Vi ved godt at en porre ikke er en rodfrugt, men den er sund, giver en god smag og passer perfekt sammen med rodfrugter. Ovnbagte rodfrugter med marinade er en lækker måde, at give rodfrugter lidt ekstra god smag. Marinaden kan varieres med forskellige krydderier og krydderurter.
Prøv også ovnbagte rodfrugter med timian eller oksefilet med ovnbagte rodfrugter
Gå til
Kød til ovnbagte rodfrugter
Ovnbagte rodfrugter laves ofte hvor de er blandet sammen i et fad og serveres straks de er bagt færdige. Men man kan også lægge stykker af kød på en rist over rodfrugterne, så kødsaften drypper ned over rodfrugterne så det hele simrer sammen, og giver en fantastisk smag til de ovnbagte rodfrugter. I stedet for skyen fra kødet, laver vi en marinade til rodfrugterne i denne opskrift.
Brug forskellige rodfrugter
Du kan variere ingredienserne i opskriften med forskellige rodfrugter. Du kan købe en blanding rodfrugter og så bare følge opskriften. Husk dog, at sød kartoffel, hurtig bliver mør, så den skal først tilsættes, når de andre rodfrugter har været ca. 15 min. i ovnen.
📖 Opskrift
Ovnbagte rodfrugter med marinade
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Pynt
- 50 g Parmesan
Sådan gør du
- Rodfrugterne skylles, skrælles og skæres i passende stykker og kommes i et ildfast fad eller bradepande. (Hvis du bruger rosenkål, kan disse halveres).
- Porre skylles godt og skæres i skiver.
- Sød kartoffel tilsættes først efter de andre rodfrugter har fået ca. 15 minutter, og det hele vendes godt sammen.
- Krydr med salt og peber og vend det hele rundt.
Marinade
- Pres hvidløg og kom det i en skål. Kom alle ingredienser til marinade op i skålen.
- Rør resten af ingredienserne til marinaden sammen og hæld den over rodfrugterne.
- Vend det hele godt sammen.
- Bages midt i ovnen ved 205 grader i ca. 35 minutter eller til rodfrugter er møre og sprøde.
- Når halvdelen af tiden er gået vendes rodfrugterne, så de får varme på begge sider.
🍽 Servering
- Drys friskrevet parmesan over de bagte rodfrugter inden servering.
Noter
Porrer, jordskokker og knoldselleri er også dejlige smagsgivere og kan tilsættes som man ønsker.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 35 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser
Ingredienser ovnbagte rodfrugter:
🥬Pynt
- 50 g Parmesan
🥣Marinade
- 1 dl vand
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. vineddike
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. flagesalt
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. timian (tørret eller finthakket frisk)
- 1 spsk. rosmarin (tørret eller finthakket frisk)
- 1 spsk. honning
🔪 Sådan gør du
- Rodfrugterne skylles, skrælles og skæres i passende stykker og kommes i et ildfast fad eller bradepande. (Hvis du bruger rosenkål, kan disse halveres).
- Porre skylles godt og skæres i skiver.
- Sød kartoffel tilsættes først efter de andre rodfrugter har fået ca. 15 minutter, og det hele vendes godt sammen.
- Krydr med salt og peber og vend det hele rundt.
🥣Marinade
- Pres hvidløg og kom det i en skål. Kom alle ingredienser til marinade op i skålen.
- Rør resten af ingredienserne til marinaden sammen og hæld den over rodfrugterne.
- Vend det hele godt sammen.
- Bages midt i ovnen ved 205 grader i ca. 35 minutter eller til rodfrugter er møre og sprøde.
- Når halvdelen af tiden er gået vendes rodfrugterne, så de får varme på begge sider.
🍽 Servering
- Drys friskrevet parmesan over de bagte rodfrugter inden servering.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Til ovnbagte rodfrugter, bør der være en overvægt af kartofler, for at bevare balancen i retten bedst.
- Rosenkål, sødkartoffel, jordskokker og knoldselleri er også dejlige smagsgivere og kan tilsættes som man ønsker.
Skriv en kommentar