Her er den gode gammeldags opskrift på brunede kartofler, lavet af små pillekartofler. Brunede kartofler er klassisk tilbehør til flæskesteg med brun sauce. Men de søde karamel kartofler serveres også ved retter med grønkål, svinekød med og retter med brun sauce. Men de brunede karamale kartofler, kan også blot serveres sammen med en klat smør, som erstatter den brune sauce. Mange børn kan ikke lide brun sauce, og der vil en smørklat være et godt alternativ.
Prøv også, sådan laver du perfekte ris
Gå til
Kolde kartofler
Det er vigtigt når man laver brunede kartofler, at man har kogt og pillet dem i god tid, da de skal køle helt ned, inden de kan bruges til de brunet kartofler. Du kan evt. koge dem dagen før de skal bruges.
Sådan laver du nemt brunede kartofler
Det er ret nemt, at lave brunet kartofler, hvis man følger vores opskrift. Man skal bare ikke komme smørret for tidligt på, for så binder sukkeret ikke rigtig fast i kartoflerne og smagen bliver heller ikke helt så god. Det er nemlig karamellen, som sukkeret bliver til, som giver den gode krydrede smag.
Opskrift med noter
Brunede kartofler
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Stor stegepande
Ingredienser
- 1200 g kartofler (små kogte pillede )
- 150 g sukker
- 60 g smør
Sådan gør du
- Først koges kartoflerne, til de næsten færdige. (De må gerne være faste, da de kommer på en varm pande, og derved kan skille af, hvis de har kogt for længe.
- Hæld kogevandet fra og kom iskoldt vand over kartoflerne, så de er kølet ned og nemmere og pille.
- Så skal kartoflerne pilles og grimme øjne og urenheder fjernes.
- Sæt de pillede kartofler i køleskabet og tag dem først ud når de er helt kolde.
- Tag en stor stegepande. Sæt temperaturen på middelkraftig varme.
- Drys sukkeret ud på hele den tørre pande og lad det smelte langsomt uden at røre.
- Når sukkeret har fået farve tilsættes smør. Lad det bruse op og rør rundt.
- Kom de kolde pillekartofler på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen ved at skubbe panden frem og tilbage. Du kan også bruge en paletkniv.
- Tag de brunede kartofler op af panden når de er gyldne og varme efter ca. 10 minutter.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser brunede kartofler
- 1200 g små kogte pillede kartofler
- 150 g sukker
- 60 g smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først koges kartoflerne, til de næsten færdige. (De må gerne være faste, da de kommer på en varm pande, og derved kan skille af, hvis de har kogt for længe.
- Hæld kogevandet fra og kom iskoldt vand over kartoflerne, så de er kølet ned og nemmere og pille.
- Så skal kartoflerne pilles og grimme øjne og urenheder fjernes.
- Sæt de pillede kartofler i køleskabet og tag dem først ud når de er helt kolde.
- Tag en stor stegepande. Sæt temperaturen på middelkraftig varme.
- Drys sukkeret ud på hele den tørre pande og lad det smelte langsomt uden at røre.
- Når sukkeret har fået farve tilsættes smør. Lad det bruse op og rør rundt.
- Kom de kolde pillekartofler på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen ved at skubbe panden frem og tilbage. Du kan også bruge en paletkniv.
- Tag de brunede kartofler op af panden når de er gyldne og varme efter ca. 10 minutter.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du skal bruge rigtig smør og ikke kærgården eller lign.
❓ FAQ
Ja, men smagen er ikke nær så god, som de kartofler du piller selv.
Ja, du kan koge pillekartoflerne dagen før, så de er kolde når de skal bruges.
Kommentarer
Ingen kommentarer