FYLDTE RØDSPÆTTER -SKRUBBER – ISINGER ELLER ANDEN FLADFISK
Til 4 personer
En nyfanget rødspætte fyldt med champignoner og små rejer. Det smager fantastisk godt med dampet spinat, smørsauce og kartofler til. En rigtig dansk sommer og efterårsret!
Af min madopskrift
Ingredienser til FYLDTE RØDSPÆTTER
- 4 flåede, rensede portionsrødspætter
- salt, peber
Fyld:
- 150 g rensede champignoner i skiver
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. mel
- 1 dl piskefløde
- 1-2 spsk. skyllet hakket
- Dild
- 125 g små rejer uden skal
- Salt
- Hvid peber
- Smeltet smør
- Citronsaft
Fremgangsmåde FYLDTE RØDSPÆTTER
Skyl og salt fisken og lad den trække 5-10 minutter.
Svits champignonerne i smør i en gryde, mens der røres, drys mel over, rør rundt, tilsæt fløden og lad det hele snurre for god varme til en tyk sauce.
Bland dild og rejer i saucen og smag den til med salt og peber. Skyl fisken, skær en dyb lomme på begge sider af rygbenet og fordel fyldet heri.
Læg rødspætterne på velsmurte, ovnfaste tallerkener eller i bradepanden, dryp dem med smeltet smør og citronsaft, sæt tallerkenerne eller bradepanden i ovnen ved 125° og damp rødspætterne møre ca. 12 minutter alt efter tykkelsen.
Portions anret evt. med dampet spinat og giv smørsauce og en skål nye kartofler til.
Prøv også stegte foreller med dampede grøntsager
Kommentarer
Ingen kommentarer