Stikkelsbærmarmelade med vanilje og lime
Giver ca. 800 gram marmelade
Af Min Madopskrift
Stikkelsbærmarmelade med vanilje og lime dufter og smager skønt. Blander du grønne stikkelsbær med gule og røde, får du en rødlig stikkelsbærmarmelade. Du kan evt. komme lidt revet økologisk lime eller citronskal i også.
Ingredienser Stikkelsbærmarmelade med vanilje:
- 500 gram stikkelsbær, grønne, røde eller gule
- 250 gram sukker eller rørsukker
- Saften fra ½ citron
- Saften fra 1 lemon
- ½ dl vand
- 1 vaniljestang
Fremgangsmåde Stikkelsbærmarmelade med vanilje:
- Skyl og nip stikkelsbærrene i begge ender, så de bliver åbne.
- Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud og skær vaniljestang i 4 dele.
- Hæld stikkelsbær, vand, sukker, citronsaft, limesaft, vanilje og vaniljestang i en stor tykbundet gryde.
- Bring indholdet varsomt i kog. Hæv temperaturen, når der er trukket så meget saft ud, at bærrene brister.
- Bærrene moses evt. let med røreske.
- Efter ca. 5 minutter, tilsættes næsten al sukkeret. Marmeladen koges i yderligere 3 minutter eller indtil al sukkeret er opløst.
- Rød melatin blandes i en meljævner med lidt af sukkeret og tilsættes marmeladen i gryden under omrøring. Forsæt kogningen i yderligere 2 minutter.
- Fjern skummet i overfladen med en spiseske.
- Marmeladen hældes på rene skoldede atamon skyllede glas der lukkes omgående.Kom de små stykker vaniljestang med i hvert glas.
- Skriv evt. på etiketten, hvilken marmelade der er i glasset.
Du kan også prøve vores Stikkelsbærmarmelade med ingefær og lime
Tips til Stikkelsbærmarmelade med vanilje
Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade.
Stikkelsbær kan blendes før de koges, hvis der ikke ønskes skaller i den færdige marmelade.
Bruges der meget modne bær, skal der bruges ekstra melatin, da bærrene så ikke indeholder ret meget pektin.
Ønskes der mindre kraftig smag af lime og citron, reduceres der blot i saften.
Ønskes der kraftigere smag af enten citron eller lime, kan der kommes lidt revet skal med i marmeladen.
Birgit Sommer
Hejsa !
Er det jeres politik, at man ikke kan printe jeres opskrifter ud ???
Jeg kan ellers godt stadig li`at have opskrifter på papir i plastlommer
i en mappe.
MVH Birgit Sommer, Helsingør.
Bjørn Nielsen
Hej Birgit
Det er fordi, vi er ved, at opgradere vores system og alle vores opskrifter.
Denne opskrift har vi ikke nået, at få i det nye system, hvor man kan printe opskriften flot ud.
Der er mange der ligesom dig, printer opskriften ud, så vi siger tak for, at gøre os opmærksom på dette.
Desværre er det kun muligt, at printe ud på de opskrifter som er opdateret i det nye stystem. Vi opdaterer løbende alle opskrifter, så alle opskrifter kan printes ud.
Vi håber på din forståelse.
Hilsen
Bjørn