FISKEFILETER
LÆKKER FISKEFILET til 4 personer
Af min madopskrift
Fisk er let og dejligt og nemt til at kombinere med mange af sommerens grøntsager og krydderurter. Brug friskfangede rødspætter som kan købes mange steder og friske grøntsager og urter til retten.
Fiskefileterne dampes i ovnen og serveres med en kold, blendet sauce, nye kartofler eller brød og evt. asparges.
INGREDIENSER FISKEFILETER
- 8 tykke fiskefileter af rødspætte eller rødtunge
- skyllede dild- og estragon kviste
- salt, peber
- citronsaft
- lidt vand,
- fiskebouillon eller hvidvin
- smørklatter
Mandel-persillesauce:
- ½ liter skyllede persilleblade
- 2 fed pillede, hakkede hvidløg
- 1 spsk. velafdryppede kapers
- 50 g smuttede mandler
- 3 hårdkogte æggeblommer hak æggehviderne og brug dem som drys i en salat
- ½ dl lys dijonsennep
- 2 spsk. lys vineddike
- 1 ¾ dl olie
- evt. lidt koldt vand
- salt, peber.
Pynt:
- Skyllede dildkviste
Fremgangsmåde:
Læg et par kviste krydderurter på hver fiskefilet, drys med lidt salt og peber, dryp med citronsaft, rul dem sammen og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Hæld lidt vand, fiskebouillon eller hvidvin ved, kom smørklatter over, dæk fadet med alufolie og damp fiskerullerne møre i ovnen ved 225° i ca. 20 minutter. imens blendes saucen sammen:
Kom persille, hvidløg, kapers, mandler, æggeblommer, sennep og vineddike i blenderen og blend det hele til en tyk masse. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, til saucen har en tyk, cremet og jævn konsistens. Tilsæt evt. lidt koldt vand og smag til med salt og peber.
Anret fiskerullerne på varme tallerkener med tilbehøret samt lidt af saucen og pynt med dild. Giv resten af saucen til i en skål.
Kommentarer
Ingen kommentarer