Dadler smager helt fantastisk, som de er. Dadler er nรฆsten et stykke konfekt i sig selv med den skรธnne smag og cremede konsistens indeni, sรฅ det er faktisk nรฆsten helt naturligt, at man bruger denne tรธrrede frugt til konfekt.
Nรฅr man laver klassisk Dadelkonfekt med marcipan, tages stenene ud og erstattes af marcipan. Derefter dyppes hele dadlen i smeltet chokolade og der sรฆttes en mandel pรฅ toppen.
Herefter er konfekten klar til, at nydes nรฅr den er kold. Dadelkonfekt er velegnet, som en del af en velassorteret julekonfekt skรฅl som isรฆr voksne vil synes godt om .
Prรธv ogsรฅ mozartkugler med knas
Indhold i opskrift - Hop til:
Store dadler
Du kan kun bruge de store eksklusive dadler til denne opskrift. De mindre tรธrrede der kan kรธbes billigt, har ikke den rigtige gode smag og cremede konsistens og det vil vรฆre synd, at spille sin tid med dadler af ringe kvalitet.
De store dadler der ligger pakket beskyttet og enkeltvis i lag, er ikke meget dyrere. De kan kรธbes i diverse supermarkeder, Bazar og grรธnthandlere.
Marcipan
Mรฆngden af marcipan i opskriften afhรฆnger af, hvor store sten der er i dadlerne, sรฅ det er kun vejledende mรฆngde i opskriften.
I รธvrigt kan der tilsรฆttes nougat til marcipan hvis der รธnskes lidt variation til dadelkonfekten.


โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift giver 25 dadelkonfekt.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 150 gram Marcipan
- 150 gram Chokolade (mรธrk)
- 25 stk. Dadler
- 25 stk. Mandler (smuttede)
- 5 g Guldstรธv
- 1 l Vand
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag noget frisk vand og rengรธr forsigtigt alle dadler med en ren blรธd klud.
- Lav et snit pรฅ langs og tag stenene ud af dadlerne.
- Tag nu samme mรฆngde marcipan og rul det indtil du har samme form som sten. Kom marcipan ned i hullet hvor sten sad. Marcipankugle skal have samme stรธrrelse eller lidt stรธrre.
- Chokoladen tempereres som angivet pรฅ emballagen. Den fรฆrdige arbejdstemperatur bรธr ligge pรฅ ca. 31 grader. Du kan bruge en hรฅrtรธrrer eller et vandbad til denne proces.
- Dyp dadlerne i chokoladen, sรฅ hele dadlen har fรฅet et tykt lag chokolade. Sรฆttes derefter til afdrypning pรฅ bagepapir.
- Kog vandet op i en stor gryde og sluk nรฅr det koger. Kom mandlerne i en sigte og sรฆnk dem i det kogende vand. Lad dem vรฆre et minut eller to. Nรฅr skindet slipper sten kan mandler smuttes.
- Sรฆt en smuttet mandel i hver dadel og pensl alle dadler med guldstรธv.
- Stil dadelkonfekt til afkรธling i kรธleskabet i ca. en time.
๐ฝServering
- Nรฅr konfekten er afkรธlet, kan den sรฆttes pรฅ bordet. Beregn ca. en time i kรธleskabet.
๐Variation
Dadelkonfekt kan varieres med lidt forskellige smage, hvis dette รธnskes.
- Klassisk jul – Tilsรฆt lidt nougat til marcipan
- Nรธdder – Der kan kommes en hel hasselnรธd midt i marcipanen
- Syrlig/sรธdt – Tilsรฆt lidt hindbรฆrmarmelade i hullet inden marcipan
- Knassende – Kom knust karamel i marcipan. (Knust karamel kan kรธbes eller laves selv af sukker)
๐ Komplet opskrift med noter

Dadler med marcipan
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
Sรฅdan gรธr du
- Tag noget frisk vand og rengรธr forsigtigt alle dadler med en ren blรธd klud.
- Lav et snit pรฅ langs og tag stenene ud af dadlerne.
- Tag nu samme mรฆngde marcipan og rul det indtil du har samme form som sten. Kom marcipan ned i hullet hvor sten sad. Marcipankugle skal have samme stรธrrelse eller lidt stรธrre.
- Chokoladen tempereres som angivet pรฅ emballagen. Den fรฆrdige arbejdstemperatur bรธr ligge pรฅ ca. 31 grader.ย Du kan bruge en hรฅrtรธrrer eller et vandbad til denne proces.
- Dyp dadlerne i chokoladen, sรฅ hele dadlen har fรฅet et tykt lag chokolade. Sรฆttes derefter til afdrypning pรฅ bagepapir.
- Kog vandet op i en stor gryde og sluk nรฅr det koger. Kom mandlerne i en sigte og sรฆnk dem i det kogende vand. Lad dem vรฆre et minut eller to. Nรฅr skindet slipper sten kan mandler smuttes.
- Sรฆt en smuttet mandel i hver dadel og pensl alle dadler med guldstรธv.
- Stil dadelkonfekt til afkรธling i kรธleskabet i ca. en time.
Noter
- Holdbarhed i kagedรฅse i kรธligt rum ca. 14 dage.
- Mรฅ ikke opbevares i lukket beholder i kรธleskab pga. kondens
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
๐ญโ Tips og FAQ
- Dadelkonfekt mรฅ ikke opbevares i en lukket beholder i kรธleskabet, da chokolade vil fรฅ kondens og blive misfarvet.
- Opbevar dadelkonfekt i en kagedรฅse i et kรธligt rum, f.eks. sovevรฆrelset.


















Martin skriver
Jeg fulgte opskriften og kรธbte nogle dyre dadler. De smager bare helt fantastisk lรฆkkert og er meget mere blรธde og cremede. Jeg vidste slet ikke, at dadler kunne smage sรฅ godt.
Dadelkonfekt blev rigtig godt. .