Højrebskotelet
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Højrebskotelet med flødekartofler er en god menu til gæster og som tilmed kan laves på under 30 min.
Højrebskotelet kan også grilles som vi har gjort. Flødekartofler kan udskiftes med bagt kartoffel. En klassisk menu som næsten altid er en succes, pga. af det møre kød. Køb en velhængt højrebskotelet fra slagter, for bedste resultat.
Ingredienser Højrebskotelet med flødekartofler
- 1 Højrebskotelet af ca. 1000 gram
- Hvidløg
- Smør og olie
- Salt og peber
Tilbehør
- Bagt kartoffel, frisk salat, brød og smør
Fremgangsmåde Højrebskotelet med flødekartofler
- Rids nogle skrå snit i gennem fedtkanten og ned til kødet med ca. 1 cm mellemrum på hele koteletten. Derved buler den ikke op under grill eller stegning.
- Tag en stor stegepande og kom lidt olie og smør på panden ved kraftig varme.
- Brun kødet ca. 4 min. på hver side.
- Kom smør og presset hvidløg ud på bøf og vend den. Steg kotelet 1 min. på hver side igen.
- Krydr med salt og peber.
- Pak højrebskotelet ind i folie i ca. 5 min.
- Udskær 4 store højrebskoteletter eller fine tynde skiver.
Servering
- Serveres med bagt kartoffel med smør, frisk salat og brød og smør.
Tips til Højrebskotelet
- Du kan sagtens grille hele koteletten på indirekte varme. Sæt et stegetermometer i og når kernetemperaturen når 60 grader, pakkes koteletten ind i folie.
- Du kan også skære Højrebskotelet ud i 4 koteletter som så grilles på direkte varme.
Kommentarer
Ingen kommentarer