• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Mad på 30 minutter

Svinemørbrad med kartoffelmos

Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 dage siden

Svinemørbrad med kartoffelmos

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total4
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Svinemørbrad med kartoffelmos, er en af de mest delikate opskrifter vi har lavet, og som endda kan laves på ca. 30 minutter.

Mash potatoes gratin med cheddar ost (eller alm. revet ost), er den ultimative og hyggelige ret, man kan tænke sig som aftensmad.

Vi laver også og serverer en helt fantastisk salat med friske asparges, cherrytomater, tun og æg til hovedretten.

Hele denne enkle men spændende opskrift kan laves på ca. 30 minutter, hvis man organiserer tingenene.

Tiden kan dog skride lidt, hvis man laver kartoffelmosen og kødet hver for sig. Vi sætter begge ting i ovnen, og bruger almindelig varme, men varmluft kan også anbefales.

Retten består af forholdsvis enkle og billige råvarer, som kan fås i almindelige supermarkeder.

Opskrift udviklet af Bjørn Nielsen, Lene Geisle, Nikolaj Geisle

Svinemørbrad med kartoffelmos og salad Nicoise
Svinemørbrad med kartoffelmos og salad Nicoise
Gå til
  • Kan man effektivisere arbejdet i køkkenet under madlavningen?
  • 📖Variation
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ
  • 📖 Opskrift

Kan man effektivisere arbejdet i køkkenet under madlavningen?

Ja, ryd op under madlavningen og vask også op undervejs, så køkkenet er så ryddeligt som muligt, når maden er færdig.

Redskaber, gryder og skåle, vaskes løbende op og sættes tilbage på deres plads i skuffer og skabe.

📖Variation

Du kan variere denne ret på flere måder, herunder får du et par forslag.

Kartoffelmos – tilsæt lidt revet muskatnød til mosen

Salad Nicoise – Dryp lidt flydende honning over de halve tomater. Drys derefter lidt oregano over de halve cherrytomater og lad dem trække lidt inden de kommer i salatskålen.

Svinemørbrad – Du kan udskifte svinemørbrad med svinefilet.

🌡️Opbevaring

Salad Nicoise skal helst spises samme dag, men kan holde 1 dag i køleskabet.

Svinemørbrad og kartoffelmos har en holdbarhed på 3 dage i køleskabet.

Sørg for, at det hele er indpakket i en tætsluttende emballage, så maden ikke tager og får bismag fra køleskabet.

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.

🥘 Ingredienser

Kartoffelmos

  • 1000 g kartofler
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. smør
  • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber (efter smag)
  • ¼ dl kogevand (eller indtil rette konsistens)
Stegt svinemørbrad med salvie, asparges og ristet bacon
Stegt svinemørbrad med salvie, asparges og ristet bacon

Svinemørbrad

  • 800 g svinemørbrad
  • 2 kviste salvie (frisk)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g mozzarella
  • 150 gram bacon

Salad Nicoise med asparges

  • 5 stk. æg
  • 250 g asparges (friske)
  • 180 g cherrytomater
  • 150 g tun (i vand)
  • 100 g feldsalat (eller brøndkarse)
  • 10 stk. oliven (sorte)

Sennepsdressing

  • 2 spsk sennep (dijon)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. eddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Salad Nicoise med asparges og sennepsdressing
Salad Nicoise med asparges og sennepsdressing

🔪 Sådan gør du

Kartoffelmos

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
  2. Kom vand uden salt i en stor gryde. Tilsæt kartofler og kog dem sagte og under låg i ca. 20 minutter eller indtil kartoflerne er møre.
  3. Hæld kogevandet fra, men gem lidt i en kop, så du har lidt til, at justere kartoffelmos.
  4. Mos eller pisk kartoflerne i gryden indtil mosen er uden klumper.
  5. Tilsæt mælk og smør og rør eller pisk det ind i mosen.
  6. Juster konsistensen og smag med kogevandet.
  7. Drys revet ost over kartoffelmosen.
  8. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  9. Kom kartoffelmosen op i et ildfast fad og giv den ca. 15 min.  ved 200°.
  10. Kartoffelmosen og svinemørbrad kommes ind i ovnen samtidig.

