• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Oksekød og kalvekød

    Oksefrikadeller krydrede og sprøde

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 9 måneder siden

    Spaghetti lady og vagabonden

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 3
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Det er nok mest en ret for mænd eller personer der elsker krydderier. Jeg har lavet disse oksefrikadeller eller “meatballs” rigtigt mange gange, når jeg skulle hygge med en god film. Der skal bruges en del krydderier til opskriften, og resten af øllen kan nydes mens man laver frikadellerne.

    Prøv også nemme fedtfattige frikadeller

    Gå til
    • Eksotiske oksefrikadeller på to måder
    • Pandestegte frikadeller
    • Sådan steger du oksefrikadeller
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Eksotiske oksefrikadeller på to måder

    Jeg bruger oksefrikadellerne på to måder, enten hvor jeg steger dem på panden som almindelige frikadeller, eller jeg bruger dem til som kødboller i spaghetti bolognese hvor kødboller bliver kogt i bouillon. Se bedste opskrift på lady og vagabonden spaghetti bolognese hvis du vil bruge oksefrikadeller til spaghetti bolognese.

    • Oksekød formet til små oksefrikadeller
      Oksekød formet til små oksefrikadeller kan kommes direkte i ovn.
    • Spaghetti lady og vagabonden
      Store lækre kødboller

    Pandestegte frikadeller

    Her steger vi frikadeller på panden, og det er en enkel ret der er hurtig at lave, da kartoflerne passer sig selv i ovnen, og der skal kun steges frikadeller og evt. laves en tabouleh til. Da oksekød har en tendens til, at blive tørt, er det vigtigt, at når du steger dine frikadeller, kun bruner dem på begge sider og så slukker panden. Og derefter lægger stanniol over panden, så dellerne bliver gennemstegte og sprøde men samtidig saftige og lækre.

    Sådan steger du oksefrikadeller

    Når du skal stege dine oksefrikadeller, er det vigtigt, at panden er rigtig godt varm inden du kommer dellerne på. Begynd med, at varme panden op. Tilsæt derefter olivenolie. Når olivenolien er varm, kommer du frikadeller på panden. Det er vigtigt at panden er varm hele tiden, ellers koger du dine deller i stedet for at stege dem. Så vil du koge saften ud af oksefrikadeller og de risikerer at blive tørre i stedet for saftige indeni.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    • 500 gram Oksekød hakket og 12 – 15 %
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Timian tørret
    • 1 tsk. Oregano
    • 1 knivspids Kanel
    • 1 tsk. Paprika
    • ½ tsk. Spidskommen
    • 2 dl Øl
    • 1 stk. Æg
    • 1 stk. Løg stort
    • 2 stk. Hvidløgsfed
    • 1 stk. Peberfrugt grøn
    • 4 spsk. Havregryn

    🥗 Tilbehør

    • 600 gram Kartofler Ovnstegte
    • 1 Skål Blomkålssalat
    • 4 skåle Remoulade og ketchup

    🔪 Sådan gør du

    1. Pil og hak løget. Skyl peberfrugt og hak den fint.
    2. Oksekød, salt, oregano, kanel, spidskommen, paprika, friskkværnet peber og timian røres godt sammen i en skål.
    3. Tilsæt æg, hakket løg, hvidløg, peberfrugt, øl og havregryn under omrøring.
    4. Sæt det på køl en times tid.
    5. Form frikadellerne med en spiseske og steg dem brune, sprøde og lækre på en stor pande i smør og olivenolie.
    6. Det er vigtigt panden er rygende varm og du kun steger ca. 4 af gangen, da du ellers risikerer, at frikadeller ikke bliver sprøde. Se tips.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan også efter du har brunet frikadeller, med fordel komme frikadeller ind i en 200 grader varm ovn i ca. 5 minutter. Så vil du få de bedste frikadeller, fordi det er nemmere at styre varmen på denne måde.
    • Tilsæt lidt friskhakket koriander til farsen. Giver en meget eksotisk smag, men brug med varsomhed, da smagen er kraftig.
    • Du kan bruge okse frikadeller i pitabrød sammen med salat og dressing. Det er de særdeles velegnet til.
    • Du kan komme lidt hakkede sorte oliven i farsen.
    • Tryk og rul frikadeller i lidt grahamsmel, så er du sikker på oksefrikadeller bliver sprøde.

    ❓ FAQ

    Er oksefrikadeller fryseegnet ?

    Ja

    Hvad er holdbarheden ?

    Holdbarhed i fryser er ca. 1 måned.
    Holdbarhed i køleskab er ca. 2 dage når de er færdiglavet.

    📋 Opskrift

    Spaghetti lady og vagabonden

    Oksefrikadeller med ovnkartofler

    Opskrift på Oksefrikadeller med ovnkartofler
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 15 min
    Køleskab 1 t
    Samlet tid 1 t 25 min
    Ret Oksekød
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 28 %

    Ingredienser
      

    • 500 gram Oksekød (hakket og 12 – 15 %)
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Timian (tørret)
    • 1 tsk. Oregano
    • 1 knivspids Kanel
    • 1 tsk. Paprika
    • ½ tsk. Spidskommen
    • 2 dl Øl
    • 1 stk. Æg
    • 1 stk. Løg (stort )
    • 2 stk. Hvidløgsfed
    • 1 stk. Peberfrugt (grøn)
    • 4 spsk. Havregryn

    Tilbehør

    • 600 gram Kartofler (Ovnstegte )
    • 1 Skål Blomkålssalat
    • 4 skåle Remoulade og ketchup

    Sådan gør du
     

    • Pil og hak løget. Skyl peberfrugt og hak den fint.
    • Oksekød, salt, oregano, kanel, spidskommen, paprika, friskkværnet peber og timian røres godt sammen i en skål.
    • Tilsæt æg, hakket løg, hvidløg, peberfrugt, øl og havregryn under omrøring.
    • Sæt det på køl en times tid.
    • Form frikadellerne med en spiseske og steg dem brune, sprøde og lækre på en stor pande i smør og olivenolie.
    • Det er vigtigt panden er rygende varm og du kun steger ca. 4 af gangen, da du ellers risikerer, at frikadeller ikke bliver sprøde. Se tips.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 569kcal (28%) | Kulhydrater: 49g (16%) | Protein: 30g (60%) | Fedt: 27g (42%) | Mættet fedt: 10g (63%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 11g | Trans fedt: 2g | Fiber: 8g (33%) | Sukker: 12g (13%) | Vitamin A: 376IU (8%) | Vitamin C: 132mg (160%) | Calcium: 112mg (11%) | Jern: 5mg (28%)
    Keyword Oksefrikadeller
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Del meget gerne
    • Total4
    • 3
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Blomkålssalat med bulgur
    Dannebrogskage – Dannebrogslagkage »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Oksekød og kalvekød Tags: æg, Blomkål, Havregryn, hvidløg, kanel, kartofler, løg, oksekød, oregano, øl, paprika, peberfrugt, spidskommen, timian

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind