Har du hjemmelavet hyldeblomst drik lavet med almindeligt sukker, kan du bruge den til, at få den dejligste smag i stikkelsbærmarmelade. Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomst, kan laves af alle slags stikkelsbær, både de grønne, røde og gule er velegnede. Brug faste og modne stikkelsbær til Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomst, de overmodne kan have lidt bismag, som ikke smager godt. Du kan ikke bruge den koncentrerede hyldeblomstdrik på flaske du køber, til at komme i marmeladen, den vil tilføre en kunstig uønsket stærk smag.
Prøv også stikkelsbærmarmelade med vanilje eller Du kan også prøve vores Stikkelsbærmarmelade med ingefær og lime
Gå til
Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomst og vanilje
I denne opskrift bruges hjemmelavet hyldeblomstsaft, lavet på almindeligt sukker. Hvis du ikke har hjemmelavet hyldeblomstsaft, kan du lave stikkelsbærmarmeladen uden hyldeblomstsaft. Hyldeblomstsaften tilføjer sødme og den lidt specielle smag som hyldeblomstsaften har. Tilsammen giver det en skøn sød stikkelsbærmarmelade med en dejlig eftersmag. Hjemmelavet hyldeblomstsaft kan ikke erstattes af en købt fra supermarkedet, da det er to vidt forskellige produkter.
📖 Opskrift
Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomst
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 500 gram stikkelsbær (friske grønne, røde og gule)
- ½ dl. vand
- ½ dl. hyldeblomstsaft (hjemmelavet hyldeblomst drik)
- 1 tsk. rød Melatin (følg anvisningen på pakken.)
- 1 stk. vaniljestang (kan udelades)
- 1 spsk. citron
- 250 gram sukker
Sådan gør du
- Stikkelsbærrene skylles og nippes (blomst og stilk nippes af).
- Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud og skær vaniljestang i 4 dele.
- Hæld stikkelsbær, vand, sukker, citronsaft, vanilje og vaniljestang i en stor tykbundet gryde.
- Stikkelsbærrene bringes varsomt i kog. Lad bærrene koge helt ud, det tager ca. 5 minutter. Bærrene moses evt. let med røreske.
- Tilsæt næsten al sukkeret. Marmeladen koges i yderligere 3 minutter eller indtil al sukkeret er opløst.
- Melatin blandes i en meljævner med lidt af sukkeret og tilsættes marmeladen i gryden under omrøring. Forsæt kogningen i yderlige 2 minutter.
- Tilsæt hyldeblomstsaft og kog det med.
- Fjern skummet i overfladen med en spiseske.
- Marmeladen hældes på rene skoldede atamon skyllede glas der lukkes omgående. Kom vaniljestykker med i glasset.
- Skriv evt. på etiketten, hvilken marmelade der er i glasset.
Noter
- Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade.
- Stikkelsbær kan blendes før de koges, hvis der ikke ønskes skaller i den færdige marmelade.
- Bruges meget modne bær, skal mængden af melatin øges.
- Vaniljestang kan udelades
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift giver 2 glas
🥘 Ingredienser
- 500 gram stikkelsbær friske grønne, røde og gule
- ½ dl. vand
- ½ dl. hyldeblomstsaft hjemmelavet hyldeblomst drik
- 1 tsk. rød Melatin følg anvisningen på pakken.
- 1 stk. vaniljestang kan udelades
- 1 spsk. citron
- 250 gram sukker
🔪 Sådan gør du
- Stikkelsbærrene skylles og nippes (blomst og stilk nippes af).
- Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud og skær vaniljestang i 4 dele.
- Hæld stikkelsbær, vand, sukker, citronsaft, vanilje og vaniljestang i en stor tykbundet gryde.
- Stikkelsbærrene bringes varsomt i kog. Lad bærrene koge helt ud, det tager ca. 5 minutter. Bærrene moses evt. let med røreske.
- Tilsæt næsten al sukkeret. Marmeladen koges i yderligere 3 minutter eller indtil al sukkeret er opløst.
- Melatin blandes i en meljævner med lidt af sukkeret og tilsættes marmeladen i gryden under omrøring. Forsæt kogningen i yderlige 2 minutter.
- Tilsæt hyldeblomstsaft og kog det med.
- Fjern skummet i overfladen med en spiseske.
- Marmeladen hældes på rene skoldede atamon skyllede glas der lukkes omgående. Kom vaniljestykker med i glasset.
- Skriv evt. på etiketten, hvilken marmelade der er i glasset.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade.
- Stikkelsbær kan blendes før de koges, hvis der ikke ønskes skaller i den færdige marmelade.
- Bruges meget modne bær, skal mængden af melatin øges.
- Vaniljestang kan udelades
❓ FAQ
Mørkt og i køkkenskabet
Nej
Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomst er en dejlig smagfuld marmelade
Malene K
Jeg er ikke ret begejstret for den her opskrift efter at have prøvet den. Den bliver alt for stærk og koncentreret – har slet ikke lyst til at spise den. Har prøvet at redde den ved mere vand og mere sukker, men lige lidt hjælper det, den er alt for stærk! Og det til trods for, at jeg næsten ikke brugte noget citron.
Øv
– Malene
Bjørn Nielsen
Hej Malene
Det var da ærgerligt, at du fik en dårlig marmelade, det skulle jo gerne smage bedre når man laver det selv.
Hmmm, jeg ved ikke hvad der er gået galt, fordi stikkelsbær er ikke særlig kraftige i smagen.
Jeg plejer selv at bruge stikkelsbær som ikke knapt modne, da overmodne stikkelsbær stikkelsbær, har en bismag som jeg ikke er så vild med.
Og sukker fremhæver jo smagen.
Prøv næste gang du laver stikkelsbærmarmelade, at bruge 1 kg. friske knap modne stikkelsbær i stedet for 500 gram.
Held og lykke
Hilsen
Bjørn