Svinemørbrad

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Krydr svinemørbrad med salt og peber.
  3. Kom lidt olivenolie på stegepande. Svits svinemørbrad hele vejen rundt på en varm stegepande.
  4. Kom svinemørbrad i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Drys salvieblade over den gratinerede kartoffelmos og svinemørbrad.
  5. Sæt fadet med svinemørbrad midt ind i en 200 grader varm ovn. Giv den ca. 10 til 15 minutter. Hold øje med ovnen.
  6. Kartoffelmosen og svinemørbrad kommes ind i ovnen samtidig, hvis det er muligt.

🥗Tilbehør

  1. Du kan også stege salvieblade med og uden stegefedtet fra bacon.
  2. Skyl salvie og hak den groft. Svits salvieblade i stegefedtet fra svinemørbrad i et minut eller to. Tag det af panden.
  3. Steg bacon på panden indtil bacon er sprøde.

Salad Nicoise med asparges

  1. Skyl salat og dup den tør.
  2. Kog æg i ca. 5 minutter og afkøl straks. Så er æg stadig let flydende. Afkøl straks og pil æg og skær dem midt over.
  3. Skyl asparges og skær bunden og hårde ender af asparges.
  4. Kog asparges i ca. 3 minutter eller indtil de er møre.
  5. Skyl cherrytomaterne og dup dem tørre. Skær dem midt over.
  6. Ryst eller rør dressingen sammen. Smag den til med honning, salt og peber.
  7. Tag en salatskål og kom feldsalat i bunden.
  8. Tag tun ud af dåsen og findel tun med en gaffel. Anret tun ovenpå feldsalat.
  9. Kom asparges og tomater i skålen. Dryp lidt olivenolie i skålen.
  10. Fordel nu de halve æg og til sidst fordeles de friske asparges.
  11. Dryp lidt sennepsdressing over salaten og kom resten af dressingen i en lille skål der sættes på bordet.

🍽Servering

  1. Skær svinemørbrad ud i skiver og drys salvieblade over.
  2. Fordel den sprøde bacon på kartoffelmosen.
  3. Anret Salad Nicoise med asparges i en skål
  4. Servér straks
Kartoffelgratin med ristet bacon
Kartoffelgratin med ristet bacon
Svinemørbrad med kartoffelmos og ristet bacon
Svinemørbrad med kartoffelmos og ristet bacon

💭❓ Tips og FAQ

  • Salvieblade kan steges i både fedtet fra bacon og svinemørbrad.
  • Sørg for, at svinemørbrad bliver svitset hele vejen rundt, så den får sprød overflade
  • Mozzarella kan erstattes af gruyère eller cheddar ost.
  • Hak ikke salvieblade for fint, da det bare er smagen vi vil have og ikke selve bladet.
  • Kom svinemørbrad og kartoffelmosen ind i ovnen samtidig.

❓ FAQ

Kan svinemørbrad med kartoffelmos laves på 30 min.?

Ja

Kan man forbedre noget til aftensmaden?

Ja, dæk bordet og klargør grøntsager og andre ingredienser i forvejen.

Kan man effektivisere arbejdet i køkkenet under madlavningen?

Ja, ryd op under madlavningen og vask også op undervejs, så køkkenet er så ryddeligt som muligt, når maden er færdig.

📖 Opskrift

Svinemørbrad med kartoffelmos

Svinemørbrad med bacon, kartoffelmos og salat

Stegt svinemørbrad, lækker og saftig med sprød bacon og cremet kartoffelmos
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 20 min
Arbejdstid 5 min
Samlet tid 30 min
Ret aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 51 %

Udstyr

  • 1 Ildfast fad

Ingredienser
  

Kartoffelmos

  • 1000 g kartofler
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. smør
  • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber (efter smag)
  • ¼ dl kogevand (eller indtil rette konsistens)

Svinemørbrad

  • 800 g svinemørbrad
  • 2 kviste salvie (frisk)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g mozzarella
  • 150 gram bacon

Salad Nicoise med asparges

  • 5 stk. æg
  • 250 g asparges (friske)
  • 180 g cherrytomater
  • 150 g tun (i vand)
  • 100 g feldsalat (eller brøndkarse)
  • 10 stk. oliven (sorte)

Sennepsdressing

  • 2 spsk sennep (dijon)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. eddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 knivspids salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
  • Kom vand uden salt i en stor gryde. Tilsæt kartofler og kog dem sagte og under låg i ca. 20 minutter eller indtil kartoflerne er møre.
  • Hæld kogevandet fra, men gem lidt i en kop, så du har lidt til, at justere kartoffelmos.
  • Mos eller pisk kartoflerne i gryden indtil mosen er uden klumper.
  • Tilsæt mælk og smør og rør eller pisk det ind i mosen.
  • Juster konsistensen og smag med kogevandet.
  • Drys revet ost over kartoffelmosen.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom kartoffelmosen op i et ildfast fad og giv den ca. 15 min. ved 200°.
  • Kartoffelmosen og svinemørbrad kommes ind i ovnen samtidig.

