Friterede hyldeblomster med flormelis
Hylden blomstrer sidst i maj og i hele juni og juli mรฅned i de kรธligere dele af landet.
Bรฆrrene modner omkring september mรฅned og plukkes nรฅr de har fรฅet den fรธrste frost.
Hyldetrรฆet findes overalt, da det sรฅr sig selv, ganske flittigt. Du vil finde hylden i haver, skove, engomrรฅder, i parker, haver og ved stranden.
Af Min Madopskrift
Friterede hyldeblomster er en gammeldags dessert, som der stadig spises mange steder og som mange kender fra da de var bรธrn. Brug altid hyldeblomster der stรฅr et godt stykke fra motortrafikerede veje og tรฆt op af veje. Sรฅ undgรฅr du partikler fra biler og sprรธjtegifte.
Hyldeblomster skal plukkes i solskinsvejr og vรฆre helt udsprungne, for at fรฅ den bedste smag.
Pluk altid de netop udsprungne hyldeblomster og ryst dem godt, sรฅ store insekter kommer vรฆk.ย
Ingredienser Friterede hyldeblomster:
- Hyldeblomster
- Olie til friturestegning
- Flormelis
- Marmelade
- Akaciehonning, Hyldeblomst sirup eller ahornsirup
Dej til Friterede hyldeblomster:
- 150 g hvedemel
- 50 g sukker
- 3 รฆg
- 1 dl mรฆlk
- 1 dl vand
- Reven skal fra รธkologisk usprรธjtet citron
- Friskpresset saft fra en halv citron
- Friskpresset saft fra en halv lemon (kan udelades)
- Knivspids salt
Fremgangsmรฅde Friterede hyldeblomster:
Kig hyldeblomster efter for insekter. Ryst klaserne godt og se efter insekter. Er der mange smรฅ insekter som tordenfluer, skylles hyldeblomsterne. Evt kan man komme hyldeblomsterne i en pose i fryseren et par timer.
Ingredienserne piskes sammen til dejen er uden klumper.
Tag en stor gryde og kom olien i. Tรฆnd komfuret og varm olien op. Stik en tandstik af trรฆ ned i olien og se om det bruser omkring den. Nรฅr det bruser omkring tandstik er olien klar. Hold temperaturen. (Brug evt. et stegetermometer).
Nu dyppes hyldeblomsterne i dejen indtil de er helt dรฆkket af dej.
Stik dem ned i olien en af gangen. Frituresteg dem i olien til de er sprรธde og gyldne.
Lรฆg dem til afdrypning pรฅ fedtsugende papir, F.eks. et rent viskestykke eller kรธkkenrulle af rent papir og drys dem lรธbende med flormelis.
Servering:
De friturestegte hyldeblomster spises med det samme, og med flydende honning, marmelade, brun farin eller sirup til.
Tips til Friterede hyldeblomster
Kom evt. en tsk. vaniljesukker i dejen.
Vaniljeis smager fantastisk godt til de varme friturestegte hyldeblomster.
Det er kun blomsterne der skal spises. Ikke de grรธnne stรฆnger


















Kommentarer
Ingen kommentarer