Det er en af de store klassikere og her får du den med champignonsauce og bløde løg. Mørbradbøffer med champignonsauce har det hele, god sauce, dejlig mørt kød og masser af god smag. Lav gerne en ekstra stor portion kartofler, da der går lidt flere til med denne vildt lækre sovs.
Prøv også mørbradbøffer med brun sauce
Børnevenlig
Her får du en menu, som de fleste børn kan lide og de kan nemt pille de hele champignons ud, da det ikke er alle børn, som er helt vilde med dem. Men mørbradbøffer med champignonsauce har mørt kød og god sauce, som gør denne menu ganske børnevenlig.
Opskrift med noter
Mørbradbøffer af svinemørbrad med champignonsauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 gram Svinemørbrad (afpudset)
- 500 gram Champignons (hele i glas)
- 2.5 dl. piskefløde
- 75 g bacon
- 3 stk. løg
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. smør (eller margarine)
- 1 tsk. kulør (efter farve)
Tilbehør
- 100 g Syltede agurker
- 1000 g Grøntsager (dampede)
- 1.2 kg Kartofler
Sådan gør du
- Fjern fedt og sener på svinemørbrad. og skær den i ca. 3 cm. tykke skiver.
- Stil dem på højkant og bank dem flade med en kødhammer.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom bacon på panden og svits dem brune. Tag bacon af panden og lad fedtet blive tilbage.
- Kom bøfferne på panden med baconfedt og tilsæt evt. ekstra fedtstof. Brun bøfferne ca. 1 minut på hver side og sæt dem til side i en dyb tallerken under tildækning så de beholder varmen.
- Skær løgene i halve ringe.
- Varm lidt fedtstof op på panden igen og steg først champignons indtil de har tabt vandet og fået lidt farve. Kom så løgene på og steg løgene til de også har fået lidt farve.
- Hæld fløden på panden under omrøring, krydr med salt og peber. Kom kulør i saucen indtil den har den rette farve.
- Lav saucejævner ved at komme 1 spsk. mel og 1 dl. mælk i en meljævner og ryst blandingen sammen og tilsæt indtil saucen har den rette konsistens. Kom mørbradbøffer tilbage i saucen og varm det hele langsomt op i ca. 10 minutter eller indtil det hele er varmt.
- Kom baconstykkerne i saucen under omrøring. Fordel champignons og løg ovenpå mørbradbøffer.
- Damp grøntsager og kog kartoflerne møre.
🍽 Servering
- Server mørbradbøffer i panden med sovs, og stil den på bordet, på denne måde holder det varmen bedre.
- Anret de dampede grøntsager i en skål. Sæt de kogte kartofler på bordet.
Noter
- Du kan udelade bacon, da den bare er en ekstra smagsgiver
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 gram Svinemørbrad afpudset
- 500 gram Champignons hele i glas
- 2.5 dl. piskefløde
- 75 g bacon
- 3 stk. løg
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. smør eller margarine
- 1 tsk. kulør efter farve
Meljævning
Tilbehør
- 100 g Syltede agurker
- 1000 g Grøntsager dampede
- 1.2 kg Kartofler
SÅDAN GØR DU
- Fjern fedt og sener på svinemørbrad. og skær den i ca. 3 cm. tykke skiver.
- Stil dem på højkant og bank dem flade med en kødhammer.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom bacon på panden og svits dem brune. Tag bacon af panden og lad fedtet blive tilbage.
- Kom bøfferne på panden med baconfedt og tilsæt evt. ekstra fedtstof. Brun bøfferne ca. 1 minut på hver side og sæt dem til side i en dyb tallerken under tildækning så de beholder varmen.
- Skær løgene i halve ringe.
- Varm lidt fedtstof op på panden igen og steg først champignons indtil de har tabt vandet og fået lidt farve. Kom så løgene på og steg løgene til de også har fået lidt farve.
- Hæld fløden på panden under omrøring, krydr med salt og peber. Kom kulør i saucen indtil den har den rette farve.
- Lav saucejævner ved at komme 1 spsk. mel og 1 dl. mælk i en meljævner og ryst blandingen sammen og tilsæt indtil saucen har den rette konsistens. Kom mørbradbøffer tilbage i saucen og varm det hele langsomt op i ca. 10 minutter eller indtil det hele er varmt.
- Kom baconstykkerne i saucen under omrøring. Fordel champignons og løg ovenpå mørbradbøffer.
- Damp grøntsager og kog kartoflerne møre.
🍽 Servering
- Server mørbradbøffer i panden med sovs, og stil den på bordet, på denne måde holder det varmen bedre.
- Anret de dampede grøntsager i en skål. Sæt de kogte kartofler på bordet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan udelade bacon, da den bare er en ekstra smagsgiver.
- En jernpande er perfekt til denne ret, da den holder varmen bedre.
❓ FAQ
3 dage i køleskabet.
Ja, grøntsager kan klargøres så de er klar til, at blive kogt eller dampet.
Kommentarer
Ingen kommentarer