Kærnemælkskoldskål
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Kærnemælkskoldskål med vanilje er en rigtig sommer dessert, som er meget enkel og nem at lave selv.
Man kan variere mælken lidt og erstatte lidt af kærnemælken med ymer eller tykmælk, hvis man ønsker en lidt tykkere koldskål.
Ingredienser Kærnemælkskoldskål med vanilje
- 3 økologiske æg
- 1 ½ dl. sukker
- 1 stang vanilje
- 1 økologisk citron
- 1 ½ liter kærnemælk
Tilbehør til Kærnemælkskoldskål med vanilje
- Kammerjunkere
Fremgangsmåde Kærnemælkskoldskål med vanilje
- Slå æggene itu og del æggeblommer i hvider og æggeblommer.
- Flæk vaniljestang og skrab kornene ud og kom dem og i en skål.
- Kom æggeblommer og sukker med i skålen.
- Pisk det til en æggesnaps.
- Smag æggesnapsen til med citronsaft og evt. lidt fint revet citronskal. Men pas på med citronskal, det kan gøre koldskålen lidt bitter.
- Pisk hviderne og vend det i æggesnapsen.
- Kom kærnemælken op i en skål og rør æggemassen i.
- Server koldskål med kammerjunkere til.
Prøv også Pandekager med kærnemælk
Tips til Kærnemælkskoldskål med vanilje
- Du kan erstatte kammerjunkere med en god mysli
Kommentarer
Ingen kommentarer