Kryddersnaps af marehalm er en Dansk kryddersnaps, som giver gode minder af sol, vestenvind, strand og sand, når den drikkes. Snapsen passer perfekt til fiskebordet, eller blot som appetit. Pluk de friske grønne skud marehalm.
Bemærk, der går ca. 2 år til den får sin helt rigtige smag og vil have en smag af halm i rigtig lang tid. Når smagen af halm er væk, er den klar.
Gå til
Derfor skal du lave kryddersnaps af marehalm
Hvis du overvejer, at lave opskriften på “Kryddersnaps af Marehalm” giver vi dig et par grunde du kan overveje:
Unik og speciel smag: marehalms snaps giver en unik smagsprofil, der kan appellere til dem, der nyder at udforske forskellige smage. Marehalm trænger ind i alkoholen og giver en tydelig salt og græsagtig smag.
Traditionel skandinavisk drik: Marehalm snaps er en traditionel skandinavisk drik, der har kulturel betydning i regionen. Ved at lave denne opskrift kan du deltage i en kulturel oplevelse og udforske traditionelle skandinaviske smagsvarianter.
Hjemmelavet specialitet: At lave din egen snaps giver dig mulighed for at skabe en hjemmelavet snaps, som kan nydes ved særlige lejligheder eller deles med venner og familie. Det kan være en samtale starter og en måde at vise din kreativitet frem i køkkenet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 2 år. Opskrift giver 1 flaske
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1 fl. vodka ( eller klar snaps)
20 stk. Marehalm (friske grønne strå, skåret i længde med flaske)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Skyl strå og dup dem tørre.
Klip marehalm i nogle aflange stykker som kan være i flasken. Brug ca. mellem 15 til 20 halmstrå.
Tag et strå og bind en stram knude i den ene ende så strå stritter ud i den ene ende. Derved løfter de sig ikke op.
Kom bundet med stråene med den stramme ende ned i flasken med snaps eller vodka.
Hvis du har bundet en god knude, kan strå ikke glide op i flaskehalsen.
Sæt låget på.
Vend evt. flaske på siden under lagring.
Sæt flasken et sted uden sollys (gerne mørkt).
Kryddersnapsen skal nu trække mørkt og køligt i ca. 2 år.
Lav en prøvesmagning efter ca. 1 ½ år og lav en vurdering af smagen og farven.
Farven varierer fra smuk grøn, strågul til gylden.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Kryddersnaps af marehalm:
Du kan tilsætte lidt bær fra heden. Prøv f.eks. lidt sortebær eller blåbær til snapsen under lagringen.
Prøv at tilsætte lidt lyng
Opskrift med noter
Kryddersnaps af marehalm
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Skyl strå og dup dem tørre.
- Klip marehalm i nogle aflange stykker som kan være i flasken. Brug ca. mellem 15 til 20 halmstrå.
- Tag et strå og bind en stram knude i den ene ende så strå stritter ud i den ene ende. Derved løfter de sig ikke op.
- Kom bundet med stråene med den stramme ende ned i flasken med snaps eller vodka.
- Hvis du har bundet en god knude, kan strå ikke glide op i flaskehalsen.
- Sæt låget på.
- Vend evt. flaske på siden under lagring.
- Sæt flasken et sted uden sollys (gerne mørkt).
- Kryddersnapsen skal nu trække mørkt og køligt i ca. 2 år.
- Lav en prøvesmagning efter ca. 1 ½ år og lav en vurdering af smagen og farven.
- Farven varierer fra smuk grøn, strågul til gylden.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer