Røgede foreller
Røgede foreller kan serveres kolde fra køl eller lun fra ovnen indpakket i stanniol med smørklatter og friske krydderurter. Foreller serveres med grov remoulade og brød og kogte grøntsager.
Af min madopskrift
Ingredienser røgede foreller
- 4 røgede portions forel fileter
Grov remoulade hjemmelavet
- 200 g mager mayonnaise
- ½ dl cremefraiche 18%
- 1 lille glas velafdryppede kapers
- 1 lille fint hakket skalotteløg
- 3-4 fint hakkede, syltede cornichoner
- 1 spsk. lys Dijonsennep
- 1 spsk. skyllet, hakket estragon
- 1 spsk. skyllet, hakket purløg
- salt, peber.
Franske ærter
- 125 g frosne løg
- 25 g smør
- 250 g frosne ærter
- ca. ½ dl vand
- ¼ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 1 skyllet salathoved, skåret i kvarte
- evt. lidt skyllede, friske timiankviste.
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienserne til remouladen sammen og smag den godt til.
Sauter løgene i en gryde i smør et par minutter, mens der røres, kom ærterne ved, tilsæt vand, salt, sukker og læg salathovedet i evt. sammen med et par timiankviste.
Læg låg over gryden og damp grøntsagerne i jævn varme 5-8 minutter. Anret ærterne på varme tallerkener med de røgede foreller og lidt af remouladen og giv resten til i en pænt anrettet skål.
Kommentarer
Ingen kommentarer