Masaman karry er normalt lidt mildere i smagen end andre karrypastaer og kan erstattes af rød karrypasta. Tigerrejer i massaman karry er en lækker asiatisk ret, som kan laves på ca. 30 minutter. Der er en eksplosion af smag og duft i saucen på grund af de eksotiske krydderier. Kardemommekapsler og hel kanel kan erstattes af stødt, hvis det skal gå lidt hurtigere, men det går lidt ud over den helt fantastiske smag der er i denne sauce.
Prøv også Laks i mascarponesauce
Gå til
Opskrift med noter
Tigerrejer i massaman karry
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 2 spsk. massaman karrypasta (kan erstattes af rød karrypasta)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stk. broccoli
- 100 g sukkerærter
- 1 stk. kanelstang
- 4 stk. kardemommekapsler (kan erstattes af stødt kardemomme)
- 4 stk. Kaffir limeblade (kan udelades)
- 400 g Sorte tigerrejer
- 1 tsk. rørsukker
- 1 spsk. sojasauce
- 1 stk. lime
Sådan gør du
- Rist kardemommekapsler på en tør pande i ca. 1 ½ minut. Afkøl dem straks. Fjern evt. skaldele eller kom kapslerne i en morter og knus dem. Der er også god smag i skallen.
- Svits karrypasta på en stor støbejernspande eller alm. pande i ca. 1 minut. Tilsæt kokosmælk, og varm det op til det simrer.
- Pres saften fra lime ned i en skål. Skyl broccolien i vand. Knæk og skær den ud i små buketter. Skyl sukkerærterne, og skær dem i tynde strimler. Kom de små broccoli, stimler af sukkerærter, kanelstang og knust kardemomme i retten, og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt tigerrejer, rørsukker, soja og limesaft, og kog videre i ca. 3 minutter eller til rejerne er kogt lyserøde. Pil kanelstang op og smid den ud. Smag retten til.
Tilbehør
- Kog risene efter anvisningen på posen.
Servering
- Servér tigerrejer i massaman karry direkte i stegepanden. Pynt retten med limeskiver og finthakket koriander. Mange kan ikke lide koriander, så dette kan udelades. Lad de kogte ris blive i gryden så de holder sig varme.
Noter
- Massaman karrypasta kan erstattes af rød karrypasta
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 spsk. massaman karrypasta kan erstattes af rød karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stk. broccoli
- 100 g sukkerærter
- 1 stk. kanelstang
- 4 stk. kardemommekapsler kan erstattes af stødt kardemomme
- 4 stk. Kaffir limeblade kan udelades
- 400 g sorte tigerrejer
- 1 tsk. rørsukker
- 1 spsk. sojasauce
- 1 stk. lime
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Rist kardemommekapsler på en tør pande i ca. 1 ½ minut. Afkøl dem straks. Fjern evt. skaldele eller kom kapslerne i en morter og knus dem. Der er også god smag i skallen.
- Svits karrypasta på en stor støbejernspande eller alm. pande i ca. 1 minut. Tilsæt kokosmælk, og varm det op til det simre.
- Pres saften ud af lime ned i en skål. Skyl broccolien i vand. Knæk og skær den ud i små buketter. Skyl sukkerærterne, og skær dem i tynde strimler. Kom de små broccoli, stimler af sukkerærter, kanelstang og knust kardemomme i retten, og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt tigerrejer, rørsukker, soja og limesaft, og kog videre i ca. 3 minutter eller til rejerne er kogt lyserøde. Pil kanelstang op og smid den ud. Smag retten til.
🥗Tilbehør
- Kog risene efter anvisningen på posen.
🍽Servering
- Servér tigerrejer i massaman karry direkte i stegepanden.
- Pynt retten med limeskiver og finthakket koriander. Mange kan ikke lide koriander, så dette kan udelades.
- Lad de kogte ris blive i gryden så de holder sig varme.
📖Variation
Du kan ændre denne ret efter hvem som skal spise den. Du kan gøre retten mere:
- Spicy – tilføj lidt chiliflager som simrer med i ca. 10 min.
- Deluxe – Lav små skåle med ekstra tilbehør, som f.eks. ekstra kogte rejer, saltede peanuts, ekstra krydret sauce, med mere.
- Børnevenlig – Lav små skåle med chips, saltede peanuts, frugt som f.eks. melon og vindruer.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Massaman karrypasta kan erstattes af rød karrypasta
❓ FAQ
Det er hele kapslen som indeholder kardemommefrø.
De kan bruges som de er, men ristes de kort på en tør pande, kommer der meget mere smag frem. Knus dem derefter i en morter og kom dem i retten. Skaldele kan sorteres fra, hvis de ikke skal bruges, men de indeholder også meget smag.
Der er ca. 18 til 22 frø
I en ret til 2 personer skal man bruge ca. 2
En mild rød karrypasta
Inge
Skal tigerejernes eller Vannamairejernes skal, tages af før de kommer på panden?
Bjørn Nielsen
Hej Inge
Nej, vi steger dem med skal på.
Så piller man skallen af, mens man spiser 🙂
Hvis du tager skallen af, risikerer du, at rejerne bliver tørre og kedelige.
Hilsen
Bjørn