Ferskenmarmelade med appelsin, citron og lime
Af Min Madopskrift
Ferskenmarmelade med sydfrugter, giver en dejlig anderledes marmelade, som du kan bruge, nรฅr du synes det skal smage lidt anderledes.
Ferskenmarmelade med appelsin og lime er en smuk marmelade.
Vi laver ferskenmarmeladen over to dage, men du kan sagtens lave hele processen fรธrste dag.
Ingredienser Ferskenmarmelade med appelsin og lime:
- 2,5 kg modne eller nรฆsten modne ferskner
- 1 ยผ kg sukker
- 1 รธkologisk appelsin, skal og saft
- 1 รธkologisk lime, skal og saft
- 1 รธkologisk citron, skal og saft
- 3 til 4 tsk. Melatin
Fremgangsmรฅde Ferskenmarmelade med appelsin og lime:
1 dag:
- Skyl og rens ferskner.
- Tag en stor gryde som du fylder ยพ op med vand. Kog det op, og kom fersknerne i.
- Nรฅr ferskner er skoldet, kommes der koldt vand i gryden.
- Flรฅ skindet af fersknerne og fjern stenene. Lad 4 sten blive, hvis du รธnsker lidt smag af mandel til din marmelade.
- Skรฆr frugtkรธdet i grove stykker.
- Kom de hakkede ferskner op i en stor gryde.
- Kog det op i ca. en halv time til 40 minutter under lรฅg.
- Kom sukkeret i.
- Sluk for gryden og sรฆt gryden vรฆk indtil nรฆste dag. Opbevar marmeladen kรธligt natten over.
2 dag:
- Skyl og vask citron, lime og appelsin. Riv den gule citronskal ned i gryden og pres saften med i gryden.
- Gรธr det samme med appelsin og limefrugt.
- Kog det hele op.
- Tilsรฆt melatin, som anvist pรฅ posen.
- Skold glas og skyld dem i atamon, som anvist pรฅ flasken.
- Kom marmeladen pรฅ glas. Kom evt. en sten i et af glassene, hvis der รธnskes smag af mandel.
- Nydes efter at have samlet sig i ca. 14 dage. Ferskenmarmeladen med appelsin og lime, opbevares tรธrt, mรธrkt og kรธligt.
Prรธv ogsรฅ ferskenmarmelade med vanilje.
Tips til Ferskenmarmelade med appelsin og lime
Du kan godt lave hele marmeladen pรฅ en dag.
Hvis du koger ferskenmarmeladen i over en time, kan du udelade melatin, da frugten sรฅ selv geleterer, hvis du har brugt lidt umodne frugter.


















Kommentarer
Ingen kommentarer