Ferskenmarmelade med appelsin, citron og lime
Af Min Madopskrift
Ferskenmarmelade med sydfrugter, giver en dejlig anderledes marmelade, som du kan bruge, når du synes det skal smage lidt anderledes.
Ferskenmarmelade med appelsin og lime er en smuk marmelade.
Vi laver ferskenmarmeladen over to dage, men du kan sagtens lave hele processen første dag.
Ingredienser Ferskenmarmelade med appelsin og lime:
- 2,5 kg modne eller næsten modne ferskner
- 1 ¼ kg sukker
- 1 økologisk appelsin, skal og saft
- 1 økologisk lime, skal og saft
- 1 økologisk citron, skal og saft
- 3 til 4 tsk. Melatin
Fremgangsmåde Ferskenmarmelade med appelsin og lime:
1 dag:
- Skyl og rens ferskner.
- Tag en stor gryde som du fylder ¾ op med vand. Kog det op, og kom fersknerne i.
- Når ferskner er skoldet, kommes der koldt vand i gryden.
- Flå skindet af fersknerne og fjern stenene. Lad 4 sten blive, hvis du ønsker lidt smag af mandel til din marmelade.
- Skær frugtkødet i grove stykker.
- Kom de hakkede ferskner op i en stor gryde.
- Kog det op i ca. en halv time til 40 minutter under låg.
- Kom sukkeret i.
- Sluk for gryden og sæt gryden væk indtil næste dag. Opbevar marmeladen køligt natten over.
2 dag:
- Skyl og vask citron, lime og appelsin. Riv den gule citronskal ned i gryden og pres saften med i gryden.
- Gør det samme med appelsin og limefrugt.
- Kog det hele op.
- Tilsæt melatin, som anvist på posen.
- Skold glas og skyld dem i atamon, som anvist på flasken.
- Kom marmeladen på glas. Kom evt. en sten i et af glassene, hvis der ønskes smag af mandel.
- Nydes efter at have samlet sig i ca. 14 dage. Ferskenmarmeladen med appelsin og lime, opbevares tørt, mørkt og køligt.
Prøv også ferskenmarmelade med vanilje.
Tips til Ferskenmarmelade med appelsin og lime
Du kan godt lave hele marmeladen på en dag.
Hvis du koger ferskenmarmeladen i over en time, kan du udelade melatin, da frugten så selv geleterer, hvis du har brugt lidt umodne frugter.
Kommentarer
Ingen kommentarer