• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Kylling og andet fjerkræ

    Ristaffel

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    Ristaffel med tilbehør

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Ristaffel er vel en rigtig 810èr klassiker som har fået lidt af en renæssance igen. Mangofrugt, soyasauce og mangochutney er et must i denne skønne krydrede ret som vi synes smager helt fantastisk.

    I denne opskrift på ristaffels laver vi hele gryderetten på en gang men du kan godt lave saucen og så tilsætte kødet til saucen.

    Ristaffel tilbehør

    Ristaffels stammer fra asien, og er derfor godt krydret og eksotisk. Du vil elske ristaffels som især er velegnet at servere for gæster, da man sidder længe ved bordet og smager på alt tilbehøret. Du kan udelade nogle af ingredienser hvis du ikke lige har dem alle sammen.

    Herunder kan du se alt tilbehør til ristaffel og ingredienser til et varieret ristaffels bord.

    • Karrypasta, ingefær og finthakket chili
      Ingredienser
    • Ristaffel med tilbehør
      Ristaffel
    • Ingefær frisk
      Ingefær hel og frisk
    Ristaffel med tilbehør

    Ristaffel

    Opskrift på Ristaffel og tilbehør til ristaffels
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Indonesisk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 116 %

    Ingredienser
      

    • 800 g Kyllingebryst (Eller mørt oksekød)
    • 1 spsk. Soyasauce
    • 1 spsk, Olivenolie
    • 1 stk. Løg
    • 1 spsk. Karry
    • 1 tsk. Karrypasta
    • 1 tsk. Gurkemeje
    • ½ tsk. Spidskommen
    • 1 tsk. Sambal oelek
    • 1 spsk. Paprika.
    • 2 tsk. Ingefær (frisk revet eller finthakket.)
    • 2 fed Hvidløg (frisk revet eller finthakket)
    • 1 spsk. Æble (Revet)
    • 2 dl Grøntsagsbouillon.
    • 1 stk. Fløde (lille)
    • 1 tsk. Salt og Knivspids friskkværnet peber
    • 1 spsk. Maizena til jævning
    • 1 spsk. Vineddike

    Tilbehør til ristaffel

    • 600 g Ris (Kogt til 4 personer)
    • 200 g Rejer
    • 200 g Nødder (Hasselnødder og blandede nødder)
    • 100 g Græskarkerner (Ristede)
    • 100 g Sesamfrø (Ristede )
    • 100 g Peanuts
    • 100 g Bønner (Grønne kogte )
    • 200 g Ananas (Skåret i trekanter)
    • 4 stk. Æbler (Skåret i små stykker)
    • 100 g Mandariner (På dåse)
    • 2 stk. Appelsiner (Skåret i små stykker)
    • 1 stk. Mango (Skåret i små stykker)
    • 2 stk. Løg (Skåret i tynde ringe)
    • 2 stk. Peberfrugt (Rød og skåret i strimler og grillet og dryppet med olivenolie)
    • 200 g Champignons (Skåret i skiver og svitses på panden.)
    • 100 g Rosiner
    • 50 g Kokosflager
    • 50 g Valnødder (Syltet i honning)
    • 40 g Mangochutney

    Pynt

    • 1 bt Koriander ( Hakket)

    Sådan gør du
     

    • Klargør krydderier og grøntsager.
    • Skær kyllingebryster ud i små firkanter.
    • Hak løg og svits det med kyllingetern i lidt olivenolien i en stor gryde.
    • Tilsæt alle krydderier og ingefær når kødet har fået lidt farve og svits det under kraftig omrøring et minut, men pas på det ikke brænder på.
    • Tilsæt æble og vineddike og rør rundt.
    • Tilsæt grøntsagsbouillon og fløde og varm saucen langsomt op.
    • Ryst en meljævning af maizena og vand og smag til med salt og peber.
    • Kog ris som anvist på posen.
    • Forbered al tilbehøret og tilbered det.

    Servering

    • Ristaffel serveres med kogte ris og forskelligt tilbehør.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 2325kcal (116%) | Kulhydrater: 224g (75%) | Protein: 108g (216%) | Fedt: 120g (185%) | Mættet fedt: 33g (206%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 33g (138%) | Sukker: 54g (60%) | Vitamin A: 2494IU (50%) | Vitamin C: 165mg (200%) | Calcium: 611mg (61%) | Jern: 18mg (100%)
    Keyword ristaffel, ristaffel med tilbehør
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Prøv også raclette mad

    Tips

    • Kan du ikke få nok af eksotiske krydderier, kan du tilsætte 1 tsk. Garam masala og ½ tsk. stødt koriander.
    • Du kan komme lidt finthakket rød chili i saucen
    • Du kan udskifte grøntsagsbouillon med kyllingebouillon eller fond.
    • Du kan tilsætte strimler af ananas til saucen.
    • Du kan variere retten efter de ingredienser du lige står og har.

    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Makronsnitter med marmelade
    Strygestål guide – Sådan bruger du et strygestål »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Kylling og andet fjerkræ Tags: Ananas, æbler, bønner, champignons, fløde, græskarkerner, Gurkemeje, hasselnødder, hvidløg, Ingefær, Karry, kokos, koriander, kylling, løg, mango, nøddder, paprika, peanuts, peberfrugt, rejer, Ris, Rosiner, sesamfrø, spidskommen, valnødder, vineddike

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind