• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Gryderetter

    Drengerøvs ret

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Drengerøvsret med fløde og bacon

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 4
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Opskrift på aftensmad, hvor der indgår meget kød og hvor der ikke bliver sparet på smagen. Her får du en meget velsmagende og hyggelig ret, som kan nydes sammen med vennerne foran tv’et eller bare sammen med familien. Drengerøvs ret med fløde, bacon og cocktailpølser kan servers med ris eller kartoffelmos, alt efter hvor mættende retten skal være.

    Prøv også drengerøvsgryde med kokosmælk

    Gå til
    • Kød til drengerøvsret
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Kød til drengerøvsret

    Ofte vil man bruge mørt oksekød i terninger, men svinemørbraden er også meget velegnet, da den er meget mør. Tykkam er en billig udskæring fra oksen, og er en af de udskæringer, som giver mest smag til gryderetter Ulempen er dog, at tykkam helst skal simre i mindst 2 timer for, at blive helt mør. Til gengæld giver den en virkelig dejlig smag til retten. I drengerøvs ret har vi brugt oksefilet, som skæres ud i terninger.

    📋 Opskrift

    Drengerøvsret med fløde og bacon

    Drengerøvsret med bacon og fløde

    Opskrift på drengerøvsret med bacon, champignons og fløde
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 50 min
    Samlet tid 1 t
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 88 %

    Ingredienser
      

    • 500 gram oksekød (i tern)
    • 3 stk. løg ((Groft snittet))
    • 2 stk. gulerødder (i strimler)
    • 150 gram champignons
    • 125 gram bacon (i skiver)
    • 400 gram cocktailpølser
    • 1 stk. peberfrugt (rød skåret i strimler)
    • 1 dåse tomater (hakkede)
    • 2 spsk. koncentreret tomatpure
    • 10 stk. cherrytomater (halveret)
    • 1 spsk. dijonsennep
    • 2 spsk. paprika
    • 1 stk. chili (finthakket og gerne jalapeno)
    • 1 liter oksebouillon (eller 1 liter vand og oksebouillonterning.)
    • 2 spsk. basilikum (frisk)
    • ½ liter piskefløde
    • 2 spsk. olie
    • 1 tsk. Salt og peber

    Tilbehør

    • 4½ dl ris

    Sådan gør du
     

    • Tag en stor gryde f.eks. en støbejernsgryde og kom lidt olie i.
    • Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet. Hæld overskydende fedt væk.
    • Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet i stegefedtet.
    • Sæt til side.
    • Så tilsættes de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter.
    • Sæt til side.
    • Så tilsættes halvdelen af champignons.
    • Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
    • Hæld det hele i gryden igen.
    • Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
    • Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili, cherrytomater og hønsebouillon.
    • Lad retten småsimre ca. 40 minutter.
    • Tilsæt derefter fløden og retten simrer videre en lille halv time.
    • Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
    • Tag en stegepande og hæld olie på. Svits cocktailpølser, resten af bacon, 1 hakket løg og resten af champignons.
    • Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsretten. Basilikum drysses derefter over retten.
    • Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1767kcal (88%) | Kulhydrater: 117g (39%) | Protein: 56g (112%) | Fedt: 120g (185%) | Mættet fedt: 53g (331%) | Flerumættet fedt: 10g | Enkelumættet fedt: 48g | Trans fedt: 2g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 13g (14%) | Vitamin A: 8446IU (169%) | Vitamin C: 80mg (97%) | Calcium: 218mg (22%) | Jern: 7mg (39%)
    Keyword bacon, champignons, chili, cocktailpølser, Drengerøvsret, fløde, oksekød
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 50 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 500 gram oksekød i tern
    • 3 stk. løg (groft snittet)
    • 2 stk. gulerødder i strimler
    • 150 gram champignons
    • 125 gram bacon i skiver
    • 400- gram cocktailpølser
    • 1 stk. peberfrugt rød skåret i strimler
    • 1 dåse tomater hakkede
    • 2 spsk. koncentreret tomatpure
    • 10 stk. cherrytomater halveret
    • 1 spsk. dijonsennep
    • 2 spsk. paprika
    • 1 stk. chili finthakket og gerne jalapeno
    • 1 liter oksebouillon eller 1 liter vand og oksebouillonterning.
    • 2 spsk. basilikum frisk
    • ½ liter piskefløde
    • 2 spsk. olie
    • 1 tsk. Salt og peber

    🥗 Tilbehør

    • Kogte ris

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag en stor gryde f.eks. en støbejernsgryde og kom lidt olie i.
    2. Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet. Hæld overskydende fedt væk.
    3. Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet i stegefedtet.
    4. Sæt til side.
    5. Så tilsættes de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter.
    6. Sæt til side.
    7. Så tilsættes halvdelen af champignons.
    8. Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
    9. Hæld det hele i gryden igen.
    10. Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
    11. Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili, cherrytomater og hønsebouillon.
    12. Lad retten småsimre ca. 40 minutter.
    13. Tilsæt derefter fløden og retten simrer videre en lille halv time.
    14. Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
    15. Tag en stegepande og hæld olie på. Svits cocktailpølser, resten af bacon, 1 hakket løg og resten af champignons.
    16. Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsretten. Basilikum drysses derefter over retten.
    17. Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.
    Drengerøvsret i gryde
    Drengerøvsret i gryde klar til servering

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan udskifte ris med kartoffelmos
    • Du kan reducere fløden, da der er masser af smag i forvejen.

    ❓ FAQ

    Hvor lang tid skal retten simre i alt ?

    Jo, mindre mørt oksekød der bruges, jo længere simretid. Beregn 30 minutter ved mørt kød og 2 timer til mindre mørt kød.

    Hvad er fordelen ved, at lade retten simre i lang tid ?

    Man får mere smag ud af oksekødet jo længere det bliver tilberedt. Yderligere fordel er, at oksekødet bliver mørt ved tilberedning i 2 timer.

    Del meget gerne
    • Total5
    • 4
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Medisterpølse med brun sauce
    Brombærmarmelade med vanilje »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Dansk mad, Gryderetter, Hovedretter, Umami mad Tags: Bacon, basilikum, champignons, chili, Cocktailpølser, fløde, gulerødder, løg, oksebouillon, oksekød, peberfrugt, Tomat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind