• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Grøntsager

    Ovnbagte rodfrugter med marinade

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 3 måneder siden

    Blandede rodfrugter i ildfast fad

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Vi ved godt at en porre ikke er en rodfrugt, men den er sund, giver en god smag og passer perfekt sammen med rodfrugter. Ovnbagte rodfrugter med marinade er en lækker måde, at give rodfrugter lidt ekstra god smag. Marinaden kan varieres med forskellige krydderier og krydderurter.

    Prøv også ovnbagte rodfrugter med timian eller oksefilet med ovnbagte rodfrugter

    Gå til
    • Kød til ovnbagte rodfrugter
    • Brug forskellige rodfrugter
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Kød til ovnbagte rodfrugter

    Ovnbagte rodfrugter laves ofte hvor de er blandet sammen i et fad og serveres straks de er bagt færdige. Men man kan også lægge stykker af kød på en rist over rodfrugterne, så kødsaften drypper ned over rodfrugterne så det hele simrer sammen, og giver en fantastisk smag til de ovnbagte rodfrugter. I stedet for skyen fra kødet, laver vi en marinade til rodfrugterne i denne opskrift.

    Brug forskellige rodfrugter

    Du kan variere ingredienserne i opskriften med forskellige rodfrugter. Du kan købe en blanding rodfrugter og så bare følge opskriften. Husk dog, at sød kartoffel, hurtig bliver mør, så den skal først tilsættes, når de andre rodfrugter har været ca. 15 min. i ovnen.

    📋 Opskrift

    Blandede rodfrugter i ildfast fad

    Ovnbagte rodfrugter med marinade

    Opskrift på ovnbagte rodfrugter i marinade
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 35 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 45 min
    Ret Tilbehør
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 21 %

    Ingredienser
      

    • 5 stk. kartofler
    • 2 stk. gulerødder
    • 1 stk. rødbede
    • 1 stk. pastinak
    • 1 stk. porre
    • 4 stk. forårsløg

    Pynt

    • 50 g Parmesan

    Marinade

    • 1 dl vand
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 spsk. vineddike
    • 4 fed hvidløg
    • 1 tsk. flagesalt
    • 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
    • 1 spsk. timian (tørret eller finthakket frisk)
    • 1 spsk. rosmarin (tørret eller finthakket frisk)
    • 1 spsk. honning

    Sådan gør du
     

    • Rodfrugterne skylles, skrælles og skæres i passende stykker og kommes i et ildfast fad eller bradepande. (Hvis du bruger rosenkål, kan disse halveres).
    • Porre skylles godt og skæres i skiver.
    • Sød kartoffel tilsættes først efter de andre rodfrugter har fået ca. 15 minutter, og det hele vendes godt sammen.
    • Krydr med salt og peber og vend det hele rundt.

    Marinade

    • Pres hvidløg og kom det i en skål. Kom alle ingredienser til marinade op i skålen.
    • Rør resten af ingredienserne til marinaden sammen og hæld den over rodfrugterne.
    • Vend det hele godt sammen.
    • Bages midt i ovnen ved 205 grader i ca. 35 minutter eller til rodfrugter er møre og sprøde.
    • Når halvdelen af tiden er gået vendes rodfrugterne, så de får varme på begge sider.

    🍽 Servering

    • Drys friskrevet parmesan over de bagte rodfrugter inden servering.

    Noter

    Til ovnbagte rodfrugter bør der være en overvægt af kartofler, for at bevare balancen i retten bedst.
    Porrer, jordskokker og knoldselleri er også dejlige smagsgivere og kan tilsættes som man ønsker.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 418kcal (21%) | Kulhydrater: 71g (24%) | Protein: 12g (24%) | Fedt: 11g (17%) | Mættet fedt: 3g (19%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 6g | Fiber: 11g (46%) | Sukker: 14g (16%) | Vitamin A: 5802IU (116%) | Vitamin C: 72mg (87%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 2mg (13%) | Vitamin K: 58µg (55%) | Calcium: 253mg (25%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 146µg (37%) | Jern: 4mg (22%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 105mg (26%) | Fosfor: 313mg (31%)
    Keyword Ovnbagte rodfrugter i marinade, Rodfrugter med marinade
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Blandede rodfrugter i ildfast fad
    Friske blandede rodfrugter i ildfast fad inden ovn

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 35 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

     Ingredienser ovnbagte rodfrugter:
    • 5 stk. kartofler
    • 2 stk. gulerødder
    • 1 stk. rødbede
    • 1 stk. pastinak
    • 1 stk. porre
    • 4 stk. forårsløg

     🍒Pynt

    • 50 g Parmesan

    Marinade

    • 1 dl vand
    • 2 spsk. olivenolie
    • 1 spsk. vineddike
    • 4 fed hvidløg
    • 1 tsk. flagesalt
    • 1 knivspids salt og friskkværnet peber
    • 1 spsk. timian (tørret eller finthakket frisk)
    • 1 spsk. rosmarin (tørret eller finthakket frisk)
    • 1 spsk. honning

    🔪 Sådan gør du

    1. Rodfrugterne skylles, skrælles og skæres i passende stykker og kommes i et ildfast fad eller bradepande. (Hvis du bruger rosenkål, kan disse halveres).
    2. Porre skylles godt og skæres i skiver.
    3. Sød kartoffel tilsættes først efter de andre rodfrugter har fået ca. 15 minutter, og det hele vendes godt sammen.
    4. Krydr med salt og peber og vend det hele rundt.

    Marinade

    1. Pres hvidløg og kom det i en skål. Kom alle ingredienser til marinade op i skålen.
    2. Rør resten af ingredienserne til marinaden sammen og hæld den over rodfrugterne.
    3. Vend det hele godt sammen.
    4. Bages midt i ovnen ved 205 grader i ca. 35 minutter eller til rodfrugter er møre og sprøde.
    5. Når halvdelen af tiden er gået vendes rodfrugterne, så de får varme på begge sider.

    🍽 Servering

    • Drys friskrevet parmesan over de bagte rodfrugter inden servering.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Til ovnbagte rodfrugter, bør der være en overvægt af kartofler, for at bevare balancen i retten bedst.
    • Rosenkål, sødkartoffel, jordskokker og knoldselleri er også dejlige smagsgivere og kan tilsættes som man ønsker.
    Lammekrone med ovnbagte rodfrugter
    Lammekrone med ovnbagte rodfrugter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Kort beskrivelse
    recipe image
    Navn på opskrift
    Ovnbagte rodfrugter med marinade
    Udgivet den:
    2014-08-27
    Forberedelsestid:
    10M
    bagetid:
    35M
    Totaltid
    45M
    Rating:
    51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
    « Torsk i butterdej
    Rejesalat med avokado og citrondressing »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Grøntsager, Tilbehør til mad, Vegetar og veganer Tags: forårsløg, gulerødder, honning, hvidløg, kartofler, parmesan, Pastinak, Porre, Rosmarin, rødbede, timian, vineddike

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind