• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Grill og ild

Oksemørbrad grillet i kuglegrill

Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 år siden

Oksemørbrad grillet og med tilbehør

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total12
  • 10
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Oksemørbrad grillet i kuglegrill er en god menu der kan serveres for gæsterne. Salat og flødekartofler er godt og klassisk tilbehør. Oksemørbrad er et dejligt mørt og magert stykke kød, som dog ikke har så meget smag. Derfor er det perfekt at grille oksemørbraden. Ved at grille oksemørbraden i en kuglegrill, vil smagen blive endnu bedre.

Prøv også oksemørbrad langtidsstegt i ovn

Gå til
  • Rødt saftigt kød
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Rødt saftigt kød

Vi har beregnet en stegetid på 40 minutter til oksemørbrad grillet i kuglegrill, men sæt et stegetermometer i stegen, da stegetiden kan svinge kraftigt i en grill. Husk, at kernetemperaturen stiger et par grader efter, du har taget den ud af grillen, det er derfor man tager stegen ud før den ønskede temperatur er nået. Så pakkes stegen ind i folie og trækker, så kødsaften trænger helt ud og resultatet er som vist på billedet, en helt rød mør og saftig mørbrad.

Oksemørbrad bundet med snor
Oksemørbrad bundet med snor, så oksemørbraden holder sin form

📖 Opskrift

Oksemørbrad grillet og med tilbehør

Oksemørbrad grillet i kuglegrill

Opskrift på oksemørbrad grillet på kulgrill
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 6 min
Tilberedningstid 40 min
Arbejdstid 5 min
Samlet tid 51 min
Ret Grill og ild
Køkken Dansk
Antal 8 Personer
Kalorier 46 %

Udstyr

  • Grill

Ingredienser
  

  • 2,5 kg Oksemørbrad
  • 6 fed Hvidløg (presset)
  • 1 stk. Løg (finthakket)
  • 1 spsk. Rosmarin
  • 2 dl Rødvin
  • 2 cl Whisky
  • 2 spsk. Smør (og olivenolie)
  • 1 tsk. Gourmetsalt (groft )

Sådan gør du
 

  • Tænd op i grillen. Krydr oksemørbrad med salt og peber. Når grillen er klar, skal oksemørbrad brunes af på alle sider. Det tager ca. 8 min.
  • Tag oksemørbraden af og læg den i et fad og pak den ind i folie, så varmen trænger ind i kødet, imens du arbejder.
  • Pres grillkul ud til siderne og placer en foliebakke i midten af kuglegrillen.
  • Fyld foliebakken med lidt rødvin, whisky, kvarte løg og lidt rosmarin. Det giver god smag til saucen.
  • Oksemørbraden gnides ind i smør, hvidløg, salt og peber og placeres uden fadet over bakken.
  • Sæt et stegetermometer i mørbraden. Placer mørbraden over foliebakken.
  • Vend oksemørbraden jævnligt og forsigtigt mens den grilles og hæld stege væske over, hvis det er muligt.
  • Oksemørbraden er færdig, når stegetermometer viser ca. 55 grader. (Rødt kød). Hvis du ønsker mindre rødt kød, skal kernetemperaturen være 60 til 62 grader.
  • Giv evt. kødet en gang direkte grill, hvis du ønsker at give den lidt mere farve og smag.
  • Når oksemørbraden er færdig grillet, skal den pakkes ind i folie og hvile. Kom et viskestykke udenom, til at holde yderligere på varmen.
  • Lad stegen hvile i ca. 20 min. så er den perfekt mør og kødsaften har trukket helt ud.
  • Af stegevæsken eller skysaucen kan du lave en dejlig sauce.

Noter

Hvis du ikke serverer flødekartofler kan du lave en lækker gorgonzolasauce til f.eks. bagte kartofler.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 922kcal (46%) | Kulhydrater: 3g (1%) | Protein: 57g (114%) | Fedt: 71g (109%) | Mættet fedt: 30g (188%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 30g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 1g (1%) | Vitamin A: 96IU (2%) | Vitamin C: 2mg (2%) | Calcium: 35mg (4%) | Jern: 8mg (44%)
Keyword Grillet oksemørbrad, Oksemørbrad på grill
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargør ca. 6 min. Tilberedningstid er ca. 40 min. Samlet tid er ca. 51 min. Opskrift til 8 personer

🥘 Ingredienser

  • 2,5 kg Oksemørbrad
  • 6 fed Hvidløg (presset)
  • 1 stk. Løg (finthakket)
  • 1 spsk. Rosmarin
  • 2 dl Rødvin
  • 2 cl Whisky
  • 2 spsk. Smør (og olivenolie)
  • 1 tsk. Gourmetsalt 

🔪 Sådan gør du

  1. Tænd op i grillen. Krydr oksemørbrad med salt og peber. Når grillen er klar, skal oksemørbrad brunes af på alle sider. Det tager ca. 8 min.
  2. Tag oksemørbraden af og læg den i et fad og pak den ind i folie, så varmen trænger ind i kødet, imens du arbejder.
  3. Pres grillkul ud til siderne og placer en foliebakke i midten af kuglegrillen.
  4. Fyld foliebakken med lidt rødvin, whisky, kvarte løg og lidt rosmarin. Det giver god smag til saucen.
  5. Oksemørbraden gnides ind i smør, hvidløg, salt og peber og placeres uden fadet over bakken.
  6. Sæt et stegetermometer i mørbraden. Placer mørbraden over foliebakken.
  7. Vend oksemørbraden jævnligt og forsigtigt mens den grilles og hæld stege væske over, hvis det er muligt.
  8. Oksemørbraden er færdig, når stegetermometer viser ca. 55 grader. (Rødt kød). Hvis du ønsker mindre rødt kød, skal kernetemperaturen være 60 til 62 grader.
  9. Giv evt. kødet en gang direkte grill, hvis du ønsker at give den lidt mere farve og smag.
  10. Når oksemørbraden er færdig grillet, skal den pakkes ind i folie og hvile. Kom et viskestykke udenom, til at holde yderligere på varmen.
  11. Lad stegen hvile i ca. 20 min. så er den perfekt mør og kødsaften har trukket helt ud.
  12. Af stegevæsken eller skysaucen kan du lave en dejlig sauce.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

Hvis du ikke serverer flødekartofler kan du lave en lækker gorgonzolasauce til f.eks. bagte kartofler.

❓ FAQ

Kan man grille oksemørbrad så den bliver rød og saftig?

Ja, man griller den ved høj varme, og så lader den samle sig i ca. 20 min.

  • Oksemørbrad grillet og med tilbehør
    Oksemørbrad grillet med tilbehør, er en af de lækreste af de klassiske retter. Skøn men desværre lidt dyr menu.

Mere fra samme kategori:

Tagliatelle i flødesauce med braiserede svampe
Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche
Mad pr voksen person
Ovnstegt skinkesteg med rodfrugter
Rødgrød med fløde
Æblekage med smuldredej
Del meget gerne
  • Total12
  • 10
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Grill og ild

  • Grillede gulerødder med dampede sukkerærter
    Grillede gulerødder med citronmarinade
  • Flæskesteg med sprød svær på rotisseri
    Flæskesteg på rotisseri i gasgrill
  • Grøntsager marineret i grillmarinade
    Marinade til grøntsager på grill
  • Grillet flanksteak med ovnkartofler og majs
    Grillet marineret flanksteak med ovnkartofler

Skrevet i: Alle madopskrifter, Grill og ild, Oksekød og kalvekød Tags: hvidløg, løg, oksekød, peberfrugt, Rosmarin, rødvin, Whisky

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·