Her får du en nem og hurtig Gløgg opskrift. Denne opskrift på gløgg skal ikke trække i ugevis, men kan serveres efter et par timer. som vi serverer i høje glas med en lang teske til, at fiske de lækre ting op med. Der findes mange forskellige opskrifter på hjemmelavet Gløgg, og mange, har deres helt egen opskrift på gløgg som de har arvet. Denne gløgg kan laves på ca. 30 minutter og kan drikkes straks den er færdiglavet. Men ønsker du mere smag, lader du gløggen trække ekstra, som anvist i opskriften.
Prøv også Gløgg til børn, gløgg uden sukker
Vi anbefaler også vores gode opskrift på Gammeldags klejner
Gå til
Sukker i Gløgg
Fælles for de fleste Gløgg opskrifter er, at rødvin er basis ingrediensen. Gløgg er en herlig krydret varm drik, som rigtig varmer i en kold tid. I dag hvor man har fundet ud af, at man skal spare på sukkeret, for helbredet skyld, bør din gløgg opskrift være uden for meget sukker.
Krydderier til gløgg
En rygende varm gløgg med appelsinsaft og lækre krydderier er hvad denne opskrift byder på. Efter en dejlig tur enten i byen eller efter i har fældet juletræet på en iskold dag, er der næsten ikke noget bedre, end at få en kop varm gløgg, som man kan varme hænderne på.
Er der noget som passer godt sammen, ja så er det varme hjemmelavede æbleskiver med syltetøj og et glas varm gløgg.
Opskrift med noter
Gløgg hurtig og nem opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Gløggessens
- 1 flaske Rødvin
- 100 g farin (brun)
- 2 dl Rosiner
- 2 dl. Portvin
- 4 stk. Appelsin (økologisk og søde)
- 1 stk. Citron (citronskal)
- 2 stk. Kanelstænger
- 5 stk. Nelliker (hele)
- 2 stk. Kardemommekapsler (hele)
- 2 cm Ingefær (hel)
- 2 stk. Stjerneanis (hele)
- 1 tsk. Allehånde
Tilbehør til gløgg
- 200 g mandelsplitter
Sådan gør du
Gløggessens
- Først skal der laves en gløggessens, dette gøres ved, at du tager et stort glas eller skål.
- Kom rosinerne i og hæld portvinen over, så alle rosinerne er dækket af portvin. Lad det trække i ca. 10 minutter. Hvis du vil have mere smag skal den trække en times tid eller mere.
- Tag en stor gryde og kom en kopfuld rødvin i gryden og lun det langsomt op. Tilsæt citronskal, farin, citronsaft, appelsinsaft og alle krydderierne. Kom låget på gryden og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Blandingen må ikke koge, men skal varmes op til ca. 90 grader.
- Tag gryden af varmen og sæt essensen til side. Her kan du lade den trække i ca. 2 timer hvis du ønsker mere smag, ellers forsætter du bare til næste trin.
- Hæld blandingen gennem en si og tilbage i gryden. Nu har du en gløggessens.
Fremgangsmåde gløgg
- Hæld resten af rødvinen ned til din gløggessens. Tilsæt nu mandler og hele glasset med portvin og rosiner og varm det op til lige under kogepunktet.
- Smag til med ekstra sukker, hvis dette ønskes.
- Tag det af varmen og server straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Gløggessens
- 1 flaske Rødvin
- 100 g farin (brun)
- 2 dl Rosiner
- 2 dl. Portvin
- 4 stk. Appelsin (økologisk og søde)
- 1 stk. Citron (citronskal)
- 2 stk. Kanelstænger
- 5 stk. Nelliker (hele)
- 2 stk. Kardemommekapsler (hele)
- 2 cm Ingefær (hel)
- 2 stk. Stjerneanis (hele)
- 1 tsk. Allehånde
Tilbehør til gløgg
- 200 g mandelsplitter
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Gløggessens
- Først skal der laves en gløggessens, dette gøres ved, at du tager et stort glas eller skål.
- Kom rosinerne i og hæld portvinen over, så alle rosinerne er dækket af portvin. Lad det trække i ca. 10 minutter. Hvis du vil have mere smag skal den trække en times tid eller mere.
- Tag en stor gryde og kom en kopfuld rødvin i gryden og lun det langsomt op. Tilsæt citronskal, farin, citronsaft, appelsinsaft og alle krydderierne. Kom låget på gryden og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Blandingen må ikke koge, men skal varmes op til ca. 90 grader.
- Tag gryden af varmen og sæt essensen til side. Her kan du lade den trække i ca. 2 timer hvis du ønsker mere smag, ellers forsætter du bare til næste trin.
- Hæld blandingen gennem en si og tilbage i gryden. Nu har du en gløggessens.
Fremgangsmåde gløgg
- Hæld resten af rødvinen ned til din gløggessens. Tilsæt nu mandler og hele glasset med portvin og rosiner og varm det op til lige under kogepunktet.
- Smag til. Tilsæt ekstra sukker hvis dette ønskes.
- Tag det af varmen og server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Tips til Gløgg uden sukker
- Du kan variere ingredienserne som du synes, uden at det ødelægger smagen.
- Kirsebærvin er oplagt at bruge i stedet for alm. rødvin.
- Kom evt. en spiseskefuld honning i den færdige gløgg.
- Gløgg opskrift uden sukker kan laves på ca. 30 minutter.
Marianne Schou
I opskriften er farin nævnt, men ikke angivet i ingredienslisten!?
Bjørn Nielsen
Hej Marianne
Ja og det er en vigtig ingrediens. Det må være sætternissen 🙂
Det er rettet til nu. Tak for info !
Hilsen
Bjørn
Majken
Meget nem opskrift. Jeg erstattede dog brun farin med sukker, da jeg ikke er så vild med brun farin. Ellers god opskrift