Kina kylling
Af Min madopskrift
Til 4 personer
Kylling, hertil svitsede grønsager, serveret med løse ris og groft brød.
Ingredienser Kina kylling:
- Ca. 600 g kyllingebryst skåret i strimler
- 2 spsk. olie
- 150 g bacon
- 1 lille dåse kokosmælk
- 2 spsk. sojasauce
- Lidt ekstra sojasauce til at smage retten til med.
- 25 g smør
- 2 stk. gulerødder skåret i lange tynde strimler
- 125 g broccoli skåret ud i små buketter
- 125 g skyllede sukkerærter, snittet på skrå
- 125 g skyllede zucchini eller courgetter i skiver, delt midt over på langs
- 125 g friske bambusskud skåret i mindre stykker. (Fås i asien specialbutikker) Kan også fås på dåse i det almindelige supermarked.
- 1 spsk. honning eller brun farin.
- Saften fra en citron eller 1 spsk. hvidvinseddike.
- Salt
Fremgangsmåde Kina kylling:
Svits bacon på en stor pande i varm olie i et par minutter, mens der hele tiden røres.
Tilsæt kyllingekødet og svits det, til det er gennemstegt.
Tilsæt nu to spsk. sojasauce, og steg det ind i kødet. Tag kødet fra panden og læg det til side og hold det varmt. Evt. med folie.
Steg derefter grønsagerne i fedtstoffet fra panden og tilsæt rigeligt smør, begynd med gulerødderne og tilsæt så resten efterhånden. Steg for god varme og rør rundt hele tiden, indtil grønsagerne er møre, men stadig har ”bid”.
Tilsæt kyllingekødet og kokosmælk. Varm retten igennem, smag den til med sojasauce, honning eller farin, salt og citronsaft.
Server direkte fra panden.
Tilbyd ris, salat og groft brød og iskoldt vand, evt. tilsat citronskiver til retten.
Retten vist her, er lagt på en bund af salat med friske honningmelon stykker, nødder og fetaost.
Kommentarer
Ingen kommentarer