Thaisuppe med frisk chili, hvidløg, ingefær
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Thai soup eller Thaisuppe er en rigtig god ret som man aldrig bliver træt af at spise. Til thaisuppe hører også koriander, som giver retten en autentisk smag. Men mange kan ikke lide smagen af koriander, og sammenligner smagen med sæbe. Hører du til den kategori, så udlad koriander.
Ingredienser Thaisuppe
- 1 hel kylling (eller 500 gram bryst eller filet)
- ½ rød frisk chili (Gerne Jalapeno)
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. finthakket ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. karry
- 1 liter vand
- 1 spsk. fishsauce (tilfører Umami)
- Hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 5 forårsløg
- 1 lime
- 1 pakke glasnudler
- Olie
- Salt og peber
- 2 spsk. hakket koriander (Kan udelades)
Fremgangsmåde
- Steg kyllingen i ovnen til den er gylden og gennemstegt. Gem stegesky.
- Kog nudler som anvist på pakken.
- Parter og skær kylling i små stykker.
- Hak chili, hvidløg og ingefær.
- Tag en stor gryde og kom lidt olie i.
- Svits chili, hvidløg og ingefær i et minut.
- Tilsæt karry og gurkemeje og svits det ganske kort.
- Tilsæt nu kyllingestykker og rør det hele godt sammen.
- Hæld vand, sky, bouillon, kokosmælk og fishsauce i gryden og varm det op under låg.
- Smag til med salt og peber.
- Kog glasnudler som anvist på pakken.
- Lad suppen simre under låg i 10 minutter og samle sig.
- Skyld og snit forårsløg i tynde ringe.
- Tilsæt nu forårsløg og smag retten til med lime og salt og peber.
- Tilsæt frisk koriander, hvis du bruger denne krydderurt.
- Hæld nudlerne i thai suppen.
Servering
- Server straks med lidt brød og smør til.
Prøv også ærtesuppe
Tips til Thaisuppe
- Smag på suppen når du har tilsat chili, da det ofte kan gøre retten for stærk
Kommentarer
Ingen kommentarer