Jeg er personligt selv typen, som er helt vild med, altid at overdrive med mængderne – jo mere jo bedre :-D. Derfor har jeg, til jer, som ligesom mig, aldrig kan få for meget ost på mine nachos, for meget chokolade sovs på isen eller fløde i pastaen, lavet den perfekte gang FLØDEKARTOFLER! 🙂
I denne ret er der hverken sparret på fløden, osten eller mornay sovsen – ganske enkelt. Flødekartofler den fede version, skal man i hvert fald nok IKKE servere, til folk som er på kur 😉
GLÆD DIG – det er virkelig en oplevelse!
Se også min opskrift på Kylling med bacon og flødeost
Gå til
Opskrift med noter
Flødekartofler cremede og lækre
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Først skræller du alle kartoflerne og skærer dem i skiver med tykkelse efter egen smag.
- Jeg kan godt lige at skiverne er tynde, mens andre godt kan lide dem tykke, så tykkelsen er op til dig selv.
- Herefter lægger du de skårede kartofler i et ildfast fad og fordeler dem lige i fadet. Riv lidt muskatnød over og vend det hele rundt.
- Så kommer du mornay saucen og fløden hen over (sørg for at der kommer lige meget over det hele).
- Hvis du vil have øl og hvidløg i, tilsættes dette også med det samme.
- Krydder nu godt med salt og peber og kom det så ind midt i ovnen.
- Nu skal flødekartoflerne bare stå i cirka 1 time til de er perfekte med en gylden overflade!
- Osten kommer du på, cirka 20 min. før retten er færdig. det skal ikke have så længe, ellers bliver det alt for sprødt når retten, skal have så længe. 🙂 Drys revet ost over og tryk osten lidt ned i kartoflerne.
- Mens kartoflerne er i ovnen kan du passende lave tilbehør, dække bord eller gøre dig selv klar, til gæsterne kommer 🙂
Noter
- Det gode, ved at lave retten til et mindre antal personer, er at man er sikker på, at der er rester – jeg garanterer dig – de er lige så gode dagen efter! 🙂
- Kartoflerne kan serveres med en lækker steg til.
- Hvis du kigger lidt på hjemmesiden, har vi rigtig mange gode forslag på steg, både i ovn eller på grill.
- OBS! – Jeg plejer til tider at komme ½ dåse øl samt 1-2 fed hvidløg i. Det smager VIRKELIG lækkert og giver retten et ekstra pift.
- Øllen er ligesom når du kommer det i pandekager. Det kan ikke smages, men tilsætter retten en rigtig god smag.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 20 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Det skal du bruge til Flødekartofler den fede version
- 2 kg kartofler
- 200 g mornaysauce
- 200 g ost (revet)
- 2 fed hvidløg
- ¼ l fløde
- ¼ tsk. muskatnød (revet)
- ½ stk. øl
- 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Sådan gør du til Flødekartofler den fede version
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Først skræller du alle kartoflerne og skærer dem i skiver med tykkelse efter egen smag.
- Jeg kan godt lige at skiverne er tynde, mens andre godt kan lide dem tykke, så tykkelsen er op til dig selv.
- Herefter lægger du de skårede kartofler i et ildfast fad og fordeler dem lige i fadet. Riv lidt muskatnød over og vend det hele rundt.
- Så kommer du mornay saucen og fløden hen over (sørg for at der kommer lige meget over det hele).
- Hvis du vil have øl og hvidløg i, tilsættes dette også med det samme.
- Krydder nu godt med salt og peber og kom det så ind midt i ovnen.
- Nu skal flødekartoflerne bare stå i cirka 1 time til de er perfekte med en gylden overflade!
- Osten kommer du på, cirka 20 min. før retten er færdig. det skal ikke have så længe, ellers bliver det alt for sprødt når retten, skal have så længe. 🙂 Drys revet ost over og tryk osten lidt ned i kartoflerne.
- Mens kartoflerne er i ovnen kan du passende lave tilbehør, dække bord eller gøre dig selv klar, til gæsterne kommer 🙂
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Det gode, ved at lave retten til et mindre antal personer, er at man er sikker på, at der er rester – jeg garanterer dig – de er lige så gode dagen efter! 🙂
- Kartoflerne kan serveres med en lækker steg til.
- Hvis du kigger lidt på hjemmesiden, har vi rigtig mange gode forslag på steg, både i ovn eller på grill.
- Jeg håber du bliver lige så glad for denne form for flødekartofler som jeg er.
- Men pas på med at spis for meget – alt det fedt kan godt give ondt i maven 😉
- OBS! – Jeg plejer til tider at komme ½ dåse øl samt 1-2 fed hvidløg i. Det smager VIRKELIG lækkert og giver retten et ekstra pift.
- Øllen er ligesom når du kommer det i pandekager. Det kan ikke smages, men tilsætter retten en rigtig god smag.
Rigtig god fornøjelse!
Mvh. Julie Fie
Madskribent på Min Madopskrift
- Har du spørgsmål, forslag, ris/ros til opskriften er du velkommen til at skrive en kommentar under opskriften eller sende mig en mail på:
Juliefiegeisle@hotmail.com – Jeg er altid åben overfor kritik/idéer til noget nyt og spændende 🙂
Ole HOLM
Hvorledes kan jeg både langtidsstege oksemørbrad i ovn & begå flødekartofter i ovn – varmegraderne er helt forskellige
Bjørn Nielsen
Hej Ole
Det kan du heller ikke tænker jeg.
Mit forslag vil være, at du ikke langtidssteger oksemørbrad, da den er meget mør i forvejen.
Sæt flødekartofler i ovnen først.
Så kan du svitse oksemørbrad på panden, så den får farve hele vejen rundt.
Husk krydderier.
Så kan du sætte den ind i ovnen. Husk stegetermometer.
Når oksemørbrad har den kernetemperatur du ønsker, tages den ud af ovnen og trækker færdig indpakket i stanniol, mens kartoflerne bliver færdige.
Håber det giver mening.
Mvh.
Bjørn