghetti og friskrevet parmesan ost.
Tips
Tilsæt lidt hakket chili for at gøre retten lidt stærkere.
Kommentarer
Ingen kommentarer