Svinemørbrad

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Krydr svinemørbrad med salt og peber.
  • Kom lidt olivenolie på stegepande. Svits svinemørbrad hele vejen rundt på en varm stegepande.
  • Kom svinemørbrad i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Drys salvieblade over den gratinerede kartoffelmos og svinemørbrad.
  • Sæt fadet med svinemørbrad midt ind i en 200 grader varm ovn. Giv den ca. 10 til 15 minutter. Hold øje med ovnen.
  • Kartoffelmosen og svinemørbrad kommes ind i ovnen samtidig, hvis det er muligt.

Tilbehør

  • Skyl salvie og hak den groft. Svits salvieblade i stegefedtet fra svinemørbrad i et minut eller to. Tag det af panden.
  • Steg bacon på panden indtil bacon er sprøde.
  • Du kan også stege salvieblade med og uden stegefedtet fra bacon.

Salad Nicoise med asparges

  • Skyl salat og dup den tør.
  • Kog æg i ca. 5 minutter og afkøl straks. Så er æg stadig let flydende. Afkøl straks og pil æg og skær dem midt over.
  • Skyl asparges og skær bunden og hårde ender af asparges.
  • Kog asparges i ca. 3 minutter eller indtil de er møre.
  • Skyl cherrytomaterne og dup dem tørre. Skær dem midt over.
  • Ryst eller rør dressingen sammen. Smag den til med honning, salt og peber.
  • Tag en salatskål og kom feldsalat i bunden.
  • Tag tun ud af dåsen og findel tun med en gaffel. Anret tun ovenpå feldsalat.
  • Kom asparges og tomater i skålen. Dryp lidt olivenolie i skålen.
  • Fordel nu de halve æg og til sidst fordeles de friske asparges.
  • Dryp lidt sennepsdressing over salaten og kom resten af dressingen i en lille skål der sættes på bordet.

Servering

  • Skær svinemørbrad ud i skiver og drys salvieblade over.
  • Fordel den sprøde bacon på kartoffelmosen.
  • Anret Salad Nicoise med asparges i en skål
  • Servér straks

Ernærnærings fakta

Kalorier: 1016kcal (51%) | Kulhydrater: 54g (18%) | Protein: 74g (148%) | Fedt: 56g (86%) | Mættet fedt: 19g (119%) | Flerumættet fedt: 7g | Enkelumættet fedt: 26g | Trans fedt: 0.4g | Fiber: 8g (33%) | Sukker: 8g (9%) | Vitamin A: 3236IU (65%) | Vitamin C: 73mg (88%) | Vitamin D: 3µg (20%) | Vitamin E: 5mg (33%) | Vitamin K: 42µg (40%) | Calcium: 280mg (28%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 112µg (28%) | Jern: 8mg (44%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 160mg (40%) | Fosfor: 1025mg (103%)
Keyword svinemørbrad med kartoffelmos
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Mere fra samme kategori:

Hvidløg bagte med brie eller camembert
Ovnbagte rodfrugter med marinade
Fransk løgsuppe
Højrebskotelet med flødekartofler
Tomatsalat med kartofler
Kylling i karry, kokos og ris (Umami)
Del meget gerne
  • Total4
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Mad på 30 minutter

  • Hollandsk pandekage
    Pandekager med bacon og æg
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta
  • Hakkebøffer med røsti kartofler og gulerodssalat
    Hakkebøffer med brun sauce og røsti kartofler
  • Karrygryde med kylling og grøntsager
    Karrygryde med kylling

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Dansk mad, Hovedretter, Mad på 30 minutter, Svinekød og flæskekød Tags: Bacon, kartofler, mælk, Mozzarella, Salvie, Svinekød, Svinemørbrad

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·