Ristaffel er vel en rigtig 810èr klassiker som har fået lidt af en renæssance igen. Mangofrugt, soyasauce og mangochutney er et must i denne skønne krydrede ret som vi synes smager helt fantastisk.
I denne opskrift på ristaffels laver vi hele gryderetten på en gang men du kan godt lave saucen og så tilsætte kødet til saucen.
Ristaffel tilbehør
Ristaffels stammer fra asien, og er derfor godt krydret og eksotisk. Du vil elske ristaffels som især er velegnet at servere for gæster, da man sidder længe ved bordet og smager på alt tilbehøret. Du kan udelade nogle af ingredienser hvis du ikke lige har dem alle sammen.
Herunder kan du se alt tilbehør til ristaffel og ingredienser til et varieret ristaffels bord.
Opskrift med noter
Ristaffel
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 g Kyllingebryst (Eller mørt oksekød)
- 1 spsk. Soyasauce
- 1 spsk, Olivenolie
- 1 stk. Løg
- 1 spsk. Karry
- 1 tsk. Karrypasta
- 1 tsk. Gurkemeje
- ½ tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Sambal oelek
- 1 spsk. Paprika.
- 2 tsk. Ingefær (frisk revet eller finthakket.)
- 2 fed Hvidløg (frisk revet eller finthakket)
- 1 spsk. Æble (Revet)
- 2 dl Grøntsagsbouillon.
- 1 stk. Fløde (lille)
- 1 tsk. Salt og Knivspids friskkværnet peber
- 1 spsk. Maizena til jævning
- 1 spsk. Vineddike
Tilbehør til ristaffel
- 600 g Ris (Kogt til 4 personer)
- 200 g Rejer
- 200 g Nødder (Hasselnødder og blandede nødder)
- 100 g Græskarkerner (Ristede)
- 100 g Sesamfrø (Ristede )
- 100 g Peanuts
- 100 g Bønner (Grønne kogte )
- 200 g Ananas (Skåret i trekanter)
- 4 stk. Æbler (Skåret i små stykker)
- 100 g Mandariner (På dåse)
- 2 stk. Appelsiner (Skåret i små stykker)
- 1 stk. Mango (Skåret i små stykker)
- 2 stk. Løg (Skåret i tynde ringe)
- 2 stk. Peberfrugt (Rød og skåret i strimler og grillet og dryppet med olivenolie)
- 200 g Champignons (Skåret i skiver og svitses på panden.)
- 100 g Rosiner
- 50 g Kokosflager
- 50 g Valnødder (Syltet i honning)
- 40 g Mangochutney
Pynt
- 1 bt Koriander ( Hakket)
Sådan gør du
- Klargør krydderier og grøntsager.
- Skær kyllingebryster ud i små firkanter.
- Hak løg og svits det med kyllingetern i lidt olivenolien i en stor gryde.
- Tilsæt alle krydderier og ingefær når kødet har fået lidt farve og svits det under kraftig omrøring et minut, men pas på det ikke brænder på.
- Tilsæt æble og vineddike og rør rundt.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og fløde og varm saucen langsomt op.
- Ryst en meljævning af maizena og vand og smag til med salt og peber.
- Kog ris som anvist på posen.
- Forbered al tilbehøret og tilbered det.
Servering
- Ristaffel serveres med kogte ris og forskelligt tilbehør.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Kan du ikke få nok af eksotiske krydderier, kan du tilsætte 1 tsk. Garam masala og ½ tsk. stødt koriander.
- Du kan komme lidt finthakket rød chili i saucen
- Du kan udskifte grøntsagsbouillon med kyllingebouillon eller fond.
- Du kan tilsætte strimler af ananas til saucen.
- Du kan variere retten efter de ingredienser du lige står og har.
Kommentarer
Ingen kommentarer