Opskrift på klassisk waldorfsalat hvor lidt af cremefraichen er erstattet af fløde. Det er let, at lave den lækreste cremede waldorfsalat med fløde, da det bare er at røre dressingen sammen og tilsætte alle ingredienserne og wupti, så har du en lækker waldorfsalat, som kan serveres til mange retter.
Prøv også klassisk waldorfsalat opskrift
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 dl Cremefraiche 38 %
- 1 dl Fløde
- 1 stk. Bladselleri (stilk)
- 1 stk. Sukker
- 1 knivspids Salt
- 350 g Vindruer (grønne)
- 2 stk. Æbler (store søde Danske)
- 1 spsk. Citronsaft
- 100 g Valnøddekerner
🥬Pynt
- 10 g Valnøddekerner
- 10 stk. Vindruer (halveret)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og skrub vindruer meget grundigt i lunkent vand. Læg dem evt. i vandet i ca. 20 min, for at fjerne sprøjterester. Gør det samme med æblerne. (Køb økologisk, hvis du vil udelade dette)
- Tør vindruerne grundigt i et rent viskestykke.
- Skær dem midt over og fjern sten.
- Skær æblerne i små tern.
- Rens og skyl bladselleristilk og skær den på tværs i ½ cm. tynde skiver.
- Pisk fløden til samme konsistens som cremefraichen og pisk den ind i fløden.
- Rør og smag cremefraichen sammen med sukker, citronsaft og salt.
- Tag lidt valnøddekerner fra til pynt. Resten hakkes forsigtigt, så du får nogle pæne stykker og kommes i flødeblandingen sammen med de halve vindruer, æblestykker, valnøddekerner og de tynde bladselleriskiver op i flødeblandingen og rør det sammen..
- Sæt waldorfsalaten i køleskabet indtil servering, gerne en halv times tid.
🥬Pynt
- Pynt med druer og valnøddekerner.
💭 Tips
- Brug gerne friske Danske råvarer, så vidt det er muligt, da smagen for hver ingrediens er meget kraftig.
- Du kan bruge en mindre fed cremefraiche f.eks. 18 %, men så bliver konsistensen lidt tyndere.
Retten kan holde sig 1 dage i køleskabet i en lukket beholder. Er ikke fryseegnet.
Opskrift med noter
Waldorfsalat med fløde
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 dl Cremefraiche 38 %
- 1 dl Fløde
- 1 stk. Bladselleri ((stilk))
- 1 stk. Sukker
- 1 knivspids Salt
- 350 g Vindruer ((grønne))
- 2 stk. Æbler ((store søde Danske))
- 1 spsk. Citronsaft
- 100 g Valnøddekerner
Pynt
- 10 g Valnøddekerner
- 10 stk. Vindruer ((halveret))
Sådan gør du
- Skyl og skrub vindruer meget grundigt i lunkent vand. Læg dem evt. i vandet i ca. 20 min, for at fjerne sprøjterester. Gør det samme med æblerne. (Køb økologisk, hvis du vil udelade dette)
- Tør vindruerne grundigt i et rent viskestykke.
- Skær dem midt over og fjern sten.
- Skær æblerne i små tern.
- Rens og skyl bladselleristilk og skær den på tværs i ½ cm. tynde skiver.
- Pisk fløden til samme konsistens som cremefraichen og pisk den ind i fløden.
- Rør og smag cremefraichen sammen med sukker, citronsaft og salt.
- Tag lidt valnøddekerner fra til pynt. Resten hakkes forsigtigt, så du får nogle pæne stykker og kommes i flødeblandingen sammen med de halve vindruer, æblestykker, valnøddekerner og de tynde bladselleriskiver op i flødeblandingen og rør det sammen..
- Sæt waldorfsalaten i køleskabet indtil servering, gerne en halv times tid.
Pynt
- Pynt med druer og valnøddekerner.
Noter
- Brug gerne friske Danske råvarer, så vidt det er muligt, da smagen for hver ingrediens er meget kraftig.
- Du kan bruge en mindre fed cremefraiche f.eks. 18 %, men så bliver konsistensen lidt tyndere.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer