Grundopskrift tærtebund af mørdej til søde tærter
Giver 2 tærtebunde
Ønsker du en mørdej til almindelig tærter se her. Grundopskrift tærtebund af mørdej til tærter
Dette er en grundopskrift til tærtebund af mørdej, som du kan bruge til forskellige desserter. Denne grundmørdej er særdeles velegnet til f.eks, pæretærte og æbletærte medmere. pga. sukkeret i dejen.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Grundopskrift tærtebund af mørdej
- 200 gram ægte smør
- 250 gram hvedemel
- 100 gram sukker
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. vand
- 1 tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde Grundopskrift tærtebund af mørdej
- Kom mel, sukker, vanilje og salt i en skål og bland det.
- Skær smørret i små stykker og kom det op i skålen.
- Brug hænderne til at smuldre smørret ind i melet.
- Saml dejen med vand og æggeblommen.
- Dejen skal ikke æltes, men blot samles til en kugle.
- Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet en times tid eller mere, til den er helt kold.
- Del dejen i to stykker.
- Kom mel på bordet.
- Rul nu den ene kugle ud i en rund form, der kan dække tærteformen helt.
- Kom den runde dej i tærteformen og fordel den godt op af siderne.
- Skær overskydende dej af.
- Prik bunden med en gaffel jævnt over det hele.
- Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time eller mere.
- Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
Skriv en kommentar