Bagerens træstammer
Det er ganske nemt, at lave de samme træstammer, som du kan købe hos bageren. Så hvorfor købe dem færdige, når du kan lave dem selv, og smagen er den samme.
Ingredienserne til Bagerens hjemmelavede træstammer er billige, men bruger du rigtig marcipan, bliver det lidt dyrere, da ægte marcipan, er dyrt.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Bagerens træstammer
- 400 gram chokoladekage (gerne en rest chokoladekage)
- 125 gram Marcipan (f.eks. Odense Marcipan)
- 175 gram Mørk Chokolade (f. eks Odense mørk chokolade)
- 3 spsk. syrlig jordbærmarmelade (Gerne hjemmelavet)
- 1 spsk. ægte Jamaica rom
- 3 tsk. romessens
Pynt
50 – 100 gram Mørk Chokolade (f.eks Odense Mørk chokolade)
Fremgangsmåde Bagerens træstammer
Kom kagen, marcipan, smeltet chokolade og jordbærmarmelade i en røreskål og rør det sammen, til en mørk kagemasse.
Smag kagemassen til med romessens.
Sæt kagemassen i køleskabet en times tid eller indtil den er fast.
Tag en spiseske og tag en passende portion og tril kagemassen til en tykke pølser.
Du får mellem 15 og 20 pølser.
Brug evt. handsker så du ikke opvarmer kagemassen, så den smelter og bliver klisteret.
Tag marcipanen og rør den evt. sammen med en kopfuld flormelis og en spiseske glukosesirup, for at få hvidere marcipan, men også for at spare lidt på marcipanen.
Smelt chokoladen i et vandbad.
Rul marcipanen ud i 3 mm. Tykke skiver som skal udenpå.
Tril nu hver pølse i en skive marcipan og skær marcipanen af, når pølsen er trillet en omgang.
Pak enderne ind i marcipan og dyp dem i smeltet chokolade eller dyp blot enderne i smeltet chokolade.
Du kan også dyppe hele træstammen i chokolade.
Prøv også opskrift på hjemmelavede romkugler
Tips til træstammer
Bruges der hindbærsyltetøj i stedet for jordbærsyltetøj, skal man være opmærksom på, at der kan forekomme er små ”kerner” fra hindbær i den færdige træstamme.
Kommentarer
Ingen kommentarer