Hjemmelavet hønsebouillon
Giver ca. 2 liter hønsebouillon
Af Min Madopskrift
I stedet for at købe færdiglavet bouillon, kan du lave det selv. Det er faktisk ret sjovt og nemt at lave sin egen hønsebouillon selv og så smager det bedre og er sundere. Hønsebouillon er koncentreret smag som du kan tilsætte supper, sauce eller opskrifter hvor du ønsker mere smag. Du kan også drikke det som en slags suppe.
Ingredienser Hjemmelavet hønsebouillon
- 1 kyllingeskrog (råt eller stegt) og kød der er tilovers.
- 2 løg
- Smør
- 2 gulerødder
- 2 porrer
- ¼ selleriknold
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. løvstikke (kan udelades)
Fremgangsmåde Hjemmelavet hønsebouillon
- Svits det rå kyllingeskrog i smør i en stor gryde, til det har fået farve.
- Skær knoldselleri i grove stykker.
- Pil løg, skrab gulerødder og skær dem i grove stykker og kom dem og til kyllingeskroget.
- Skyl porre grundigt for jord og skær dem i grove stykker.
- Fyld op med vand, indtil kyllingen er dækket.
- Tilsæt laurbærblade, salt og peberkorn.
- Kog det hele op og lad det småsimre under låg i ca. tre timer.
- Skum fjernes løbende med en ske.
- Når de tre timer er gået dufter du til gryden. Der skal nu være (suppeolie) på toppen og smagen skal også være som suppe.
- Er smagen lidt vandet koges der videre uden låg, så vandet fordamper.
- Når du er tilfreds med smagen, sis bouillonen igennem en sigte. Kom hønsebouillon i fryseposer når den er kølet ned.
Prøv også Fransk løgsuppe
Tips til Hjemmelavet hønsebouillon – Basisopskrift
Du kan tilsætte andre rodfrugter som persillerod, pastinak eller lign.
Kommentarer
Ingen kommentarer