• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

Stifado med kylling og ris

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Stifado med kylling og ris

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total3
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Hvis du kan lide gryderetter, sydlandsk mad og gerne godt krydret, vil du elske stifado med kylling og ris. Vi krydrer ris med kanel og spidskommen, så den får den helt rigtige sydlandske smag. Server et godt glas vin til denne kongeret.

Vi har lavet denne ret både med kylling og oksekød. Det vigtigste er, at kødet bliver mørt, derfor ændres simretiden, i forhold til hvilket kød der bruges.

Vi har også kommet en håndfuld frisk hakket basilikum i retten lige inden servering. Mulighederne er mange i denne fantastiske lækre sydlandske gryderet.

Prøv også ungarsk gullasch

Gå til
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du

📖 Opskrift

Stifado med kylling og ris

Stifado med kylling og ris

Opskrift på Stifado med kylling og ris. Lækker Græsk gryderet med krydrede ris.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 45 min
Arbejdstid 5 min
Samlet tid 55 min
Ret Gryderetter
Køkken Græsk
Antal 4 Personer
Kalorier 52 %

Ingredienser
  

  • 600 g Kylling (Kyllingebrystfilet)
  • 300 g skalotteløg
  • 300 g Gulerødder (Små tynde på ca. 10 – 15 cm.)
  • 4 spsk. Olivenolie (Til stegning)
  • 1 spsk. Tomatpuré (Koncentreret )
  • 2 dl Rødvin (Tør)
  • 1 stk. Kanelstang
  • 1 spsk. Oregano
  • 2 stk. Laurbærblade (Store)
  • 1 dåse Tomater (Hakkede )
  • 2 dl Grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 tsk. Salt
  • 1 knivspids Friskkværnet peber

Krydrede ris

  • 2 stk. løg
  • 4 spsk. Olivenolie (Til stegning)
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 3 dl Ris (Basmati eller jasmin)
  • 1 stk. Kanelstang
  • 2 stk. Nelliker (Hele)
  • 2 stk. Laurbærblade
  • 5 dl Grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. Mynte (Frisk)

Sådan gør du
 

  • Pil løg og skær dem ud i kvarte. Læg kyllingebryst på et spækbræt og skær dem ud i firkanter.
  • Tag en stor gryde og brun kyllingestykker og de hele løg i olivenolie tilsæt cayennepeber og rør rundt.
  • Tilsæt først tomatpuré. Rør godt rundt og tilsæt så rødvin. Rør godt rundt og kog det hele ind uden låg til væsken er reduceret til ca. det halve.
  • Tilsæt hel kanel, laurbærblade, tomater og bouillon. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
  • Skræl de små gulerødder, skær dem midtover hvis de er for lange og kom dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 10 min.

Krydrede ris

  • Pil og hak løg, og svits dem ganske kort i en gryde med olivenolie. Tilsæt spidskommen og giv det hele 2 minutter.
  • Kom basmatiris, hel kanelstang, oregano, nelliker og laurbærblade i gryden og rør rundt.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter. Kig til det efter ca. 10 minutter og se om konsistensen er fin.
  • Skyl den friske mynte og dup den tør. Hak mynten fint. Vend den hakkede mynte i risene og kom det hele i en skål. Pynt med kanelstang og drys lidt hakket mynte på toppen.

Anretning

  • Servér til stifado med kylling i en gryde og anret risene ved siden af.

