• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Konfekt alle årstider

    Brændte mandler

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Brændte mandler i kræmmerhus

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Lav dine egne hjemmelavede brændte mandler med vanilje, det er faktisk nemt og de smager skønt og er det juleknas der dufter mest, og de fleste har duftet dem under fremstillingen på markeder, gågader og indkøbscentre året rundt!

    Prøv også brændte mandler med kanel

    Gå til
    • Brunede kartofler
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Brunede kartofler

    I princippet er brændte mandler det samme, som når du laver brunede kartofler. Det er sukker som bliver flydende og skifter fra den velkendte hvide farve, til brun karamelfarve. Brændte mandler er meget sukkerholdige og klæbrige, så husk og børst tænderne grundigt bagefter, når du har spist dem og bemærk de bør kun gives til børn i begrænsede mængder.

    Brændte mandler i kræmmerhus
    Brændte mandler i kræmmerhus lige til at spise
    Mandler bliver til brændte mandler
    Brændte mandler til afkøling
    Brændte mandler til afkøling
    Mandler kogt i sukker til brændte mandler
    Mandler kogt i sukker til brændte mandler

    📋 Opskrift

    Brændte mandler i kræmmerhus

    Brændte mandler med vanilje

    Opskrift på lækre sprøde brændte hjemmelavede mandler
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 15 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 25 min
    Ret Konfekt, Snack, Tilbehør
    Køkken Fransk
    Antal 1 portion
    Kalorier 92 %

    Ingredienser
      

    • 200 gram mandler
    • 100 gram melis
    • 50 gram flormelis
    • 1 ½ dl. vand
    • 1 spsk. lurpak smør
    • 1 tsk. vanilje (kan udelades)

    Sådan gør du
     

    • Tag en “slip let” pande. Hæld alle ingredienserne undtagen smør op på en stor pande. Tænd op på kraftig varme under omrøring.
    • Når vandet er næsten fordampet, skrues ned for varmen.
    • Når vandet er fordampet, tilsættes smørret.
    • Sukkeret skifter nu farve og bliver lysebrunt og klæbrigt.
    • Nu skal sukkermassen sætte sig på mandlerne.
    • Sukkermassen er lysebrun med en hvid nuance, når den begynder at sætte sig på mandlerne. Forsæt blot med at røre rundt, nu begynder sukkermassen at karamellisere og blive brun.
    • Mandlerne er færdige når sukkermassen har sat sig på mandlerne, og mandlerne ikke ruller nemt på panden mere.
    • De brændte mandler er færdige når alt sukkeret har sat sig på mandlerne, og de er mørkebrune, det tager ca. 10 minutter til 15 minutter.
    • Pas på ikke at brænde sukkeret eller karamelmasse på. Hvis det dufter brændt skal du fjerne panden med det samme.
    • Tag mandlerne af og lig dem på noget bagepapir. Skil mandlerne fra hinanden inden sukkeret bliver koldt.
    • Lad mandlerne køle helt ned. De mandler som er klistret sammen alligevel, skilles af.
    • Kom de brændte mandler i en kagedåse og server dem som juleknas.

    Noter

    • Mandlerne skal være god tid på panden, så de bliver møre. Tager du mandlerne af for hurtigt, bliver de hårde.
    • Kom vanilje eller kanel i, for at variere smagen. Vanilje giver desuden en dejlig duft i huset.
    • Er de brændte mandler hvidlige, er sukkeret ikke karamelliseret.
    • Folk med lidt skrøbelige og dårlige tænder, skal passe ekstra på med, at spise mandler, da karamellen suger siger fast til tænderne og emaljen.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1843kcal (92%) | Kulhydrater: 194g (65%) | Protein: 43g (86%) | Fedt: 111g (171%) | Mættet fedt: 15g (94%) | Flerumættet fedt: 25g | Enkelumættet fedt: 65g | Trans fedt: 1g | Fiber: 24g (100%) | Sukker: 157g (174%) | Vitamin A: 352IU (7%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 53mg (353%) | Vitamin K: 1µg (1%) | Calcium: 537mg (54%) | Kopper: 2mg (100%) | Folat: 100µg (25%) | Jern: 8mg (44%) | Mangan: 5mg (250%) | Magnesium: 538mg (135%) | Fosfor: 971mg (97%)
    Keyword Brændte mandler, Brændte mandler med vanilje
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift giver ca. 300 gram.

    🥘 Ingredienser

    • 200 gram mandler
    • 100 gram melis
    • 50 gram flormelis
    • 1 ½ dl. vand
    • 1 spsk. lurpak smør
    • Evt. 1 tsk. vanilje

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag en “slip let” pande. Hæld alle ingredienserne undtagen smør op på en stor pande. Tænd op på kraftig varme under omrøring.
    2. Når vandet er næsten fordampet, skrues ned for varmen.
    3. Når vandet er fordampet, tilsættes smørret.
    4. Sukkeret skifter nu farve og bliver lysebrunt og klæbrigt.
    5. Nu skal sukkermassen sætte sig på mandlerne.
    6. Sukkermassen er lysebrun med en hvid nuance, når den begynder at sætte sig på mandlerne. Forsæt blot med at røre rundt, nu begynder sukkermassen at karamellisere og blive brun.
    7. Mandlerne er færdige når sukkermassen har sat sig på mandlerne, og mandlerne ikke ruller nemt på panden mere.
    8. De brændte mandler er færdige når alt sukkeret har sat sig på mandlerne, og de er mørkebrune, det tager ca. 10 minutter til 15 minutter.
    9. Pas på ikke at brænde sukkeret eller karamelmasse på. Hvis det dufter brændt skal du fjerne panden med det samme.
    10. Tag mandlerne af og lig dem på noget bagepapir. Skil mandlerne fra hinanden inden sukkeret bliver koldt.
    11. Lad mandlerne køle helt ned. De mandler som er klistret sammen alligevel, skilles af.
    12. Kom de brændte mandler i en kagedåse og server dem som juleknas.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Mandlerne skal være god tid på panden, så de bliver møre. Tager du mandlerne af for hurtigt, bliver de hårde.
    • Kom vanilje eller kanel i, for at variere smagen. Vanilje giver desuden en dejlig duft i huset.
    • Er de brændte mandler hvidlige, er sukkeret ikke karamelliseret.
    • Folk med lidt skrøbelige og dårlige tænder, skal passe ekstra på med, at spise mandler, da karamellen suger siger fast til tænderne og emaljen.

    ❓ FAQ

    Hvorfor er mine brændte mandler bløde?

    Brændte mandler bliver først hårde når de er afkølet.

    Hvordan bliver brændte mandler blanke?

    Du kan få dem blanke ved, at karamellen er brun og flydende under omrøring. Afkøl straks.

    Hvordan får jeg smag i brændte mandler?

    Du kan tilsætte kanel, vanilje eller kardemomme.

    Brændte mandler til afkøling
    Brændte mandler til afkøling
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Mørk marcipanknas
    Brændte mandler med kanel og kardemomme »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Julemad og julebag, Konfekt alle årstider Tags: Mandler, vanilje

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind