Vi bruger kærnemælk og kardemomme i vores æbleskiver, men vi har lavet opskriften på æbleskiver med kærnemælk sådan, at du selv kan bestemme om du vil have kardemomme eller vanilje i, eller ingen af delene.
Nogle kan ikke forestille sig deres gyldne æbleskiver uden kardemomme og andre elsker bare kardemomme og udelader vanilje, så her kan du variere opskriften efter din smag.
Æbleskiver med kærnemælk og appelsinsaft
Appelsinsaften er næsten uundværlig i denne opskrift, da de er med til, at gøre æbleskiverne godt sprøde med en dejlig smag. Udelades appelsinsaften, bliver æbleskiverne lidt seje og kedelige.
Vi mener selv her på Min Madopskrift, at denne opskrift med store runde æbleskiver, måske er Danmarks bedste opskrift. :). Vi siger; prøv den selv ;).
Æbleskivepande med dej, klar til at blive vendt Æbleskiver med kærnemælk, pyntet med flormelis Æbleskiver og kaffe er en god kombination
Æbleskiver med kærnemælk
🧾 Indkøbsliste
Streg ingredienserne nedenunder over, efterhånden som du har dem.Ingredienser
- 4 dl Kærnemælk
- 2 dl Appelsinsaft Friskpresset
- 3 stk. Æg
- 250 g Hvedemel (ca. 4 1⁄4 dl)
- 1 stk. Vaniljestang Eller 2 tsk. vaniljesukker (Kan udelades)
- 1 tsk. Kardemomme (Kan udelades)
- 1 spsk. Citronskal Revet
- ½ tsk. Natron
- 2 spsk. Sukker (f.eks. rørsukker)
- ¼ tsk. Salt Groft
- 100 g Smør Eller margarine, palmin til stegning
Pynt
- 1 spsk. Flormelis
Tilbehør til æbleskiver
- 100 g Syltetøj og marmelade
- 100 g Sirup
- 100 g Brun farin Eller sukker
Sådan gør du
- Kom kærnemælk, appelsinsaft, citronskal, æggeblommer, mel, natron, sukker og salt i en skål og rør det sammen, så der ikke er flere klumper eller til blandingen er jævn.
- Tør siderne i skålen ren. Lad dejen hvile tildækket i ca. en time.
- Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Hæld dejen i en skål med hældetud, eller lad den blive i din røreskål.
- Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom fedtstof i hullerne, begyndende fra midten.
- Fyld det midterste hul op først og derefter alle hullerne.
- Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved lav jævn varme. Dvs. at hvis din termostat på komfuret går til 6, skal æbleskivepanden stå på 2 og måske 3.
- Bruger du mere varme, får du mørke æbleskiver der ”klasker” sammen.
- Tag en strikkepind og vip den midterste æbleskive, så du kan se hvornår den er klar til at blive vendt.
- Vend dem af og til med strikkepinden, så de får farve hele vejen rundt.
- Tag æbleskiverne af panden, hold dem varme og drys dem med flormelis.
Noter
Tips til æbleskiver med kærnemælk
- Du kan komme lidt mørkt nisseøl i dejen.
- Bruger du økologisk appelsin, kan du rive lidt skal med ned i dejen.
📋 Ernæring
Prøv også Ærøske pandekager
Vi laver vores æbleskiver med lidt natron, da de hæver og holder formen bedre. Men du kan godt udelade det, hvis du vil. Men så bør du nok tilsætte ekstra æg og mel.
Skriv et svar