Kartoffelmos toppe
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Kartoffelmos toppe med gulerødder er en anderledes men rigtig god måde at få kartofler på i stedet for almindelige kogte, bagte eller stegte kartofler.
Især børn er rigtig glade for kartoffelmos toppe.
Ingredienser kartoffelmos toppe med gulerødder:
- 1, 5 kartofler (Gerne nye)
- 3 økologiske gulerødder (mere smagsfulde)
- 4 spsk. smør
- 3 dl mælk eller efter behov
- Salt og peber
Fremgangsmåde Kartoffelmos toppe med gulerødder:
Skrub eller skræl alle kartoflerne grundigt. Fjern øjne og skræl kartoflerne så de er helt fine. Alle urenheder vil kunne ses i mosen.
Skræl også gulerødder så de er pæne.
Tag en gryde og kom vand i. Kog derefter kartofler og gulerødder forsigtigt, til de er møre.
Hæld nu næsten al vandet fra, lad 1 dl blive i gryden. Tag et piskeris pisk på laveste trin de møre gulerødder og kartofler let, til de er blevet til små klumper. Kom nu smør, salt og peber ned i gryden og pisk det ud. Nu tilsættes mælken lidt efter lidt.
Pisk nu med højere omdrejninger indtil kartoffelmosen er uden klumper og har en glat og fast konsistens. Kartoffelmosen skal være så fast, at den ikke kan flyde ud, men står som den er når mosen bliver sprøjtet ud til toppe.
Tag to ovnplader og kom bagepapir på. Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose og lav nu nogle store flotte kartoffelmos toppe på begge plader.
Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan der bruges en frysepose hvor der klippes et lille hul i hjørnet.
Når du er færdig drysses der ganske lidt salt over toppe.
Kom kartoffelmos toppe ind i den forvarmede ovn på 200 grader.
Hold øje med kartoffelmos toppe. Når der er gået et kvarter, skiftes pladerne med kartoffelmos toppe plads, så de begge kan blive brune. Pas på med ikke at være for lang tid om det, da kartoffelmos toppe, så kan falde lidt sammen.
Når den halve time nærmer sig og hvis de er blege, skrues varmen op på 220 grader.
Fjern den øverste plade når de er blevet farvede. Derefter den anden når de har fået farve.
Varmluft kan ikke anbefales, da kartoffelmos toppe, har tildens til, at falde sammen ved varmluft.
Tips
Kartoffelmos toppe kan drysses med timian eller paprika, hvis dette ønskes.
Gulerødder giver sødme og smag men kan udelades.
Kommentarer
Ingen kommentarer