Stikkelsbærmarmelade
Giver ca. 800 gram færdig marmelade
- Stikkelsbærmarmelade klassisk opskrift smager skønt på et stykke brød
Stikkelsbærmarmelade kan laves af alle slags stikkelsbær, både de grønne, røde og gule. De gamle sorter som giver gule stikkelsbær har en del hår, men til gengæld meget smag. Røde stikkelsbær smager fantastisk friske fra busken.
Brug faste modne stikkelsbær til Stikkelsbærmarmelade klassisk opskrift.
Ingredienser Stikkelsbærmarmelade klassisk opskrift:
- 500 gram friske stikkelsbær, grønne, røde, gule
- ½ dl. vand
- 1 tsk. Rød Melatin, følg anvisningen på pakken.
- 1 lille citron
- 250 gram sukker
Fremgangsmåde Stikkelsbærmarmelade klassisk opskrift:
Stikkelsbærrene skylles og nippes (blomst og stilk nippes af).
Stikkelsbærrene bringes varsomt i kog med vand og citronsaft. Lad bærrene koge helt ud, det tager ca. 5 minutter. Bærrene moses evt. let med røreske.
Tilsæt næsten al sukkeret. Marmeladen koges i yderligere 3 minutter eller indtil al sukkeret er opløst.
Melatin blandes i en meljævner med lidt af sukkeret og tilsættes marmeladen i gryden under omrøring. Forsæt kogningen i yderlige 2 minutter.
Fjern skummet i overfladen med en spiseske.
Marmeladen hældes på rene skoldede atamon skyllede glas der lukkes omgående. Skriv evt. på etiketten, hvilken marmelade der er i glasset.
Du kan også prøve vores Stikkelsbærmarmelade med ingefær
Tips til Stikkelsbærmarmelade klassisk opskrift:
Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade.
Stikkelsbær kan blendes før de koges, hvis der ikke ønskes skaller i den færdige marmelade.
Bruges meget modne bær, skal mængden af melatin øges.
Skriv en kommentar