Vi bruger en del forskellige rodfrugter og lidt forskellige krydderier i denne opskrift. Nakkekoteletter med rodfrugter er rigtig nem at lave, så det er oplagt, at lave retten til hverdag.
De sunde rodfrugter smager himmelsk når de får lov til, at simre og blive dejlig møre i ovnen.
Nakkekoteletter kan enten laves på grill eller steges med friske krydderurter på panden.
Du får begge fremgangsmåder her. I denne opskrift steger vi Nakkekoteletter på panden og lægger dem derefter oven rodfrugter.
Se også Marokkansk kylling med rodfrugter
Gå til
Rodfrugter
Vi bruger forskellige rodfrugter i denne opskrift og det er nogle vi har prøvet mange gange.
Vi synes selv, at den mængde og de rodfrugter vi bruger her, giver en rigtig god smag sammen.
Men har du f.eks. mange gulerødder og få pastinak, kan der sagtens tilsættes ekstra gulerødder uden, at det går ud over den samlede smag.
I tern eller stykker
Det er ikke så vigtigt, at man skærer sine rodfrugter i perfekte tern. De må gerne variere lidt i størrelserne.
De skal nok blive møre og lækre. Man skal bare skære rodfrugter ud, så de ikke er så store, at man er nødt til, at skære dem over når man skal spise dem.
Grillet eller stegt på pande
Man kan både grille nakkekoteletterne på grillen eller stege dem på panden. Man får noget mere smag hvis de laves på grillen, fordi marinaden vil give en god stegeskorpe og smag til kødet.
Grill
Laves nakkekoteletter på grill, lægges de på når grillen er godt varm. Det tager ca. 5 minutter. Derefter grilles nakkekoteletter ca. 6 minutter på hver side ved middelhøj varme.
Når koteletterne har fået grillstriber på begge sider er kødet ved, at være færdigt og skal tjekkes om de er gennemstegte men stadig saftige.
På pande
Laves nakkekoteletterne på panden, vil det være en ide først, at stege dem et par minutter på hver side ved høj varme.
Derefter steges koteletter ca. 4 minutter på hver side. Til sidst lægges et par kviste rosmarin eller timian under hver nakkekotelet, som steger med et minut og afgiver smag.
Store nakkekoteletter
Det er også en god ide, at der bruges nakkekoteletter på ca. 250 gram eller mere, da de ellers risikerer, at blive tørre og lidt kedelige under tilberedningen.
Jo større koteletter, jo mere saftige vil de være når de er færdige og gennemstegte.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
4 stk. nakkekoteletter (Store af nakkesteg)
🥣Marinade
1 dl ketchup
1 spsk. paprika
½ tsk. salt
Bagte rodfrugter
250 g gulerødder
150 g pastinak
50 g jordskok
200 g rødbeder
250 g søde kartofler
150 g kartofler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. spidskommen
1 spsk. paprika (stødt)
1 tsk. salt og friskkværnet peber
Yoghurtdressing
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🍽Servering
1 stk. blomkål (dampet)
1 stk. broccoli (dampet)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Rør marianden til nakkekoteletter sammen.
Skær 4 store koteletter af nakkestegen og kom dem i en stor frysepose eller pose der er godkendt til madvarer.
Hæld marinaden i posen og ælt og vend det hele godt sammen, så marinaden fordeles på nakkekoteletter.
Sæt det ind i køleskabet et par timer eller til næste dag.
Tak kødet ud af køleskabet og lad posen med kød blive på køkkenbordet, så koteletter får stuetemperatur.
Bagte rodfrugter
Klargør rodfrugter ved, at skrælle alle rodfrugterne, Skær dem alle i lidt grove stykker. Fordel dem i et ovnfast fad og fordel dem godt sammen.
Tænd ovnen på 220°
Vend rodfrugtstykker i olie, spidskommen, koriander, paprika, salt og friskkværnet peber, og sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter. Vend det hele lidt rundt efter ca. 30 minutter.
Kom de marinerede nakkekoteletter på grillen og grill dem på begge sider ca. 12 minutter i alt eller til de gennemstegte og færdige. Eller steg nakkekoteletter på panden indtil de er næsten færdige.
Læs evt. afsnittet grillet eller stegt på panden for grundige gennemgang.
Læg nakkekoteletter ovenpå rodfrugter og giv det hele ca. 5 minutter.
Dampede grøntsager
Skær blomkål og broccoli ud i buketter og skyl dem godt.
Damp eller kog blomkål indtil den er næsten mør. Tilsæt så broccoli og damp det hele et par minutter mere. Broccoli skal kun dampes nogle få minutter.
Yoghurtdressing
Rør alle ingredienserne til yoghurtdressingen sammen i en lille skål.
🍽Servering
Servér hele fadet med bagte rodfrugter og nakkekoteletter på bordet. Anret en skål med dampede grøntsager.
Sæt yoghurtdressing på bordet og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til nakkekoteletter med rodfrugter:
Brug store nakkekoteletter på ca. 250 gram
Skær nakkekoteletter ud af nakkesteg
Du kan marinere kødet dagen før de skal tilberedes
❓ FAQ
Nakkekoteletter skal helst være på ca. 250 gram, hvis der ønskes saftigt kød, da kødsaften ikke fordamper så hurtigt i store kødstykker under tilberedningen.
Opskrift med noter
Nakkekoteletter med rodfrugter
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 stk. nakkekoteletter (Store af nakkesteg)
Marinade
- 1 dl ketchup
- 1 spsk. paprika
- ½ tsk. salt
Bagte rodfrugter
- 250 g gulerødder
- 150 g pastinak
- 50 g jordskok
- 200 g rødbeder
- 250 g søde kartofler
- 150 g kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. paprika (stødt)
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
Yoghurtdressing
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør marianden til nakkekoteletter sammen.
- Skær 4 store koteletter af nakkestegen og kom dem i en stor frysepose eller pose der er godkendt til madvarer.
- Hæld marinaden i posen og ælt og vend det hele godt sammen, så marinaden fordeles på nakkekoteletter.
- Sæt det ind i køleskabet et par timer eller til næste dag.
- Tak kødet ud af køleskabet og lad posen med kød blive på køkkenbordet, så koteletter får stuetemperatur.
Bagte rodfrugter
- Klargør rodfrugter ved, at skrælle alle rodfrugterne, Skær dem alle i lidt grove stykker. Fordel dem i et ovnfast fad og fordel dem godt sammen.
- Tænd ovnen på 220°
- Vend rodfrugtstykker i olie, spidskommen, koriander, paprika, salt og friskkværnet peber, og sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter. Vend det hele lidt rundt efter ca. 30 minutter.
- Kom de marinerede nakkekoteletter på grillen og grill dem på begge sider ca. 12 minutter i alt eller til de gennemstegte og færdige. Eller steg nakkekoteletter på panden indtil de er næsten færdige.
- Læs evt. afsnittet grillet eller stegt på panden for grundige gennemgang.
- Læg nakkekoteletter ovenpå rodfrugter og giv det hele ca. 5 minutter.
Dampede grøntsager
- Skær blomkål og broccoli ud i buketter og skyl dem godt.
- Damp eller kog blomkål indtil den er næsten mør. Tilsæt så broccoli og damp det hele et par minutter mere. Broccoli skal kun dampes nogle få minutter.
Yoghurtdressing
- Rør alle ingredienserne til yoghurtdressingen sammen i en lille skål.
Servering
- Servér hele fadet med bagte rodfrugter og nakkekoteletter på bordet. Anret en skål med dampede grøntsager.
- Sæt yoghurtdressing på bordet og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer