Hvis du gerne vil have spaghetti til cannelloni al forno, kan det nemt lade sig gøre. Lav en lækker tomatsauce i en gryde med nogle varme gode italienske krydderier som oregano og basilikum. Hæld det ude i siderne i fadet og kom det med i ovnen. Så har du en lækker krydret tomatsauce du kan hælde over macaroni eller anden pasta.
Hvis du er i tvivl når du handler er MACARONI Italiensk og makaroni er Dansk. Det er samme produkt bare stavet anderledes.
Prøv også ricottatærte med skinke eller spaghetti carbonara
Gå til
Vegetar
Denne skønne Italienske ret har masser af velsmag som nogen vil kalde mad med umami. Der bliver brugt tre slags oste i retten og salaten har også kraftig smag, da vi rucula og salvie giver denne salat sin særlige smag som passer perfekt til cannelloni al forno. Her får du en vegetar udgaven af cannelloni al forno med fyld af spinat og tre slags ost. Vi serverer en herlig rucolasalat til.
Opskrift med noter
Cannelloni al forno
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 200 g Spinat (Frisk)
- 2 spsk. Olivenolie (Til stegning)
- 50 g Parmesan
- 250 g Ricotta
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Muskatnød (Friskrevet )
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber (Friskrevet )
- 200 g Lasagneplader (Friske)
- 250 g Mozzarella (Frisk)
- 10 stk. Salvie (Blade)
Rucolasalat
Tilbehør
- 40 g Pinjekerner
- 50 g Mozzarella
Sådan gør du
- Skyl den friske spinat i koldt vand og dup den tør. Kom spinaten på en varm pande med olivenolie og giv den et par minutter til den er blevet blød og uden struktur. Si olien fra og læg spinaten på en si så olien drypper af.
- Tag en skål og kom ricottaen i sammen med æg, revet parmesan, revet muskatnød, salt og peber. Til sidst røres spinaten i og vendes godt så det hele bliver fordelt.
- Tag de friske lasagneplader og læg nu en stribe fyld på og saml og rul det sammen til små forårsruller. Luk enderne ved at trykke dem lidt i enden, så fyldet ikke falder ud. De skal dog ikke være flade. Kom dem op i et ildfast fad ved siden af hinanden, efterhånden som du bliver færdig. Pensl rullerne med olivenolie og drys ganske lidt salt ovenpå.
- Skyl salvieblade og dup dem tørre. Hak dem groft. Riv og fordel den friske mozzarellaost over rullerne og fordel salvieblade og krydr med friskkværnet peber. Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil ost og pastaen er gylden.
Rucolasalat
- Skyl squash og skær enderne væk. Dup dem tørre og tag en kartoffelskræller eller et mandolinjern og skræl lange tynde stykker squash. Læg de tynde lange brede strimler på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt og peber.
- Bag de tynde stykker squash i ovnen i ca. 15 minutter sammen med cannelloni, eller til de er har fået lidt farve. Skyl rucola og salvie og dup tør med et rent viskestykke. Anret squash på et smukt fad sammen med rucola og grofthakket salvie.
Servering
- Fordel lidt skiver af frisk mozzarella når du tager fadet ud, så de kan smelte lidt inden servering, men stadig have struktur af mozzarella.
- Rist pinjekernerne let på en tør pande indtil de har fået lidt farve. Riv lidt parmesanen og fordel pinjekerner og parmesan over salaten, og servér sammen med cannelloni. Sæt en skål med lidt ristede pinjekerner. I en anden skål kan du lægge skiver af frisk mozzarella, hvis du har noget tilbage.
Noter
- Pas på med, at bruge for meget Mozzarella så rullerne “svømmer” i ost.
- Hvis du vil have lidt bløde cannelloni kan du tilsætte lidt Italiensk hvidvin til fadet, som du så hælder over dem efter ca. 10 minutter.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 40 min. Til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 g Spinat Frisk
- 2 spsk. Olivenolie Til stegning
- 50 g Parmesan
- 250 g Ricotta
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Muskatnød Friskrevet
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber Friskrevet
- 200 g Lasagneplader Friske
- 250 g Mozzarella Frisk
- 10 stk. Salvie Blade
Rucolasalat
🥗Tilbehør
- 40 g Pinjekerner
- 50 g Mozzarella
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl den friske spinat i koldt vand og dup den tør. Kom spinaten på en varm pande med olivenolie og giv den et par minutter til den er blevet blød og uden struktur. Si olien fra og læg spinaten på en si så olien drypper af.
- Tag en skål og kom ricottaen i sammen med æg, revet parmesan, revet muskatnød, salt og peber. Til sidst røres spinaten i og vendes godt så det hele bliver fordelt.
- Tag de friske lasagneplader og læg nu en stribe fyld på og saml og rul det sammen til små forårsruller. Luk enderne ved at trykke dem lidt i enden, så fyldet ikke falder ud. De skal dog ikke være flade. Kom dem op i et ildfast fad ved siden af hinanden, efterhånden som du bliver færdig. Pensl rullerne med olivenolie og drys ganske lidt salt ovenpå.
- Skyl salvieblade og dup dem tørre. Hak dem groft. Riv og fordel den friske mozzarellaost over rullerne og fordel salvieblade og krydr med friskkværnet peber. Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil ost og pastaen er gylden.
Rucolasalat
- Skyl squash og skær enderne væk. Dup dem tørre og tag en kartoffelskræller eller et mandolinjern og skræl lange tynde stykker squash. Læg de tynde lange brede strimler på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt og peber.
- Bag de tynde stykker squash i ovnen i ca. 15 minutter sammen med cannelloni, eller til de er har fået lidt farve. Skyl rucola og salvie og dup tør med et rent viskestykke. Anret squash på et smukt fad sammen med rucola og grofthakket salvie.
🍽Servering
- Fordel lidt skiver af frisk mozzarella når du tager fadet ud, så de kan smelte lidt inden servering, men stadig have struktur af mozzarella.
- Rist pinjekernerne let på en tør pande indtil de har fået lidt farve. Riv lidt parmesanen og fordel pinjekerner og parmesan over salaten, og servér sammen med cannelloni. Sæt en skål med lidt ristede pinjekerner. I en anden skål kan du lægge skiver af frisk mozzarella, hvis du har noget tilbage.
💭 Tips
- Pas på med, at bruge for meget Mozzarella så rullerne “svømmer” i ost.
- Hvis du vil have lidt bløde cannelloni kan du tilsætte lidt Italiensk hvidvin til fadet, som du så hælder over dem efter ca. 10 minutter.
🌡️Opbevaring
Cannelloni al forno kan holde sig på køl i lukket beholder i ca. 2 dage.
Kommentarer
Ingen kommentarer