• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

    Stifado med kylling og ris

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    Stifado med kylling og ris

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Hvis du kan lide gryderetter, sydlandsk mad og gerne godt krydret, vil du elske stifado med kylling og ris. Vi krydrer ris med kanel og spidskommen, så den får den helt rigtige sydlandske smag. Server et godt glas vin til denne kongeret.

    Vi har lavet denne ret både med kylling og oksekød. Det vigtigste er, at kødet bliver mørt, derfor ændres simretiden, i forhold til hvilket kød der bruges.

    Vi har også kommet en håndfuld frisk hakket basilikum i retten lige inden servering. Mulighederne er mange i denne fantastiske lækre sydlandske gryderet.

    Prøv også ungarsk gullasch

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • Opbevaring

    📋 Opskrift

    Stifado med kylling og ris

    Stifado med kylling og ris

    Opskrift på Stifado med kylling og ris. Lækker Græsk gryderet med krydrede ris.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 45 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 55 min
    Ret Gryderetter
    Køkken Græsk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 52 %

    Ingredienser
      

    • 600 g Kylling (Kyllingebrystfilet)
    • 300 g skalotteløg
    • 300 g Gulerødder (Små tynde på ca. 10 – 15 cm.)
    • 4 spsk. Olivenolie (Til stegning)
    • 1 spsk. Tomatpuré (Koncentreret )
    • 2 dl Rødvin (Tør)
    • 1 stk. Kanelstang
    • 1 spsk. Oregano
    • 2 stk. Laurbærblade (Store)
    • 1 dåse Tomater (Hakkede )
    • 2 dl Grøntsagsbouillon
    • 1 tsk. Cayennepeber
    • 1 tsk. Salt
    • 1 knivspids Friskkværnet peber

    Krydrede ris

    • 2 stk. løg
    • 4 spsk. Olivenolie (Til stegning)
    • 1 tsk. Spidskommen
    • 3 dl Ris (Basmati eller jasmin)
    • 1 stk. Kanelstang
    • 2 stk. Nelliker (Hele)
    • 2 stk. Laurbærblade
    • 5 dl Grøntsagsbouillon
    • 2 spsk. Mynte (Frisk)

    Sådan gør du
     

    • Pil løg og skær dem ud i kvarte. Læg kyllingebryst på et spækbræt og skær dem ud i firkanter.
    • Tag en stor gryde og brun kyllingestykker og de hele løg i olivenolie tilsæt cayennepeber og rør rundt.
    • Tilsæt først tomatpuré. Rør godt rundt og tilsæt så rødvin. Rør godt rundt og kog det hele ind uden låg til væsken er reduceret til ca. det halve.
    • Tilsæt hel kanel, laurbærblade, tomater og bouillon. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
    • Skræl de små gulerødder, skær dem midtover hvis de er for lange og kom dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 10 min.

    Krydrede ris

    • Pil og hak løg, og svits dem ganske kort i en gryde med olivenolie. Tilsæt spidskommen og giv det hele 2 minutter.
    • Kom basmatiris, hel kanelstang, oregano, nelliker og laurbærblade i gryden og rør rundt.
    • Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter. Kig til det efter ca. 10 minutter og se om konsistensen er fin.
    • Skyl den friske mynte og dup den tør. Hak mynten fint. Vend den hakkede mynte i risene og kom det hele i en skål. Pynt med kanelstang og drys lidt hakket mynte på toppen.

    Anretning

    • Servér til stifado med kylling i en gryde og anret risene ved siden af.

    Noter

    Tips
    • Du kan erstatte kylling med okse- eller lammekød. Hvis du vil bruge oksekød, så skal det simre længere, da det er noget sejere end kylling. Og bouillon skal være oksebouillon. Tag en smagsprøve undervejs.
    • Du kan også tilsætte champignons
    Opbevaring
    Retten kan holde sig frisk i ca. 2 – 3 dage i en skål med låg i køleskab ved 4 grader.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1035kcal (52%) | Kulhydrater: 125g (42%) | Protein: 56g (112%) | Fedt: 36g (55%) | Mættet fedt: 5g (31%) | Fiber: 21g (88%) | Sukker: 53g (59%) | Vitamin A: 14177IU (284%) | Vitamin C: 57mg (69%) | Calcium: 245mg (25%) | Jern: 13mg (72%)
    Keyword Stifado med kylling og ris.
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 245 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 600 g Kylling Kyllingebrystfilet
    • 300 g skalotteløg
    • 300 g Gulerødder Små tynde på ca. 10 – 15 cm.
    • 4 spsk. Olivenolie (Til stegning)
    • 1 spsk. Tomatpuré Koncentreret
    • 2 dl Rødvin Tør
    • 1 stk. Kanelstang
    • 1 spsk. Oregano
    • 2 stk. Laurbærblade Store
    • 1 dåse Tomater Hakkede
    • 2 dl Grøntsagsbouillon
    • 1 tsk. Cayennepeber
    • 1 tsk. Salt
    • 1 knivspids Friskkværnet peber

    Krydrede ris

    • 2 stk. løg
    • 4 spsk. Olivenolie Til stegning
    • 1 tsk. Spidskommen
    • 3 dl Ris Basmati eller jasmin
    • 1 stk. Kanelstang
    • 2 stk. Nelliker Hele
    • 2 stk. Laurbærblade
    • 5 dl Grøntsagsbouillon
    • 2 spsk. Mynte Frisk

    🔪 Sådan gør du

    • Pil løg og skær dem ud i kvarte. Læg kyllingebryst på et spækbræt og skær dem ud i firkanter.
    • Tag en stor gryde og brun kyllingestykker og de hele løg i olivenolie tilsæt cayennepeber og rør rundt.
    • Tilsæt først tomatpuré. Rør godt rundt og tilsæt så rødvin. Rør godt rundt og kog det hele ind uden låg til væsken er reduceret til ca. det halve.
    • Tilsæt hel kanel, laurbærblade, tomater og bouillon. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
    • Skræl de små gulerødder, skær dem midtover hvis de er for lange og kom dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 10 min.

    Krydrede ris

    • Pil og hak løg, og svits dem ganske kort i en gryde med olivenolie. Tilsæt spidskommen og giv det hele 2 minutter.
    • Kom basmatiris, hel kanelstang, oregano, nelliker og laurbærblade i gryden og rør rundt.
    • Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter. Kig til det efter ca. 10 minutter og se om konsistensen er fin.
    • Skyl den friske mynte og dup den tør. Hak mynten fint. Vend den hakkede mynte i risene og kom det hele i en skål. Pynt med kanelstang og drys lidt hakket mynte på toppen.

    🍽 Servering

    • Servér til stifado med kylling i en gryde og anret risene ved siden af.

    💭 Tips

    • Du kan erstatte kylling med okse- eller lammekød. Hvis du vil bruge oksekød, så skal det simre længere, da det er noget sejere end kylling. Og bouillon skal være oksebouillon. Tag en smagsprøve undervejs.
    • Du kan også tilsætte champignons

    Opbevaring

    Retten kan holde sig frisk i ca. 2 – 3 dage i en skål med låg i køleskab ved 4 grader.

    Stifado med kylling anrettet på spisebord
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Cannelloni al forno
    Græske pitabrød med feta »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Gryderetter, Kylling og andet fjerkræ, Umami mad Tags: cayennepeber, gulerødder, kanel, Kyllling, laurbærblade, løg, Mynte, Nelliker, rødvin, skalotteløg, spidskommen, Tomat, tomatpuré

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind