Det er meget nemt og simpelt, at grille en hel and i gasgrill, da det er nemt at styre temperaturen. Og anden bliver bare så lækker i smagen i en gasgrill. Du skal bare sørge for, at anden ikke ligger over direkte ild, og at temperaturen ikke kommer over de 220 grader. Ellers risikerer du, at andestegen bliver grillet tør.
Prøv også Opskrift på “hel and i gasgrill på rotisseri” eller pPrøv også opskrift på hel and i ovn
Gå til
And over 3 kg
Er anden større en 3 kg, forlænges stegetiden. Brug evt. et stegetermometer. Grill aldrig and på direkte varme, da der vil opstå brand pga. af fedt. Grill over indirekte varme.
Når stegetermometeret viser 75° til 80°, er and gennemstegt.
Sådan griller du en hel and i Gasgrill
Fordelen ved at grille en and på en gasgrill i stedet for at komme den i ovnen er, at andestegen bliver meget mere mindre fed, da fedtet nemmere løber af anden når den er på grillen. Derudover bliver anden fantastisk sprød med meget mere af den smag vi vil have.
Det er dog svært at smage, at anden er grillet, da der ikke er en egentlig røgudvikling i gasgrillen. Hvis du vil have lidt røgudvikling, kan du lægge lidt røgsmuld eller små kviste over brænderne den sidste halve time, men det anbefaler vi ikke, da vi ikke vil have smag af røg i andesteg. Vi har stegt vores and i en Weber Q3000 Gasgrill.
Opskrift med noter
Hel and i gasgrill
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Stegetermometer
Ingredienser
Sådan gør du
- Hvis anden er dybfrossen, lægges den til optøning i køleskabet i ca. 2 dage, inden den kan tilberedes.
- Anden skylles med koldt vand og duppes tør.
- Gnides både ind og udvendigt med salt og peber.
- Fyld den med æbler, appelsin og svesker og lukkes med to kødnåle.
- Tænd gasgrillen og sæt temperaturen på 190 grader og kun de yderste brændere skal være tændt.
- Du kan grille and direkte på grillrist og sætte en grillbakke af folie under og opsamle stegefedt på den måde.
- Vi griller vores and i et metalfad, så væden derved bevares til saucen på samme måde.
- De steder anden er meget fed, prikkes huller i skindet med en gaffel, så fedtet kan løbe fra.
- Anden anbringes i en fadet eller på grillrist og sættes over indirekte varme på grillen. Bind evt. vinger og lår sammen, så de holder sig inde over fadet. Kommer vinger ud over fadet, kan de blive sorte.
- Den første time skal anden ligge med brystet nedad. Dette er meget vigtigt, og for at undgå tørt brystkød.
- Efter en halv time hældes der stegesky over, og overskydende fedt hældes fra i en skål.
- Efter en time vendes anden og der hældes stegesky over igen og overskydende fedt tages fra i en skål. Sæt nu evt. et stegetermometer i anden.
- Tag stegesky fra til saucen ved at sætte skålen koldt (f.eks. køleskabet) så fedtet flyder ovenpå og stegesky ligger i bunden. Bemærk, der er meget fedt og lidt stegesky. Du kan også si fedtet fra gennem en sigte, så stegeskyen ligger tilbage i skålen.
- Anden skal have ca. 2 timer. Den sidste halve time skrues op til ca. 200 grader.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 2 timer. Samlet tid ca. 2 timer og 5 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. and På ca. 3 kg
- 2 stk. Æbler
- 30 stk. Svesker En god håndfuld
- 1 stk. Appelsin
- 1 tsk. Salt og peber
- 1 knivspids Peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hvis anden er dybfrossen, lægges den til optøning i køleskabet i ca. 2 dage, inden den kan tilberedes.
- Anden skylles med koldt vand og duppes tør.
- Gnides både ind og udvendigt med salt og peber.
- Fyld den med æbler, appelsin og svesker og lukkes med to kødnåle.
- Tænd gasgrillen og sæt temperaturen på 190 grader og kun de yderste brændere skal være tændt.
- Du kan grille and direkte på grillrist og sætte en grillbakke af folie under og opsamle stegefedt på den måde.
- Vi griller vores and i et metalfad, så væden derved bevares til saucen på samme måde.
- De steder anden er meget fed, prikkes huller i skindet med en gaffel, så fedtet kan løbe fra.
- Anden anbringes i en fadet eller på grillrist og sættes over indirekte varme på grillen. Bind evt. vinger og lår sammen, så de holder sig inde over fadet. Kommer vinger ud over fadet, kan de blive sorte.
- Den første time skal anden ligge med brystet nedad. Dette er meget vigtigt, og for at undgå tørt brystkød.
- Efter en halv time hældes der stegesky over, og overskydende fedt hældes fra i en skål.
- Efter en time vendes anden og der hældes stegesky over igen og overskydende fedt tages fra i en skål. Sæt nu evt. et stegetermometer i anden.
- Tag stegesky fra til saucen ved at sætte skålen koldt (f.eks. køleskabet) så fedtet flyder ovenpå og stegesky ligger i bunden. Bemærk, der er meget fedt og lidt stegesky. Du kan også si fedtet fra gennem en sigte, så stegeskyen ligger tilbage i skålen.
- Anden skal have ca. 2 timer. Den sidste halve time skrues op til ca. 200 grader.
🍽Servering
- Parter anden i mindre stykker og anret dem på et fad.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Stegetid Hel and i gasgrill
- Når stegetermometret viser 75° til 80°, er and gennemstegt.
- Stor Landkylling eller Gås kan steges efter helt den samme opskrift.
Thomas
Hvordan indstilles Q3000 så man sikrer 190grader? Synes det er svært at indstille præcist nok
Bjørn Nielsen
Hej Thomas
Du kan indstille temperaturen ret præcis i en Q3000 hvis din grill er ok.
Det er sværere at få temperaturen højt op, når man kun bruger de yderste 2 brændere.
1. Tænd grillen op med alle 3 brændere. Sæt de to termostater på middel varme. Så bør temperaturen komme over 200 grader.
2.Sæt anden ind og sluk den yderste brænder.
3. Nu falder temperaturen ned. Når den nærmer sig 190 grader skruer du lidt op. Derved kan du se hvor højt termostaten skal være.
4. Når temperaturen er fast ved 190 grader, kan du lade anden passe sig selv.
Håber det giver mening.
Hilsen
Bjørn