Giver en kryddersnaps
Af Min Madopskrift
I maj og juni, mens bladene er helt nye og lysegrønne, er det tiden til, at lave kryddersnaps af solbærblade. Solbærbladene, giver en helt fantastisk frisk smag, og har en meget flot, nærmest limegrøn farve, der ser flot ud ved servering.
Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide
Solbærblade kryddersnaps og honning
Ingredienser til solbærblade snaps:
- 1 flaske vodka eller klar snaps (gerne Smirnoff Blue 50% )
- Friske nye lysegrønne solbærblade
- 1 spsk. Sukker eller honning
Fremgangsmåde solbærblade kryddersnaps:
- Pluk de bedste blade fra topskuddene af solbærbusken. Vask bladene grundigt, og læg bladene i et glas, f. eks. Et brugt syltetøjsglas. Fyld glasset halvt op med blade uden at presse dem helt sammen.
- Tilsæt sukker eller honning
- Lad det trække i 1 uge et tørt og mørkt sted.
- Si nu bladene fra, og smag vodkaen/snapsen til med lidt sukker eller honning, og tilsæt evt. lidt vodka/snaps, for at fortynde snapsen.
- Hæld kryddersnapsen i en flot flaske, og sæt den evt. på køl.
Tips
Prøv evt. At tilsætte lidt sukker og et par skiver økologisk citron til bladene og lad det trække med.
Berit Vikkelsø
Det skal prøves 🙂 Mangler opskriften, at vodkaen skal tilføjes i pkt. 1? Eller er det kun blade og honning som skal trække?
Mvh
Berit
Bjørn Nielsen
Hej Berit
Tak for info.
Jeg har rettet opskriften til. 🙂
Man kommer alle ingredienser i et glas og lader det trække. Du kan også tilsætte frisk mynte eller citronskal, hvis du vil eksperimentere lidt med smagen.
Du skal til sidst smage på kryddersnapsen, hvis den mangler lidt smag eller er for skarp, kan du tilsætte ekstra sukker eller honning.
Snapsen vinder ikke ved længere lagring.
God fornøjelse med opskriften
Hilsen
Bjørn