Dadler smager helt fantastisk, som de er. Dadler er næsten et stykke konfekt i sig selv med den skønne smag og cremede konsistens indeni, så det er faktisk næsten helt naturligt, at man bruger denne tørrede frugt til konfekt.
Når man laver klassisk Dadelkonfekt med marcipan, tages stenene ud og erstattes af marcipan. Derefter dyppes hele dadlen i smeltet chokolade og der sættes en mandel på toppen.
Herefter er konfekten klar til, at nydes når den er kold. Dadelkonfekt er velegnet, som en del af en velassorteret julekonfekt skål som især voksne vil synes godt om .
Prøv også mozartkugler med knas
Gå til
Store dadler
Du kan kun bruge de store eksklusive dadler til denne opskrift. De mindre tørrede der kan købes billigt, har ikke den rigtige gode smag og cremede konsistens og det vil være synd, at spille sin tid med dadler af ringe kvalitet.
De store dadler der ligger pakket beskyttet og enkeltvis i lag, er ikke meget dyrere. De kan købes i diverse supermarkeder, Bazar og grønthandlere.
Marcipan
Mængden af marcipan i opskriften afhænger af, hvor store sten der er i dadlerne, så det er kun vejledende mængde i opskriften.
I øvrigt kan der tilsættes nougat til marcipan hvis der ønskes lidt variation til dadelkonfekten.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift giver 25 dadelkonfekt.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 150 gram Marcipan
- 150 gram Chokolade (mørk)
- 25 stk. Dadler
- 25 stk. Mandler (smuttede)
- 5 g Guldstøv
- 1 l Vand
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag noget frisk vand og rengør forsigtigt alle dadler med en ren blød klud.
- Lav et snit på langs og tag stenene ud af dadlerne.
- Tag nu samme mængde marcipan og rul det indtil du har samme form som sten. Kom marcipan ned i hullet hvor sten sad. Marcipankugle skal have samme størrelse eller lidt større.
- Chokoladen tempereres som angivet på emballagen. Den færdige arbejdstemperatur bør ligge på ca. 31 grader. Du kan bruge en hårtørrer eller et vandbad til denne proces.
- Dyp dadlerne i chokoladen, så hele dadlen har fået et tykt lag chokolade. Sættes derefter til afdrypning på bagepapir.
- Kog vandet op i en stor gryde og sluk når det koger. Kom mandlerne i en sigte og sænk dem i det kogende vand. Lad dem være et minut eller to. Når skindet slipper sten kan mandler smuttes.
- Sæt en smuttet mandel i hver dadel og pensl alle dadler med guldstøv.
- Stil dadelkonfekt til afkøling i køleskabet i ca. en time.
🍽Servering
- Når konfekten er afkølet, kan den sættes på bordet. Beregn ca. en time i køleskabet.
📖Variation
Dadelkonfekt kan varieres med lidt forskellige smage, hvis dette ønskes.
- Klassisk jul – Tilsæt lidt nougat til marcipan
- Nødder – Der kan kommes en hel hasselnød midt i marcipanen
- Syrlig/sødt – Tilsæt lidt hindbærmarmelade i hullet inden marcipan
- Knassende – Kom knust karamel i marcipan. (Knust karamel kan købes eller laves selv af sukker)
Opskrift med noter
Dadler med marcipan
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Tag noget frisk vand og rengør forsigtigt alle dadler med en ren blød klud.
- Lav et snit på langs og tag stenene ud af dadlerne.
- Tag nu samme mængde marcipan og rul det indtil du har samme form som sten. Kom marcipan ned i hullet hvor sten sad. Marcipankugle skal have samme størrelse eller lidt større.
- Chokoladen tempereres som angivet på emballagen. Den færdige arbejdstemperatur bør ligge på ca. 31 grader. Du kan bruge en hårtørrer eller et vandbad til denne proces.
- Dyp dadlerne i chokoladen, så hele dadlen har fået et tykt lag chokolade. Sættes derefter til afdrypning på bagepapir.
- Kog vandet op i en stor gryde og sluk når det koger. Kom mandlerne i en sigte og sænk dem i det kogende vand. Lad dem være et minut eller to. Når skindet slipper sten kan mandler smuttes.
- Sæt en smuttet mandel i hver dadel og pensl alle dadler med guldstøv.
- Stil dadelkonfekt til afkøling i køleskabet i ca. en time.
Noter
- Holdbarhed i kagedåse i køligt rum ca. 14 dage.
- Må ikke opbevares i lukket beholder i køleskab pga. kondens
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Dadelkonfekt må ikke opbevares i en lukket beholder i køleskabet, da chokolade vil få kondens og blive misfarvet.
- Opbevar dadelkonfekt i en kagedåse i et køligt rum, f.eks. soveværelset.
Martin
Jeg fulgte opskriften og købte nogle dyre dadler. De smager bare helt fantastisk lækkert og er meget mere bløde og cremede. Jeg vidste slet ikke, at dadler kunne smage så godt.
Dadelkonfekt blev rigtig godt. .