Grannålesnaps af friske grønne grannåle
Giver en flaske kryddersnaps
Du skal bruge de helt nye lysegrønne granskud til kryddersnaps.
Pluk de lysegrønne friske skud i maj. Du kan også bruge fyrrenåle eller lærkenåle.
Af Min Madopskrift
Ingredienser
- Klar snaps eller vodka
- Håndfuld nye skud med grannåle
Fremgangsmåde
Tag et stort glas og fyld det halvt op med friske skud.
Kom de unge skud ned i glasset og overhæld med klar snaps eller vodka.
Lad det trække i Ca. 1 måned eller til det får en flot grøn farve.
Tag en smagsprøve.
Det skal smage godt og dufte af gran og en anelse harpiks.
Filtrer snapsen igennem et kaffefilter.
Kom indholdet på en flot flaske.
Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.
Gransnaps vinder ved yderligere lagring. Efter 1 år lagring på flaske, får du den bedste smag.
Fortynding
Ønsker man en mildere smag af grannåle kan du fortynde snapsen med det samme som den er lagret i.
Efter du har filtreret snapsen igennem et kaffefilter, fortynder du snapsen efter din smag. F.eks. i blandinger 1:1, 1:2, 1:3 eller 1:4. og kommer det på flasker.
Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.
Lav en prøvesmagning, har blandingen for meget smag af grannåle, fortyndes blandingen yderligere.
Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.
Gentag, til du har den perfekte smag.
Gransnaps vinder ved yderligere lagring. Efter 1 år lagring på flaske, får du den bedste smag.
Servering
Skal drikkes iskold om sommeren.
Lidt lunere om vinteren f.eks. til julefrokosten, da den så får kraftigere smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer