Chokoladefondue fra summerbird
Opskrift på en chokoladefondue
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Nogle gange må det gerne være sundt – men også usundt … og hvordan kombinerer man så lige det?
Jo man laver da chokoladefondue. Her kan man bruge alle slags lækre frugter man kunne drømme om og oveni tildække dem med den lækreste chokolade – både mørk, lys og hvis chokolade kan bruges så i denne opskrift er det kun din fantasi og smagsløg, som sætter grænserne 🙂
Det skal du bruge:
Som det ses på billedet havde vi sådan nogle smarte chokoladefondue sæt fra summerbird hvor man tænder et stearinlys i bunden og så putter man chokoladen i skålen og vupti! Så smelter det i løbet af ingen ting.
Hvis du ikke lige ligger inde med et fonduesæt i forvejen kan du sagtens lave et vandbad og smelte chokoladen i en gryde ELLER du kan komme den i en dyp tallerken og ind i mikroovnen i nogle sekunder så smelter den også hurtigt her. 🙂
- Lys, Mørk eller hvid chokolade – ja eller alle 3 dele hvis man nu ikke kan vælge og vil have det hele
- Frugten – her sætter du kun selv grænser men man kan bl.a. bruge:
- Banan
- Æble
- Appelsin
- Pære
- Jordbær
- Vindruer
- Ananas
- Kiwi
- Melon – alle slags meloner er velegnet efter min mening
- Mandariner/Klementiner
- Mango
- Grapefrugt
- Fersken
- Abrikos
- Dadler kan også dyppes i chokoladen og smager fantastisk faktisk
- Rosiner – man kan købe nogle store nogle så de er lidt nemmere og finde nede i skålen igen
- Nødder kan også kommes i og dyppes i chokoladen – det smager også ret godt faktisk med sådan en overtrukket mandel eller hasselnød
- Kokos
- Hindbær og blåbær
Sådan gør du:
- Det er meget enkelt. Du opvarmer chokoladen – skæres det ønskede tilbehør ud/kommer det i skåle og stiller det hele på bordet med en gaffel til hver. – Så er det bare og lange til fadet og nyde en masse lækkert tilbehør overtrukket med den lækreste chokolade.
VELBEKOMME 🙂 – mums!
Se også raclette guiden
Mange varme januarhilsner og med ønske om et dejligt 2016 fra
Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer