Jordbær lagkage
Antal: 12 personer
Sværhedsgrad: Middel
Sommer … Man kan næsten allerede nu bare mærke hvordan ordet giver smil på læberne.
For mig er sommeren ensbetydende med; varme, lyse nætter, højt humør og ikke mindst; jordbær sæsonen!
Jeg er selv kæmpe fan af jordbær fordi de både er sunde og så er der nærmest ingen grænser for, hvordan de kan spises.
I den her opskrift har jeg forsøgt mig med en jordbær lagkage som er perfekt nu her til konfirmationerne, studentertiden, ja eller bare til en dejlig sommerdag i haven 🙂
Tid: Det er en rigtig god idé, at lave lagkagen dagen før og så stille den i køleskabet.
Så smager den altså bare bedst! Så pynter du bare kagen med glassur/flødeskum og jordbær på dagen, lige inden servering 🙂
Jeg har snydt lidt og købt mine lagkagebunde hos bageren, men du kan også lave dine lagkagebunde selv.
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Det skal du bruge til Jordbær lagkage
Kagecremen
* ½ liter fløde
* 3 æg
* 150 gram sukker
* 1 spsk vanillesukker
* 2 spsk maizena
Lagkagen:
* 3 Lagkagebunde (fra bageren)
* 5 dl. Piskefløde
* Evt. lidt mørk chokolade til at rive ud på toppen
* 800-900 gram friske Jordbær (bruger du frosne, bliver lagkagen desværre for smattet)
OBS! Grunden til at der er så mange jordbær, er fordi der er brugt rigtig mange til pynt. Det kan man selvfølgelig vælge, ikke at bruge 🙂
* En smule portvin eller endnu bedre cognac til lagkagebundene
Sådan gør du:
Kagecremen:
Hæld maizena op i en gryde og hæld så lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.
Hæld nu resten af ingredienserne i.
Varm op under omrøring indtil det har en cremet og fyldig konsistens.
Tip!: En god idé er at blande kagecremen og flødeskummen sammen – det giver det bedste resultat synes jeg, da cremen så bliver mere luftig 🙂
Derudover – Hvis du ikke er vant til at lave kagecreme eller det skal gå lidt stærkt, så kan du købe et brev pulver i et supermarked og så lave det derudfra.
Jeg anbefaler nu den hjemmelavede da smagsforskellen er ret stor synes jeg.
Lagkagen:
Dyp ført lagkagebundene i cognac/portvinen.
Pisk nu fløden til skum (du kan evt. komme lidt vaniljesukker i, det giver en rigtig lækker og sød smag synes jeg) og Hak ¾ af jordbærrene groft og bland dem i ⅔ af flødeskummet.
Put en smule cognac i skummet.
Fordel fyldet imellem bundene og pynt med resten af flødeskummet og nogle jordbær.
Riv evt. noget chokolade på toppen 🙂
Mmmmmmmmh … Og så skal den bare i køleskabet og så er den klar dagen efter til den skal serveres – HVIS du altså kan holde fingrende væk så længe 😉
Rigtig god fornøjelse, velbekomme og rigtig godt forår til dig 🙂
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min Madopskrift
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til, at skrive en kommentar under opskriften eller sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com
Jeg svarer indenfor 24 timer og vil rigtig gerne høre hvad du synes om min/mine retter. Man kan jo altid blive bedre !
Kommentarer
Ingen kommentarer