Noter

Tips
  • Du kan erstatte kylling med okse- eller lammekød. Hvis du vil bruge oksekød, så skal det simre længere, da det er noget sejere end kylling. Og bouillon skal være oksebouillon. Tag en smagsprøve undervejs.
  • Du kan også tilsætte champignons
Opbevaring
Retten kan holde sig frisk i ca. 2 – 3 dage i en skål med låg i køleskab ved 4 grader.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 1035kcal (52%) | Kulhydrater: 125g (42%) | Protein: 56g (112%) | Fedt: 36g (55%) | Mættet fedt: 5g (31%) | Fiber: 21g (88%) | Sukker: 53g (59%) | Vitamin A: 14177IU (284%) | Vitamin C: 57mg (69%) | Calcium: 245mg (25%) | Jern: 13mg (72%)
Keyword Stifado med kylling og ris.
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Tilberedningstid er ca. 245 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 4 personer

🥘 Ingredienser

  • 600 g Kylling Kyllingebrystfilet
  • 300 g skalotteløg
  • 300 g Gulerødder Små tynde på ca. 10 – 15 cm.
  • 4 spsk. Olivenolie (Til stegning)
  • 1 spsk. Tomatpuré Koncentreret
  • 2 dl Rødvin Tør
  • 1 stk. Kanelstang
  • 1 spsk. Oregano
  • 2 stk. Laurbærblade Store
  • 1 dåse Tomater Hakkede
  • 2 dl Grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 tsk. Salt
  • 1 knivspids Friskkværnet peber

Krydrede ris

  • 2 stk. løg
  • 4 spsk. Olivenolie Til stegning
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 3 dl Ris Basmati eller jasmin
  • 1 stk. Kanelstang
  • 2 stk. Nelliker Hele
  • 2 stk. Laurbærblade
  • 5 dl Grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. Mynte Frisk

🔪 Sådan gør du

  • Pil løg og skær dem ud i kvarte. Læg kyllingebryst på et spækbræt og skær dem ud i firkanter.
  • Tag en stor gryde og brun kyllingestykker og de hele løg i olivenolie tilsæt cayennepeber og rør rundt.
  • Tilsæt først tomatpuré. Rør godt rundt og tilsæt så rødvin. Rør godt rundt og kog det hele ind uden låg til væsken er reduceret til ca. det halve.
  • Tilsæt hel kanel, laurbærblade, tomater og bouillon. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
  • Skræl de små gulerødder, skær dem midtover hvis de er for lange og kom dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 10 min.

Krydrede ris

  • Pil og hak løg, og svits dem ganske kort i en gryde med olivenolie. Tilsæt spidskommen og giv det hele 2 minutter.
  • Kom basmatiris, hel kanelstang, oregano, nelliker og laurbærblade i gryden og rør rundt.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter. Kig til det efter ca. 10 minutter og se om konsistensen er fin.
  • Skyl den friske mynte og dup den tør. Hak mynten fint. Vend den hakkede mynte i risene og kom det hele i en skål. Pynt med kanelstang og drys lidt hakket mynte på toppen.

🍽Servering

  • Servér til stifado med kylling i en gryde og anret risene ved siden af.

💭 Tips

  • Du kan erstatte kylling med okse- eller lammekød. Hvis du vil bruge oksekød, så skal det simre længere, da det er noget sejere end kylling. Og bouillon skal være oksebouillon. Tag en smagsprøve undervejs.
  • Du kan også tilsætte champignons

🌡️Opbevaring

Retten kan holde sig frisk i ca. 2 – 3 dage i en skål med låg i køleskab ved 4 grader.

Stifado med kylling anrettet på spisebord

Mere fra samme kategori:

Mormors hemmelige æblekage opskrift
Luciaboller og lussekatte
Lam noisette inspireret fra Toscana
Klassiske Pebernødder
Thai fiskesuppe med rejer
Chili con carne Texas style
Del meget gerne
  • Total3
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Alle madopskrifter

  • Salat Nicoise
    Salat Nicoise med asparges
  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Hollandsk pandekage
    Pandekager med bacon og æg
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Gryderetter, Kylling og andet fjerkræ, Umami mad Tags: cayennepeber, gulerødder, kanel, Kyllling, laurbærblade, løg, Mynte, Nelliker, rødvin, skalotteløg, spidskommen, Tomat, tomatpuré

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·