Mozartkugler med knas er vel nok den nemmeste konfekt at lave, men det gør den bare endnu mere interessant, fordi den også smager af jul. Den er også interessant fordi, det er en konfekt som er kendt over hele Europa, og især i Østrig, hvor du kan købe den hele året rundt, hvor de sælges i stor stil til turister i en flot indpakning.
De klassiske Mozartkugler som du kan købe i Østrig består af, Chokolade, marcipan og en hasselnød i midten.
Prøv også bedste havregrynskugler
Gå til
Pistacie
Det er den perfekte stykke konfekt, at lave sammen med børn, da de kan laves på under en halv time, og resultatet behøves ikke være så perfekt.
Du kan tilsætte forskellige smage til marcipanen, hvis du vil lave flere varianter. Evt. kan du købe færdig pistaciemarcipan. Brug en god marcipan for det bedste resultat.
Variation
De smager helt perfekt som de er, men hvis du vil prøve, at lave nogle andre varianter er der mange muligheder.
Du kan rulle kuglerne i revet citronskal, kokos, lakridspulver eller tilsætte pistacie i stedet for hasselnød. Du kan også tilsætte pistacie marcipan til marcipan. Og du kan også rulle dem i forskellige krymmel. Muglighederne er mange.
God fornøjelse og god bagedag
Opskrift med noter
Mozartkugler med knas
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 10 stk. hasselnødder
- 25 g nougat
- 150 g marcipan
- 50 g mandler
- 100 g chokolade (mørk 55 %)
Sådan gør du
- Skær 10 lige store stykker ud af marcipanen. Pres dem flade og større men ensartet.
- Tag et passende stykke nougat og lav to små kugler med en hasselnød i midten. Pres kuglerne sammen ind mod nøden, så marcipanen sidder godt fast. Læg det midt på marcipanen og luk marcipanen og tril til der opstår en kugle. Forsæt til alle kugler er lavet og tril dem helt runde.
- Hak mandler til mandelknas. Kom mandler i en multihakker eller hak dem selv helt fine. Tril alle kuglerne i mandelknas. Alternativt kan du komme mandelknas i den smeltede chokolade.
- Hvis du vil have en blank chokolade skal du ikke smelte al chokoladen på en gang men smelte ⅔. Dette gøres ved, at du kommer ⅔ chokolade i en skål, som hænger over et dampbad i meget varmt vand. Rør i chokoladen mens den smelter. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen.
- Når chokoladen i skålen er smeltet tager du skålen op af vandbadet og kommer resten af chokoladen i skålen og rører det ud. Temperaturen skal være ca. 32 grader.
- Tag en kugle af gangen og dyp dem flere gange i chokoladen indtil de har den tykkelse du vil have. Hvis du ønsker at pynte med f.eks. knuste mandler eller guldstøv, skal du drysse det over nu. Sæt mozartkugler med pistacie til tørre på bagepapir og kom dem i køleskabet, så er de klar til at blive spist næste dag.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 5 min. Arbejdstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift giver 10 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 10 stk. hasselnødder
- 25 g nougat
- 150 g marcipan
- 50 g mandler
- 100 g chokolade (mørk 55 %)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær 10 lige store stykker ud af marcipanen. Pres dem flade og større men ensartet.
- Tag et passende stykke nougat og lav to små kugler med en hasselnød i midten. Pres kuglerne sammen ind mod nøden, så marcipanen sidder godt fast.
- Læg det midt på marcipanen og luk marcipanen og tril til der opstår en kugle. Forsæt til alle kugler er lavet og tril dem helt runde.
- Hak mandler til mandelknas. Kom mandler i en multihakker eller hak dem selv helt fine. Tril alle kuglerne i mandelknas. Alternativt kan du komme mandelknas i den smeltede chokolade.
- Hvis du vil have en blank chokolade skal du ikke smelte al chokoladen på en gang men smelte ⅔. Dette gøres ved, at du kommer ⅔ chokolade i en skål, som hænger over et dampbad i meget varmt vand. Rør i chokoladen mens den smelter. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen.
- Når chokoladen i skålen er smeltet tager du skålen op af vandbadet og kommer resten af chokoladen i skålen og rører det ud. Temperaturen skal være ca. 32 grader.
- Tag en kugle af gangen og dyp dem flere gange i chokoladen indtil de har den tykkelse du vil have. Hvis du ønsker at pynte med f.eks. knuste mandler eller guldstøv, skal du drysse det over nu. Sæt mozartkugler med knas til tørre på bagepapir og kom dem i køleskabet, så er de klar til at blive spist næste dag.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan erstatte hasselnød med en smuttet mandel. Du kan også udelade nougat og nøjes med marcipan.
Kommentarer
Ingen kommentarer