Citronfromage med flødeskum – Let og luftig
Af Min Madopskrift
Få succes med citronfromagen hver gang. Dette er den bedste opskrift på let og luftig citronfromage med ægte citron.
Meget velsmagende, let og luftig citronfromage med flødeskum og stærk smag af citron.
(Opdateret 4-1-2017, vi har ændret husblas til 2 stk. da det giver en mere luftig fromage)
Ingredienser Citronfromage med flødeskum:
- 4 æg der deles i blommer og hvider
- 100 gram sukker
- Saft af to økologiske citroner
- Fintrevet skal af 1 citron
- 2 blade husblas
Pynt:
- 2 dl piskefløde pisket til flødeskum
Fremgangsmåde Citronfromage med flødeskum:
Kom citronskaller i en lille gryde med ganske lidt vand og en anelse sukker. Giv citronskaller et let opkog og kog dem indtil de er bløde og vandet er fordampet.
Udblød husblas i vand, som anvist på pakken. Æggeblommer, sukker, citronskaller og lidt citronsaft kommes i en skål og piskes sammen med et piskeris.
Den udblødte husblas tages op af vandet og dampes indtil den smelter i f. eks i et vandbad, tilsæt resten af citronsaft, så blandingen bliver kølig og tyndere, derved undgår du at husblas trevler. Rør den i blandingen og rør indtil den bliver jævn.
Skyld piskeris grundigt, så der ikke er æg på. Så piskes hviderne stive og vendes forsigtigt i.
Fromagen fyldes i en skål.
Pisk fløden sammen til den er luftig og til den bløde side. Må ikke være så stiv at den hænger fast i skålen. Dæk citronfromagen med lækker frisk flødeskum.
Server!
Tips til Citronfromage med flødeskum:
- Citronskaller kan udelades, men så bliver citronsmagen svagere og giv så ekstra citronsaft.
- Kogning af fintrevet citronskaller kan udelades, men så vil revet citronskaller kunne fornemmes når citronfromagen spises.
- Syltede frugter og is er perfekt tilbehør til citronfromage
- Tilbyd en sød kryddersnaps, likør eller lækker hjemmelavet Romtopf til.
- Kog evt. revet skal af citron ganske let, for at blødgøre skaller og undgå uønskede citronskaller i fromagen. Kom evt. blandingen op i morter bagefter og pres det.
Kommentarer
Ingen kommentarer