• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Grill og ild

    Oksemørbrad grillet i kuglegrill

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Oksemørbrad grillet og med tilbehør

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total9
    • 9
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Oksemørbrad grillet i kuglegrill er en god menu der kan serveres for gæsterne. Salat og flødekartofler er godt og klassisk tilbehør. Oksemørbrad er et dejligt mørt og magert stykke kød, som dog ikke har så meget smag. Derfor er det perfekt at grille oksemørbraden. Ved at grille oksemørbraden i en kuglegrill, vil smagen blive endnu bedre.

    Prøv også oksemørbrad langtidsstegt i ovn

    Gå til
    • Rødt saftigt kød
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Rødt saftigt kød

    Vi har beregnet en stegetid på 40 minutter til oksemørbrad grillet i kuglegrill, men sæt et stegetermometer i stegen, da stegetiden kan svinge kraftigt i en grill. Husk, at kernetemperaturen stiger et par grader efter, du har taget den ud af grillen, det er derfor man tager stegen ud før den ønskede temperatur er nået. Så pakkes stegen ind i folie og trækker, så kødsaften trænger helt ud og resultatet er som vist på billedet, en helt rød mør og saftig mørbrad.

    Oksemørbrad bundet med snor
    Oksemørbrad bundet med snor, så oksemørbraden holder sin form

    📋 Opskrift

    Oksemørbrad grillet og med tilbehør

    Oksemørbrad grillet i kuglegrill

    Opskrift på oksemørbrad grillet på kulgrill
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 6 min
    Tilberedningstid 40 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 51 min
    Ret Grill og ild
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 46 %

    Udstyr

    • Grill

    Ingredienser
      

    • 2,5 kg Oksemørbrad
    • 6 fed Hvidløg (presset)
    • 1 stk. Løg (finthakket)
    • 1 spsk. Rosmarin
    • 2 dl Rødvin
    • 2 cl Whisky
    • 2 spsk. Smør (og olivenolie)
    • 1 tsk. Gourmetsalt (groft )

    Sådan gør du
     

    • Tænd op i grillen. Krydr oksemørbrad med salt og peber. Når grillen er klar, skal oksemørbrad brunes af på alle sider. Det tager ca. 8 min.
    • Tag oksemørbraden af og læg den i et fad og pak den ind i folie, så varmen trænger ind i kødet, imens du arbejder.
    • Pres grillkul ud til siderne og placer en foliebakke i midten af kuglegrillen.
    • Fyld foliebakken med lidt rødvin, whisky, kvarte løg og lidt rosmarin. Det giver god smag til saucen.
    • Oksemørbraden gnides ind i smør, hvidløg, salt og peber og placeres uden fadet over bakken.
    • Sæt et stegetermometer i mørbraden. Placer mørbraden over foliebakken.
    • Vend oksemørbraden jævnligt og forsigtigt mens den grilles og hæld stege væske over, hvis det er muligt.
    • Oksemørbraden er færdig, når stegetermometer viser ca. 55 grader. (Rødt kød). Hvis du ønsker mindre rødt kød, skal kernetemperaturen være 60 til 62 grader.
    • Giv evt. kødet en gang direkte grill, hvis du ønsker at give den lidt mere farve og smag.
    • Når oksemørbraden er færdig grillet, skal den pakkes ind i folie og hvile. Kom et viskestykke udenom, til at holde yderligere på varmen.
    • Lad stegen hvile i ca. 20 min. så er den perfekt mør og kødsaften har trukket helt ud.
    • Af stegevæsken eller skysaucen kan du lave en dejlig sauce.

    Noter

    Hvis du ikke serverer flødekartofler kan du lave en lækker gorgonzolasauce til f.eks. bagte kartofler.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 922kcal (46%) | Kulhydrater: 3g (1%) | Protein: 57g (114%) | Fedt: 71g (109%) | Mættet fedt: 30g (188%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 30g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 1g (1%) | Vitamin A: 96IU (2%) | Vitamin C: 2mg (2%) | Calcium: 35mg (4%) | Jern: 8mg (44%)
    Keyword Grillet oksemørbrad, Oksemørbrad på grill
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 6 min. Tilberedningstid er ca. 40 min. Samlet tid er ca. 51 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    • 2,5 kg Oksemørbrad
    • 6 fed Hvidløg (presset)
    • 1 stk. Løg (finthakket)
    • 1 spsk. Rosmarin
    • 2 dl Rødvin
    • 2 cl Whisky
    • 2 spsk. Smør (og olivenolie)
    • 1 tsk. Gourmetsalt 

    🔪 Sådan gør du

    1. Tænd op i grillen. Krydr oksemørbrad med salt og peber. Når grillen er klar, skal oksemørbrad brunes af på alle sider. Det tager ca. 8 min.
    2. Tag oksemørbraden af og læg den i et fad og pak den ind i folie, så varmen trænger ind i kødet, imens du arbejder.
    3. Pres grillkul ud til siderne og placer en foliebakke i midten af kuglegrillen.
    4. Fyld foliebakken med lidt rødvin, whisky, kvarte løg og lidt rosmarin. Det giver god smag til saucen.
    5. Oksemørbraden gnides ind i smør, hvidløg, salt og peber og placeres uden fadet over bakken.
    6. Sæt et stegetermometer i mørbraden. Placer mørbraden over foliebakken.
    7. Vend oksemørbraden jævnligt og forsigtigt mens den grilles og hæld stege væske over, hvis det er muligt.
    8. Oksemørbraden er færdig, når stegetermometer viser ca. 55 grader. (Rødt kød). Hvis du ønsker mindre rødt kød, skal kernetemperaturen være 60 til 62 grader.
    9. Giv evt. kødet en gang direkte grill, hvis du ønsker at give den lidt mere farve og smag.
    10. Når oksemørbraden er færdig grillet, skal den pakkes ind i folie og hvile. Kom et viskestykke udenom, til at holde yderligere på varmen.
    11. Lad stegen hvile i ca. 20 min. så er den perfekt mør og kødsaften har trukket helt ud.
    12. Af stegevæsken eller skysaucen kan du lave en dejlig sauce.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Hvis du ikke serverer flødekartofler kan du lave en lækker gorgonzolasauce til f.eks. bagte kartofler.

    ❓ FAQ

    Kan man grille oksemørbrad så den bliver rød og saftig?

    Ja, man griller den ved høj varme, og så lader den samle sig i ca. 20 min.

    • Oksemørbrad grillet og med tilbehør
      Oksemørbrad grillet med tilbehør, er en af de lækreste af de klassiske retter. Skøn men desværre lidt dyr menu.
    Del meget gerne
    • Total9
    • 9
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Bjørns Jordbærmarmelade med hyldeblomstsaft
    Kylling med hyldeblomst »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Grill og ild, Oksekød og kalvekød Tags: hvidløg, løg, oksekød, peberfrugt, Rosmarin, rødvin, Whisky

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind